מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

נפילה בירידה מהמדרכה לכביש עקב מדרכה פגומה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

התובע 1 חיים ברבי יליד 1951, נפגע לטענתו ביום 5.2.12, בסמוך למרכז המסחרי בנתניה בעת שנפל ונחבל במהלך ירידה מהמדרכה לכביש.
מצ"ב תמונות המדרכה הפגומה כנספח א' לתצהירי.
אין המדובר במכשול או בסיכון בלתי סביר, השונה מירידה ממפלס המדרכה לכביש ולפיכך לא מצאתי כי הוכחה הפרת חובת הזהירות וחבות הנתבעת במישור דיני הנזיקין.
...
במכלול הנסיבות, שוכנעתי כי העירייה הפעילה שיקול דעת סביר בקביעת סדרי העדיפויות להקצאת משאבים; הוכח קיומו של נוהל מסודר לאיתור וטיפול במפגעים ולא מצאתי כי יש מקום להתערב כאן בשיקול דעתה.
לא שוכנעתי כי הוכח קשר סיבתי עובדתי ומשפטי בין קיומו של המפגע הנטען לבין התנהלות התובע על פני ציר הזמן בשים לב לתנאי הדרך, בכל הקשור לסיכון בלתי רגיל העולה כדי מכשלה מהותית ומסווג את האירוע כגורר אחריות בגין הפרת חובת זהירות.
סוף דבר, התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2015 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

יחד עם זאת, התובעת נפלה בירידה מהמדרכה לכיוון הכביש על אבן שפה משופעת שאינה מיועדת להולכי רגל, כי אם לכניסת ויציאת רכבים מחניון.
הכניסה לחניון, המיועדת למכוניות, איננה באה בגדר מקום המיועד לירידת הולכי רגל מהמדרכה לכביש ולכן איננה באה בגדר צומת (ר' סעיף 2.6.3.1 לתקן 1918).
למה חנית על המדרכה וחסמת אם את יודעת שזה לא תקין.
...
לאור העובדה כי התובעת הוכיחה כי גם לאחר תקופת ההחלמה היא נזקקת לעזרה במשק הבית ולאור נכותה הרפואית של התובעת אני סבורה כי יש מקום לפסוק לתובעת פיצוי בגין עזרה זו לעבר ואף לעתיד.
בנסיבות אלה, מאחר והתובעת היתה מוגבלת לאורך התקופה שלאחר התאונה ולאור האמור בחוות הדעת הרפואית מטעמה, אני סבורה כי יש מקום לפצותה בסכום גלובאלי אשר ישקף את הצורך המוגבר של התובעת להתנייד ברכב לאור הנכות הרפואית שנקבעה לה ואשר יש בה כדי להשפיע על ניידותה.
התביעה כנגד נתבעות 1-2 נדחית.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2014 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

שיטה זו יוצרת לטענתה בעיה בהיתחשב בחוק שויון זכויות לאנשים עם מוגבלות תשנ"ח – 1998 והתקנות שהותקנו מכוחו, שכן בכל ירידה מהמדרכה לכביש הכניסה ובכל עליה ממנו, יש ליצור שפוע כנדרש בחוק ובתקנות, באופן שמתמזג עם מפלס הכביש לצורך אפשרות ניידות של כיסא גלגלים.
הוא אמור רק לבחון אם נפל פגם משפטי בשקול הדעת של הרשות, כגון פגם של שיקולים זרים או פגם של חוסר סבירות" (השופט זמיר ב-בג"ץ 4140/95 סופר-פארם (ישראל) בע"מ ואח' נ' מינהל המכס והמע"מ, פ"ד נד(1) 49, 69 (1999)).
...
" בנסיבות אלו, יש לדחות את העתירה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

לגירסתה, ביום 4.3.16, בשעה 11:50 לערך, סמוך לכניסה לביתה, נתקלה רגלה באבני שפה פגומות אשר בלטו באופן חריג וקיצוני מעל פני המדרכה ונפלה (הארוע יכונה להלן:- "ארוע התאונה").
ההסבר היחיד שניתן להעלות על הדעת להתנהלותה זו של הנתבעת נעוץ לטעמי בעובדה שמדובר בפער גבהים בולט, במקום שהוא ממילא מעבר בין כביש למדרכה ולכן העיריה סמכה על כך שהעוברים והשבים יבחינו במפגע, כשמצדה של הערייה, חסכה הערייה את המאמץ בסיתות אבן שפה נוספת.
בעוד שעובר לתאונה צויין אחוז מקדם בתלוש על 100, הרי שחלה ירידה באחוז זה לאחר התאונה, אך גם לאחריה אינו עומד על 80 (בית המשפט מניח, כי הכוונה באותם מספרים היא לאחוזי משרה), אלא על שיעורים גבוהים יותר, שלרוב עומדים על למעלה מ- 90, כאשר בתלוש האחרון שצורף, תלוש חודש נובמבר 2018 עמד אותו אחוז על 99.20 והתשלום עבור משרה עמד על 11,474, כאשר גם לפני התאונה וגם בסמוך לאחריה לא הגיע סכום זה לסכום של 11,000 ₪.
...
אמנם, התובעת פנתה לרופא תעסוקתי רק לאחר התאונה כאן, אלא שכאמור, בהעדר אינדיקציה מתוך קביעת הרופא התעסוקתי, כי התאונה כאן לבדה היא זו שהביאה לצמצום המשרה, יש לקבוע, כי אין לזקוף את צמצום המשרה באופן מלא לתאונה דנן, אם כי מקובלת עליי טענת התובעת, כי הנזק בכף היד מקשה על תפקודה.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2012 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

פסק דין השופטת שושנה שטמר – אב"ד פסק הדין העומד לבחינתנו בעירעור זה, דן בתביעה לפצויי נזיקין עקב ניזקי גוף שנגרמו למשיב ולמערער שכנגד (להלן – "איליזרוב") כאשר רכב על אופניו במדרכה וירד ממנה לכביש, בעודו רכוב, במקום בו המדרכה שבורה ונוצר שפוע בשפת המדרכה (להלן – "התאונה").
על אף שהמקרים שאתייחס אליהם להלן, אינם זהים בעובדותיהם למקרה שלפנינו, הרי ניתן ללמוד מהם על סדר גודל האשם התורם שנקבע במקרים של נפילה כתוצאה מפגם במדרכה או בדרך: בת"א (חי') 2157/05 אולגה שלם נ' עירית תל אביב יפו ,נבו 23.10.07, נקבע כי אין אשם תורם לאישה כבת 56 שנפלה ונפגעה כתוצאה מקטע מדרכה משובש בו קשה היה להבחין.
...
לא שוכנעתי כי יימנע מאיליזרוב במומו להעניק למשפחתו שירותי אב ובעל.
28 לסיכום מגיע סכום הפיצויים להם זכאי איליזרוב לסכום הבא (מחושב על פי שכר חודשי של 5300₪ ו20% נכות תפקודית): 1.
29 לסיכום, מוצע לעמיתי להרכב, לקבוע שעל העירייה לשלם לאיליזרוב 19,780 ש"ח ובנוסף שכר הטרחה שבית משפט קמא פסק לו בהתאמה לסכום שנפסק לו כאן (20% מהסכום).
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו