לפני ערעור על החלטת הועדה הרפואית לעררים (נפגעי עבודה) מיום 2/11/14 (להלן – הועדה) אשר קבעה כי עקב תאונה מיום 4/7/13 לא נותרה למערער נכות רפואית יציבה לפי תקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה), התשט"ז – 1956 (להלן – התקנות).
ביום 2/6/14 עמד המערער בפני ועדה רפואית מדרג ראשון אשר קבעה, כי לא נותרה לו בגין התאונה נכות יציבה.
...
הוועדה ביצעה בדיקה קלינית שממצאיה תועדו כדלקמן:
"בבדיקה טונוס שרירי צוואר תקין, כיפוף קדמי ואחורי סיבוב והטיה בטווח מלא. אין דלדול שרירים בחגורת הכתפיים או בגפיים עליונות. החזרי ביצפס טריצפס וברכיו רדיאליים ערים שווים אין הפרעת בתחושה כוח גס 5/5".
על יסוד הבדיקה כאמור סיכמה הוועדה מסקנותיה כך:
"אין היום תלונות לגבי בית החזה. לגבי הצוואר טווח תנ' שמור ללא פחת נוירולוגי לאור ממצאי הבדיקה ולאור עברו המתואר גם במכתב של ד"ר קלגנוב כאמור לא נמצאו מגבלות תנ' המזכות בנכות".
החלטתה האמורה של הוועדה הנה מושא הליך זה.
טענות הצדדים
לטענת המערער בדיקתו הקלינית בוועדה בוצעה על ידי הרופאה הנוירולוגית בלבד, ולא על ידי האורתופד שנכח בוועדה, ובסופו של דבר הערר נדחה תוך שהוועדה קובעת כי לא קיימת בעיה אורתופדית.
עסקינן בבדיקת טווח תנועה ומכאן כי גם האורתופד שצפה בבדיקה התרשם מיכולת התנועה של המערער בצווארו ובהתאם הגיע למסקנה שאינו סובל ממגבלת תנועה (ראה גם ב"ל 33648-03-12 קני אקסינטס- המוסד לביטוח לאומי, ניתן ביום 29/11/12 וכן בשינויים המחויבים ב"ל 22097-01-15 אלי שטרית- המוסד לביטוח לאומי, ניתן ביום 20/4/15).
סיכומו של דבר לא שוכנעתי כי נפלה טעות משפטית באופן בו בוצעה בדיקת המערער בוועדה, או כי נפל פגם אחר בהתנהלות הוועדה, ומשכך אין מנוס אלא לדחות את הערעור.
סוף דבר
הערעור נדחה.