בית משפט השלום בנתניה
06 יולי 2016
ת"א 20919-12-11 שקרי נ' לפצוי נפגעי תאונת דרכים
בפני
כב' השופטת חנה שניצר-זאגא סגנית הנשיאה
תובע
יוסף שקרי
ע"י ב"כ עו"ד אלי שיליאן
נתבעת
קרנית קרן לפצוי נפגעי תאונת דרכים
ע"י ב"כ עו"ד אילן ירון
פסק דין
רישום ממוקד רפואי "רפואת השרון בע"מ-כוכב העיר" מיום 13.09.08: "קיבל מכה מהאוטו לא זוכר איך קרה...לפי דברו קרה בזמן עבודה".
תעודת חדר מיון בי"ח לניאדו מיום 13.9.08: "לפני יומים אוטו ניכנס בו מאחורה קבל מכה תחת ברכים נפל קדימה מתלונן על כאבים חזקים בגב".
רישום מחדר מיון "לניאדו" מיום 19.9.08: "ב11/9 עבר ת' דרכים".
רישום סיכום מחלה ממחלקה אורטופדית בי"ח "לניאדו" מיום 24.9.08: "לדבריו, בתאריך 11/09/08 במסגרת עבדותו היה מעורב בתאונת דרכים: בתוך הולך רגל נפגע מרכב בגב התחתון". (נספחים ב',ג' לכתב התביעה בהתאמה; נספח נ/4 לתיק המוצגים של הנתבעת).
...
בפסק הדין המנחה של ביהמ"ש העליון רע"א 3909/08+ רע"א 5132/08 קרנית נ' קורן ודנוך, מבהיר כב' המשנה לנשיאה א' ריבלין, את משמעות מבחן "השקידה הסבירה".
אותם טעמים שנקבעו בפסיקה ככל המתייחס לתפקידה של קרנית, על פי לשון החוק ותכליתו והמטרה הסוציאלית החשובה העומדת ביסודו של חוק הפיצויים, מובילים למסקנה כי כאשר באה מפיו של התובע סיבה סבירה והגיונית לאי יכולתו להצביע על הנהג הפוגע : "והסברו זה נמצא מהימן, הכף נוטה לטובת הכרה בזכאות לפיצוי מקרנית". (שם בסעיף 14 לפסק הדין).
בענייננו שוכנעתי כי התובע פעל בתום לב ובאופן סביר בשים לב לנסיבות אירוע התאונה,
הזמן הקצר בו עצר הנהג בקרבתו וברח, התקהלות האנשים מסביב, הפגיעה הפיסית, המצב הנפשי הטראומתי, ואין מדובר בנפגע אשר התנהגותו מעידה על חוסר אכפתיות, אוזלת יד ובוודאי לא קנוניה או ניסיון הסתרה ותרמית.
סוף דבר, התובע הוכיח את נסיבות אירוע התאונה לפיהן נפגע בתאונת "פגע וברח" וזכאי לפיצוי בגין נזקי הגוף שנגרמו לו בהתאם לסעיף 12 (א) (1) לחוק הפלת"ד.
הפגיעה בתאונה, הנכות הרפואית והשלכותיה:
בהתאם לתיעוד הרפואי, התובע פנה לאחר הפגיעה למוקד רפואי "רפואת השרון בע"מ" שם התלונן על כאבים בגבו ובברך שמאל והופנה למיון.