מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

נכות זמנית: נוירופתיה רדיאלית

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

10% לפי סעיף 29(6)(א)-(ב) לתקנות, בגין נוירופטיה קשה בעצב רדיאלי תחושתי שטחי משמאל לאחר הפציעה.
הפסדי שכר לעבר לתובע נקבעה במל"ל נכות מלאה בשלושת החודשים הראשונים לאחר התאונה ולאחר מכן, עד חלוף כשנתיים מיום התאונה, עמדה נכותו הזמנית על שיעור של 50%.
...
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים ולאור המפורט לעיל לעניין הגריעה מכושר השתכרותו של התובע, אני קובעת כי יש לפצות את התובע בהתאם לחישוב אקטוארי כדלקמן: 616,085 ₪ = 35% נכות X 213.079 היוון X 8,261 ₪.
סוף דבר הנתבעות 2 ו- 3 תשלמנה לתובע סכום של 69,706 ₪.
סך הכל תשלמנה הנתבעות 2 ו- 3 לתובע 87,550 ₪ תוך 30 ימים מהיום, אחרת יישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית מהיום ועד למועד התשלום בפועל.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

נוירופטיה של עצב רדיאלי תחושתי מצד שמאל.
אשר לנושא הנכות הזמנית, הועדה נתנה דעתה לעניין לאחר שגם ביקשה לקבל צילומים מזמן אמת וקבעה כי סוג השבר ממנו סבל המערער אינו מצדיק קביעת נכות זמנית לתקופה של מעבר לשלושה חודשים.
...
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים מצאתי, כי דין הערעור להתקבל בחלקו.
סוף דבר – עניינו של המערער יוחזר לוועדה הרפואית לעררים (נפגעי עבודה) באותו הרכב על מנת שתתייחס לטענת המערער בנושא הנכות הנוירולוגית, לאחר בדיקתו.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2013 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

ועדה רפואית מדרג ראשון בישיבתה מיום 15.1.12 קבעה למערערת 10% נכות זמנית לתקופה שמיום 10.11.11 ועד ליום 15.7.12, בגין נוירופטיה רדיאלית משנית לחבלה באמה.
...
מקובלת עליי טענת המערערת, לפיה הוועדה טעתה כאשר בחרה שלא לבדוק ולבחון את הליקוי בכתפה הימנית בהתבסס על דבריה בלבד לפיהם היא סבלה מקרע בגיד שבכתפה הימנית עובר לתאונת העבודה.
לפיכך, אין בידי לקבל את טענת המשיב, לפיה המערערת לא התלוננה על החמרה במצבה הרפואי ביחס לכתפה הימנית כך שהוועדה היתה פטורה מהתייחסות לעניין זה. זאת ועוד, הגם שפקיד התביעות הכיר בפגיעה באמה הימנית, הרי שאין בכך כדי למנוע מהוועדה לדון בשאלת הקשר הסיבתי שבין הפגיעה בעבודה לבין הנזק הנטען בכתפה הימנית של המערערת, ולו על דרך ההחמרה.
אחרית דבר לאור כל האמור לעיל, עניינה של המערערת יוחזר לוועדה הרפואית לעררים (נפגעי עבודה) על מנת שתשוב ותשקול קביעתה לענין הפגימה בכתפה הימנית של המערערת, תוך התייחסות למסמכים הרפואיים של ד"ר מיכאל אדליץ מיום 1.1.12, ושל ד"ר חגי מוסקוביץ מיום 23.4.12.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בדיקתו של הקלינית של התובע הייתה בעיקרה תקינה, המומחה ציין שבדיקת EMG מתאריך 7/9/11 פוענחה כתקינה, ואולם התובע המשיך להתלונן על פרסטזיות באמה הימנית, בבדיקות EMG מתאריכים 30/7/12, 16/6/13 ו- 17/1/18 פוענחה נוירופתיה של העצב.
התובע שלח למומחה שאלות הבהרה במסגרתן נישאל המומחה על הסעיף בו עשה שימוש בקביעת הנכות והסביר שכאשר מדובר בפגיעה בעצב כלשהוא ואין סעיף ספציפי לעצב זה ניתן להשתמש בסעיף בו עשה שימוש, המומחה הוסיף שבמקרה של התובע יש פגיעה בעצב תחושתי בלבד המעצבב חלק רדיאלי גבי של האמה.
הפסדי שכר ואובדן כושר הישתכרות התובע טוען שיש לחשב את הפסדי שכרו בהתאם לשעור השכר הממוצע במשק, בהתאם לנכויות הזמניות ועל פי שיעור הצמיתה לעבר ולעתיד, ולסכומים אלו להוסיף פנסיה.
...
המחלוקת בין הצדדים הינה רחבה ועמוקה והיא משתרעת הן לעניין נסיבות האירוע והן לעניין נזקיו של התובע, כאשר לטענת הנתבעת, תהא אשר תהא הכרעת בית המשפט בנוגע לנסיבות האירוע, תביעתו של התובע נבלעת בתגמולי המוסד לביטוח לאומי ובהיות התאונה תאונת עבודה והנתבעת הינה מעביד התובע לא זכאי ל- 25% מן הפיצוי ומשכך דינה של התביעה להידחות.
סוף דבר כמפורט ארוכות לעיל, לאחר בחינת מלוא נסיבות העניין, המסקנה המתבקשת היא שדינה של התביעה להידחות, שכן אחריות הנתבעת לא הוכחה.
המסקנה הבלתי נמנעת שגם אם הייתה נקבעת אחריות, לא היה מנוס מן הקביעה שהתביעה נבלעת.
אחר כל האמור לעיל, התביעה נדחית, הן משום שלא הוכחה אחריות, והן משום שהתביעה נבלעת בתגמולי המוסד לביטוח לאומי.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

סימן טינל ופלנג שלילי דו"צ, הפעלת שורשי כפות ידיים ללא הגבלה, כולל כיפוף, יישור, הטייה אולנרית ורדיאלית.
הועדה גם לא דנה בכך שהמערער עבר ניתוחים בידיו בשנים 2016 ו- 2020 לאחריהם חלה החמרה ולו זמנית במצב ידיו ו/או הטבה נוספת ו/או החמרה לאחר מכן.
לדידי המערער, נוסח הסכמת הצדדים העומד בבסיס פסק הדין המחזיר אינו ברור ואף מטעה שכן מועד תחולת הנכות הוא המועד בו הועדה רואה לנכון בהתאם למסמכים הרפואיים, בפרט בפגיעות מסוג מקרוטראומה, כי זהו המועד בו התגבשה הנכות נוכח העובדה, כי במועד התלונה הראשונה והטיפול הראשון והופעת התיסמונת, לא ניתן לערוך למבוטח בדיקה קלינית, מכאן שסמכות הועדה לקבוע את מועד התחולה בתיקים כאלה היא סמכות ברורה שנקבעה גם בפסיקה.
הועדה נימקה החלטתה בכך שפניית המערער לבירור ולטיפול רפואי בגין הפגימה המוכרת היו כבר בשנת 2011, זאת נוסף להבדלה בין המרכיב הנוירופתי לבין המרכיב של ההפרעה בתסמונת הלכידה משני הצדדים, אשר הודגמה לדעת הועדה כבר בבדיקת ה- EMG מיום 28.10.11.
...
מדובר בקביעה רפואית סבירה ומנומקת ודין טענות המערער העוסקות במישור הרפואי להידחות.
לאחר שעיינתי בפרוטוקול הוועדה ובמכלול החומר שבתיק וכן לאחר ששקלתי את טענות הצדדים, מצאתי, כי דין הערעור להידחות, כפי שיפורט להלן.
סוף דבר אשר על כן – הערעור נדחה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו