מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

נכות צוואר: הגבלת תנועה

בהליך ערעור ביטוח לאומי (עב"ל) שהוגש בשנת 2020 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

1.3 האם לאור העובדה שלגישתך לתובע היה עבר רפואי קודם בתחום הגב, ניתן לומר כי חבלה בתאונה שגרמה ל-20% נכות בגין צואר (הגבלת תנועה בינונית לפי סעיף ליקוי 37(7)), היא משמעותית דיו גם על מנת להחמיר את המצב הרפואי בגבו של התובע אף בנסיבות עברו הרפואי.
...
לסיכום - הלכה היא שיש ליתן משקל מיוחד לחוות דעתו של המומחה האובייקטיבי שמונה מטעם בית הדין ואין לסטות ממנה אלא אם כן קיימת הצדקה משפטית או עובדתית יוצאת דופן לעשות כן (עב"ל (ארצי) 36456-02-16 שמואל חכים - המוסד לביטוח לאומי (14.10.18) וההפניות שם).
משחוות הדעת של שני המומחים קובעות באופן חד משמעי שאין להכיר בקשר סיבתי בין התאונה לבין הליקוי בגבו של המערער, הן כגרימה והן כהחמרה (לרבות זמנית וחולפת) - דין הערעור להידחות.
סוף דבר - הערעור נדחה, ללא צו להוצאות.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מצאה כי לתובעת עבר רפואי הן בעמוד שדרה צוארי והן בעמוד שדרה מותני (התובעת לא הסתירה זאת לאורך כל הדרך) קבעו נכות צמיתה בשיעור 10% בגין הגבלות בתנועת עמוד שדרה צוארי ונכות צמיתה בשיעור 10% בגין הגבלות בתנועת עמוד שדה מותני, אך קבעו כי נכויות אלו אינן בגין התאונה.
...
אני סבורה כי בנסיבות המקרה דנן יש מקום להתערבות בהחלטה.
אינני קובעת כך רק משום ש"בין כה וכה" משולם שכרו של המומחה; אלא בשל הנסיבות שהובילו לכך שבכל זאת בימ"ש קמא נעתר לבקשת התובעת להבאת ראיות לסתור ובכלל זה העדר חוו"ד ד"ר צ'צ'יק בפני הוועדה; תהא הסיבה לכך אשר תהא.
באשר להחלפת זהות המומחה - יש לדחות את הערעור.
לסיכום: לאור האמור לעיל, יש ליתן רשות לערער ולקבל את הערעור ברובו, במובן זה שיש לאפשר לתובעת להביא ראיות לסתור גם ביחס לנכות בעמוד שדרה מותני.

בהליך ערעור לפי חוק הנכים (ע"נ) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לדבריו אין למערערת נכות צוארית, אין לה הגבלת תנועות בעמוד שדרה צוארי ואין לה נוירולוגיה אובייקטיבית.
...
אנו מקבלים את חוות הדעת של ד"ר ארזי, הגם שלא נחקר עליה, אך ניתח נכון את קביעתו, שקבע שסירינקיס בע"ש גבי שהודגם אצל המערערת יכול להסביר כאבים קורנים לרגליים אך לא מסביר כאבי גב קשים, ובבדיקות לא נמצא קיפוח עצבי ברגליים, מה שאומר שתלונות המערערת אינן תואמות את הנזק.
לאור המפורט לעיל הערעור נדחה.
המערערת תשלם הוצאות בסך 5,000 ש"ח ניתן היום, י"ד ניסן תשפ"ב, 15 אפריל 2022, בהעדר הצדדים.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עו"ד: תאונת דרכים מינואר 2017 שהועדה דרג א קבעה כי אין נכות בגין הצואר והגבלה מזערית בתנועות הגב בשיעור של 5 אחוזים ומכך נוכו 5 אחוזים בגין העבר והועדה הראומטולוגית קבעה כי המערער קובע מפיברומיאלגיה אך ניתקה את הקשר הסיבתי לתאונה.
...
דיון והכרעה לאחר שעיינתי במסמכים שבתיק, ושקלתי את טענות הצדדים הגעתי לכלל מסקנה כי דין הערעור להתקבל, וזאת מהטעמים המפורטים להלן.
מעיון בפרוטוקול ועדת הערר עולה כי המערער התלונן גם בפניה, באמצעות בא כוחו, על הפיברומיאלגיה, וציין בהקשר זה: "אי אפשר להתעלם מנושא כאב הדומיננטי אצל המערר מטופל כבר שנים במרפאות כאב טופל בתרופות מקבל קנביס ברישיון מטופל בזריקות בעבר תחת שיקוף היום סטרואידים, לדוקאין במקביל לכל זה אובחן כסובל מפוסט טראומה והתפתחו אצלו תנועות של דיכאון כעסים עצבנות קשיי שינה עייפות כרונית ירידה במשקל וכאבים קשים לכל הגוף. היות ורק בשנת 2020 צוות מרפאת הכאב הפנה אותו לבדיקה ראומטולוגית הוועדה הראשונה שללה קשר סיבתי עקב הזמן הרב שחלף לתאונה. כך יוצא שלמעשה המערר שמטופל באינטנסיביות כבר הרבה שנים נופל בין הכיסאות בין ועדה אורטופדית שקבעה 5 אחוזי נכות בלבד לבין ועדה ראומטלוגית שמצאה פיברומיאלגיה אך לא קושרת אותו לתאונה." לאחר כל אלה ועדת הערר ציינה במסגרת מסקנותיה: "הוועדה אינה מוצאת קשר סיבתי בין התלונות הקשורות לפיברומיאלגיה לתאונת הדרכים הנידונה". קביעת ועדת הערר כי לא מצאה קשר סיבתי בין התלונות לפיברומיאלגיה והתאונה היא קביעה סתמית, לאקונית הנעדרת הנמקה מינימאלית ומשך היא בגדר מסקנה ולא הנמקה עליה ניתן להעביר ביקורת שיפוטית.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, דין הערעור להתקבל ביחס לפיברומיאלגיה כדלקמן: עניינו של המערער יוחזר לוועדת הערר (נפגעי עבודה ) בהרכבה מיום 13.4.2022 על מנת שתשקול בשנית את קביעתה בעניין שאלת הקשר הסיבתי בין תאונת הדרכים לפיברומיאלגיה לאחר שתיוועץ עם ראומטולוג.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2008 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הנכות אותה העניק המומחה לתובע הינה בגין הגבלה מזערית עד קלה בהטיית הצוואר לפנים, בהתאם לסעיף ליקוי 37(8) א-ב לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת נכות לנפגעי עבודה).
בגלל הגבלת תנועה קדמית בתנועות הצואר.
...
בשאלה הראשונה, האם עצם הרישום במשרד הרישוי, מביא למסקנה כי מי שרשום כבעליו של רכב במשרד הרישוי הוא גם בעליו בפועל? ת"א (תל-אביב-יפו) 20298/05-קרנית-קרן לפצוי נפגעי ת"ד נ' אנקווה משה ואח'.
ואני דוחה את ההודעה לצד ג' כנגד הצד ג' 2.
הנתבעת תשלם לצד ג' 2 הוצאות משפט כולל שכ"ט עו"ד בסכום של 3000 ₪ בתוספת מע"מ. ניתן היום 29/10/2008
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו