מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

נסיעה בהילוך רוורס בטעות: תאונת דרכים

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2016 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

מכח סמכותי על פי דין אני מורה על תיקון טעויות הסופר הבאות שנפלו בפרוטוקול הדיון: בעמוד 4 שורה 5 במקום "הנתבעת" יש לרשום "התובע". בעמוד 4 שורה 25 במקום "לה" יש לרשום "לו". בעמוד 4 שורה 32 במקום "סוכנת הביטוח" יש לרשום "רעיית התובע". בעמוד 9 במקום "ושחוסר" יש לרשום "ושמחוסר". לאחר שעיינתי בכתבי הטענות ושמעתי את הצדדים ואת העדים מטעמם החלטתי לקבל את התובענה בחלקה וזאת מהנימוקים שיפורטו להלן.
העובדות הצריכות לעניין, בקצרה ביום 3.8.2014 אירעה תאונת דרכים בין רכבו של התובע מספר רשוי 85-862-74 לבין רכבה של הנתבעת 1 מספר רשוי 49-224-51.
בעדותה שבה הנתבעת 1 על גירסתה וטענה כי התאונה אירעה לאחר שסיימה את הנסיעה אחורנית ובזמן ש"באתי להחליף הילוך כדי להמשיך ישר".
...
סיכומו של דבר התובע לא הוכיח כי הנתבעת 1 הודתה באחריותה לתאונה.
לא שוכנעתי כי היחסים שבין התובע לבין הנתבעת 1 הינם כאלו שהצדיקו אמון כה גורף עד כדי שהתובע יוותר על איסוף ראיות רלבנטיות בזמן אמת.
סך הנזק שנגרם לתובע הינו סך של 7,298 ₪ לנוכח כל האמור לעיל אני מחייב את הנתבעות 1 ו – 2, ביחד ולחוד, לשלם לתובע את הסכומים הבאים: סך של 5,109 ₪ בגין החלק היחסי בנזקי התובע; אגרת המשפט בסך של 73 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2014 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

במסגרת כתב התביעה טען התובע, כי ביום 26.6.09 בשעה 14:30 או בסמוך לכך התרחשה תאונת דרכים בעת שנהג ברכב וכתוצאה מכך הוא ניחבל בגופו (סעיף 4(א) לכתב התביעה).
בהודעה במישטרה כתוב, כי: "כאשר רציתי להחנות את הרכב ליד המדרכה בטעות הילוך הרכב היה בהילוך אחורי במקום הילוך סרק חניה רכב אוטומאטי. ולכן הרכב שהיה בעליה קטנה וכאשר רציתי לרדת במהירות מהרכב וכאשר רגלי השמאלית הייתה מחוץ לרכב, הרכב נסע לאחור כאשר הדלת של הנהג פתוחה ורגלי נלחצה בין המדרכה לדלת". בעת עדותו נטען בפני התובע, כי בהודעה למישטרה הוא לא הזכיר את הנחש ואת זה שהיה בנגוד לכיוון התנועה והשיב, כי אמר שהיה נחש ואינו יודע מדוע זה לא נרשם (עמ' 16 ש' 4-11).
...
מאחר ומצאתי, כי לא עלה בידי התובע להוכיח את גרסתו וכי דין תביעתו להדחות הרי שאינני נדרשת להכריע באשר להשלכות העניין על התביעה בה עסקינן.
לאור כל האמור לעיל, מצאתי, כי לא עלה בידי התובע להוכיח את תביעתו.
בנסיבות אלו, התובענה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2018 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

רקע מונחת לפני תביעה שעניינה תאונת דרכים שארעה בחניון קריית עתידים בתל אביב (להלן: "התאונה").
בחקירתו הנגדית ציין נהג רכב התובעת כי התאונה התרחשה רק אחרי ששמע את התרעות חיישני הרוורס ועצר במקום (עמ' 2 שורות 1-2 לפרוטוקול), והוא הסביר כי מערכת ההתרעה של חיישני הרוורס פועלת גם כאשר הרכב נמצא בעצירה בהילוך ריוורס (עמ' 2 שורות 9-11 לפרוטוקול).
אמנם בטופס ההודעה מטעם נהג רכב התובעת אשר צורף לכתב התביעה צוין: "שילבתי להילוך D והתחלתי להתקדם. לפתע שמעתי את הצפצוף של מערכת ההתראה ומיד לאחר מכן חשתי פגיעה ברכב שלי". ואולם משנשאל על כך בחקירתו הנגדית, ציין נהג רכב התובעת כי מדובר בטעות והכוונה לכך שיצא מחניתו הקבועה, שילב לרוורס היתקדם לאחור אך ברגע ששמע את התרעת חיישני הרוורס – נעצר, ואז הרגיש את ה"בום" (עמ' 2 שורות 5-6 לפרוטוקול).
הדברים שמסר בעדותו הראשית מעוררים תהיות: לו היה כטענתו בנסיעה לאחור ואז שמע את המכה – כיצד לא ציפצפה מערכת ההתרעה של חיישני הרוורס? ואם המערכת לא ציפצפה והוא לא ראה את הרכב השני במצלמת הרוורס – כיצד זה שמע את המכה מיד לאחר שיצא לאחור מהחניה כטענתו? משנשאל על כך בחקירתו הנגדית הוסיף ועידכן את עדותו וציין כי יצא מהחניה, עצר את רכבו, שילב להילוך D ואז לא פועלים חיישני הרוורס או מצלמות הרוורס ברכבו (עמ' 4 שורות 16-19 לפרוטוקול).
...
לא הוא ניסח את כתב התביעה, ומשעסקינן בסוג תביעות שבהן ההכרעה נעשית על בסיס בחינת גרסאות נהגים, ולא גרסאות באי כוחם, אשר לא נכחו בעת התאונה, אין מקום לקבוע כי בשל ניסוח לקוי של נסיבות התאונה בכתב התביעה, יש לדחות את התביעה (השוו לע"א 37865-02-17 וקס נ' מנורה חברה לביטוח בע"מ (פורסם באתרים המקוונים ביום 27.11.2017)).
במצב דברים זה, ומשכל אחד מהנהגים הודה כי לא הבחין ברכב השני אלא לאחר ההתנגשות, אני סבורה כי נכון לחלק את האחריות לקרות התאונה באופן שווה בין שני הנהגים, אשר הפרו בנהיגתם את הוראת תקנה 45 לתקנות התעבורה, התשכ"א – 1961, בכך שהסיעו רכבם לאחור מבלי שנקטו באמצעים הדרושים כדי למנוע סיכון או פגיעה לאחרים.
לאור האמור, אני קובעת כי התובעת הרימה את הנטל להוכחת הנזקים האמורים, שנגרמו לה בעקבות התאונה שבענייננו.
סיכום לאור כל האמור לעיל, הנתבעים ביחד ולחוד ישלמו לתובעת סך של 5,070 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה מיום 18.8.16, אגרת בית משפט ששולמה, ושכ"ט עו"ד בסך של 2,500 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

לפיכך, שילב איתי להילוך אחורי וחזר בנסיעה אחורה, תוך כדי סיבוב הרכב שמאלה כדי שפני הרכב יהיו לכיוון הפנייה שמאלה שפספס.
בהודעתו של איתי במישטרה, שנגבתה ימים ספורים לאחר התאונה, סיפר איתי כי כאשר הבחין שטעה ופספס את הפנייה "שילבתי לרוורס וסובבתי את הכלי כך שפניו פונות לכיוון הפנייה שמאלה. כאשר התחלתי נסיעה קדימה, הגיע הרכב של עידן זלצר במהירות... והוא ניכנס בי בחוזקה". הינה כי כן, בעדותו במישטרה, מסר איתי דברים שונים מאלו שמסר בעדותו לפניי, ולמעשה טען כי כבר החל לנסוע קדימה, וזאת בנגוד לעדותו ועדות ענר לפניי, כאילו היו בעמידה בזמן שהגיע רכבו של עידן.
שני הצדדים הגישו חוות דעת של בוחני תאונות דרכים, אולם בהסכמה ויתרו הצדדים על חקירות הבוחנים.
...
בנסיבות אלו, אני סבורה כי דווקא העובדה שהסרטון נערך בתום לב, בסמוך לאחר האירוע ומבלי שענר שקל את מילותיו ואת דבריו, מלמדת על האותנטיות שלו, ובהחלט ניתן ללמוד ממנו כי התאונה לא התרחשה לאחר שרכבו של איתי השלים את הפנייה והיה במצב עמידה, כל שכן לא פרק זמן כה ממושך.
במצב דברים זה, אני סבורה כי לנהיגתו הרשלנית של עידן – שללא ספק נהג במהירות גבוהה בהרבה מזו שאפשרו לו תנאי הדרך, והדברים נכונים ביתר שאת נוכח עדותו של עידן עצמו (שנתמכה בעדויות האחרים) כי .היה הרבה אבק שהקשה על הראות – הייתה תרומה גדולה יותר להתרחשות התאונה.
עם זאת, אני סבורה כי מידת אחריותו של איתי – אשר כאמור נסע ברוורס באמצע נתיב נסיעה, כאשר הוא יודע שמרחק מה מאחוריו נוסע רכב נוסף – בלתי מבוטלת.
התוצאה היא, שיש לקבל את התביעות בחלקן, כדלקמן: תביעת זלצר בתא"מ 37573-09-19 – מתקבלת בחלקה כך שיש לחייב את הנתבע, איתי נאור, לשלם לזלצר 40% מסכום התביעה (למעט רכיב הנזק הלא ממוני שלא מצאתי לו הצדקה), שהם 19,374 ₪, ונוסף על כך על נאור לשאת בהוצאות זלצר בגין האגרה, ובשכר טרחת עו"ד בסך 3,400 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תמצית העובדות וטענות הצדדים תאונת הדרכים ארעה ביום 18.02.2021 בין כלי רכב, מ"ר 65-064-74, שבעת התאונה היה בבעלות התובעת ונהוג בידיה (להלן: "רכב התובעת") לבין כלי רכב, מ"ר 533-03-601 שבעת התאונה היה בבעלות הנתבעת ונהוג בידיה (להלן: "רכב הנתבעת") (ולהלן: "התאונה").
אמנם, בכתב הגנתה של הנתבעת התגלתה, על פניו, סתירה בקשר עם עצם נסיעתה לאחור, כאשר מחד טענה כי שילבה את ידית ההילוכים לנסיעה לאחור ושחררה אט אט את רגלה מדוושת הבלם, שמשמעותה למעשה נסיעה לאחור, ומאידך טענה כי לא נסעה לאחור אלא רק "שילבה הילוך אחורי". אולם, אני סבור כי מדובר בנסוח לא מוצלח מצדה של הנתבעת, שכן השתכנעתי כי מטרתה של הנתבעת הייתה להדגיש כי לא דובר על נסיעה לאחור בלתי מבוקרת או על נסיעה לאחור במהירות שאינה תואמת לתנאי הדרך, אלא כי דובר על נסיעה לאחור איטית וזהירה.
לא רק זאת, אלא שהתמונה השנייה שנשלחה לנתבעת, של המוקד הימיני הקידמי, לוותה בהודעת טקסט "הפגיעה שלך באור יום" מבלי לתאר את הטעות בשליחת התמונה הקודמת של המוקד הקידמי השמאלי.
...
לאחר שמיעת העדויות וטענות הצדדים ולאחר שעיינתי בכל החומר המונח לפניי, לא נותר לי אלא לדון ולהכריע בתובענה.
מקום שלא הוכח כי נגרם לרכב התובעת נזק מהתאונה הרי שדין התביעה הוא דחייה.
סיכום התביעה נדחית.
תוך 30 יום תשלם התובעת לנתבעת הוצאות משפט בסך של 750 ₪, בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד למועד התשלום המלא בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו