מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

נכות בשיעור 0% לפי פריט ליקוי 35(1)(א) לתוספת לתקנות הביטוח הלאומי

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2016 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

\ לאור האמור לעיל אני קובעת כדלקמן: עיון בחוות-הדעת של ד"ר סטרלוביץ' מעלה כי זה קבע כי המערער סובל מהצרות של תעלת השידרה הלומברית וכי קיימת הגבלה בדרגה בינונית בטווח תנועות עמוד השידרה המותני "עם גרעון נורולוגי אובייקטיבי". המומחה המליץ כי ייקבעו למערער 20% נכות לפי פריט ליקוי 37(7)(ב) לתוספת לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה), תשט"ז – 1956 (להלן – המבחנים).
הרואמטולוג פרופ' רוזנר בחוות-דעתו מיום 3.11.14 קבע כי "נבדקו המפרקים ההיקפיים כולל כתפיים, מרפקים, שורשי ואצבעות הידיים, קרסוליים, ברכיים וירכיים – התובע נאבק ביועץ בכל מאמץ להניע את המפרקים באופן פאסיבי בצורה שלא מתקבלת על הדעת כמשקפת שום מציאות אובייקטיבית. בסוף הבדיקה החזיר תעודת זהות וניירת תוך כדי כיפוף אצבעות הידיים וכן פתח וסגר את הדלת בידית למרות שלפני כן סירב לאפשר כל תנועה בכפות הידיים." המומחה קבע כי למערער נכות בשיעור 0% לפי פריט ליקוי 35(1)(א) למבחנים בגין "מחלת מפרקים הנלווית לפסוריאזיס". לאחר פסק-הדין קבעה הועדה באשר לכפות הידיים כי "קמיצת אגרופים תקין, אין דילדול בשריר הטנר היפוטנר ואינטרוסי... לנוכח מימצאי בדיקת כפות הידיים אין הגבלה תפקודית". כפי שצוין לעיל, כל שציין ד"ר סטרלוביץ' ביעוץ מיום 26.12.13 באשר לכפות הידיים הוא כי מצא "נפיחות ועוות של אצבע II ביד ימינית". בהיעדר פירוט בחוות הדעת בנוגע להגבלה בתנועות מפרקי אצבעות כף היד או קישיון ממצא בדבר הגבלה בתנועה - לא מצאתי כי היה מקום לקיים דיון מפורט יותר בהמלצותיו של ד"ר סטרולוביץ.
...
\ לאור האמור לעיל אני קובעת כדלקמן: עיון בחוות-הדעת של ד"ר סטרלוביץ' מעלה כי זה קבע כי המערער סובל מהיצרות של תעלת השדרה הלומברית וכי קיימת הגבלה בדרגה בינונית בטווח תנועות עמוד השדרה המותני "עם גירעון נוירולוגי אובייקטיבי". המומחה המליץ כי ייקבעו למערער 20% נכות לפי פריט ליקוי 37(7)(ב) לתוספת לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה), תשט"ז – 1956 (להלן – המבחנים).
לאור כל האמור לעיל – הערעור נדחה בזאת.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2014 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

בהחלטתה קבעה הועדה כי למערער נותרה נכות יציבה בשיעור 0% לפי פריט ליקוי 35(1)(א) לרשימת הליקויים שבתוספת לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה), התשט"ז-1956, בתחולה מיום 13/1/14 ("ההחלטה").
...
לאור האמור לעיל אני קובעת כדלקמן: לאחר שעיינתי בנימוקי הערעור, בפרוטוקול הוועדה ובכלל החומר המונח לפני ונתתי דעתי לטענות הצדדים בדיון, הגעתי למסקנה כי דין הערעור להידחות.
בנוגע לצלקת הניתוחית: דין הטענה להידחות, שכן מדובר בטענה המכוונת כנגד קביעה רפואית מובהקת.
הוועדה נתנה דעתה לצלקת וקבעה כי מדובר בצלקת באורך 7 ס"מ, "לא מכאיבה, לא מכערת". בנוסף, עיון בסיכום ביקור בבית החולים רמב"ם מיום 15/1/14 מעלה כי בבדיקה נמצאה "צלקת ניתוחית תקינה". סוף דבר: המסקנה העולה מהאמור לעיל היא שהחלטת הוועדה מנומקת באופן מפורט וברור, ולא מצאתי שנפלה בהחלטתה טעות משפטית.
לאור כל האמור, הערעור נדחה בזאת.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2016 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

בית דין איזורי לעבודה בחיפה ב"ל 7052-04-16 19 ספטמבר 2016 לפני: כב' הסגנית נשיא איטה קציר המערער מוסטפא מחאמיד ת.ז. 57618928 ע"י ב"כ: עו"ד מוחמד ג'בארין המשיב המוסד לביטוח לאומי ע"י ב"כ: עו"ד איהאב סעדי פסק דין
היועץ האורטופד, ד"ר יוסף בוריס, בדק את המערער וקבע "ברכיים ללא תפליט, ללא רגישות. טווח תנועות יישור 0, כיפוף 130, יציבות שמורה ללא סימנים מיניסקאליים". לאור ממצאים אלה קבע היועץ האורטופד נכות בשיעור 0% בגין הבירכיים, לפי פריט ליקוי 35(1)(א), והועדה אימצה קביעה זו. לא מצאתי כי קיימת סתירה בולטת או אי התאמה ניכרת בין הממצאים הקליניים שמצא היועץ המומחה באורטופדיה לבין פריט הליקוי שיושם בעיניין הבירכיים.
ייאמר תחילה כי התאמת פריטי הליקוי המנויים בתוספת לתקנות למצבו הרפואי של הנכה היא עניין המסור לשיקול דעתה של הועדה, בהתאם לידע הרפואי המקצועי המצוי בידה.
...
לאור האמור לעיל אני קובעת כדלקמן: לאחר שעיינתי בנימוקי הערעור, בפרוטוקולים של הוועדה ובכלל החומר המונח לפני ונתתי דעתי לטענות הצדדים בכתב ובעל פה, הגעתי למסקנה כי דין הערעור להידחות.
בנסיבות העניין נחה דעתי כי הפרוטוקולים של הוועדה וחוות הדעת של היועצים ברורים וניתן ללמוד מהם שהוועדה והיועצים עיינו בחומר הרפואי שהונח בפניהם.
נכות בגין ברכיים לטענת המערער, התלונן על כאבים בברכיים אולם הוועדה לא בדקה אותו ולא קבעה לו נכות בגין ליקוי זה. הטענה נדחית מהטעם שתלונה זו זכתה להתייחסות היועץ בתחום האורטופדיה בחוות דעתו מיום 28/10/15.
משכך, דין הטענה להידחות.
הערעור נדחה בזאת.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2015 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

בגין מצב לאחר ניתוח קרסול ימין נקבעה נכות בשיעור 0% לפי פריט ליקוי 35(1)(א), ובגין קיבוע עמוד שדרה גבי נקבעה נכות בשיעור 10% לפי פריט ליקוי 37(2)(א).
יפים לענייננו הדברים שאמר בית הדין הארצי לעבודה בבר"ע 634/09 בנימין ישראלי – המוסד לביטוח לאומי (מיום 17/1/2010):   "פריט הליקוי 37(3) לתקנות מדבר על מצב של קיבוע מלא בעמוד השידרה המותני, להבדיל מקיבוע חלקי. זאת, בהתאם ללשון הפריט המדבר על 'קיבוע עמוד השידרה' להבדיל מ'קיבוע בעמוד השידרה'. כאשר מדובר בקיבוע חלקי, יש לקבוע נכות על פי פריטי הליקוי המתאימים להגבלות תנועה" (ההדגשה במקור).
מקובלת עלי טענת המערער לפיה מסקנה זו עומדת בסתירה למימצאי הועדה בבדיקתה מיום 8/10/13 בדבר "הגבלה בכיפוף גבי ופלנטרי". למעשה, הועדה לא מילאה אחר הוראות פסק הדיןולא הבהירה האם הגבלה בכיפוף גבי ופלנטרי תואם קיומה של נכות על פי רשימת הליקויים שבתוספת לתקנות.
...
לאור האמור לעיל אני קובעת כדלקמן: לאחר שעיינתי בנימוקי הערעור, בפרוטוקול הוועדה ובכלל החומר המונח לפני ונתתי דעתי לטענות הצדדים בדיון, הגעתי למסקנה כי דין הערעור להידחות.
מכל האמור לעיל, מצאתי שלא עולה מהחלטת הוועדה בעניין זה טעות משפטית, אלא מדובר בהפעלת שיקול דעת רפואי המלווה בנימוק נהיר ומפורט, אשר בית הדין אינו מוסמך להתערב בו. על כן, נדחות טענות הערעור בנוגע לנכות בגין קיבוע עמוד השדרה.
מקובלת עלי טענת המערער לפיה מסקנה זו עומדת בסתירה לממצאי הוועדה בבדיקתה מיום 8/10/13 בדבר "הגבלה בכיפוף גבי ופלנטרי". למעשה, הוועדה לא מילאה אחר הוראות פסק הדיןולא הבהירה האם הגבלה בכיפוף גבי ופלנטרי תואם קיומה של נכות על פי רשימת הליקויים שבתוספת לתקנות.
מאחר שמדובר בהחזרה שנייה, ונוכח קביעותיה הסותרות של הוועדה, אני סבורה שבמקרה דנן יהיה זה נכון וראוי להורות על החלפת הרכב הוועדה.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

ביום 24.5.2022 קבעה הועדה הרפואית לעררים כי לא נותרה למערערת נכות בתחום הנורולוגי, כי שיעור נכותה של המערערת בתחום האורתופדי הוא 0% לפי פריט ליקוי 35(1)(א) לתוספת לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת נכות לנפגעי עבודה), התשט"ז-1956 (להלן - התקנות), וכי היא מותירה את הנכויות הזמניות אשר נקבעו על ידי הוועדה מדרג ראשון על כנן.
...
אינני מקבל את טענות המערערת להיעדר התייחסות מספקת של הוועדה לחוות דעת המומחים מטעמה.
הוועדה בחנה את טענות המערערת בדבר מגבלה תפקודית וקבעה כי "מבחינה אורטופדית הועדה קובעת בשיעור 0 אחוז לפי סעיף 35 1 א". קביעה זו היא קביעה רפואית מובהקת המצויה בלב ליבה של סמכות הוועדה ואין לבית הדין להידרש לה. אינני מקבל את טענת המערערת כי שגתה הוועדה בכך שלא פירטה מהו המרחק אותו התבקשה המערערת ללכת, על מנת לבחון קיומה של צליעה.
סיכומו של דבר על יסוד האמור – הערעור נדחה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו