שאלת החבות
סבורני כי התובע הוכיח את ארוע התאונה מעבר למאזן ההסתברויות.
בסיכום חוות דעתו ציין דר' רוזנטל:
"מר שמעון אוהד נפגע בתאונת דרכים בתאריך 11.08.2009, כנהג רכב פרטי, במנגנון פגיעה אחורי. ניחבל בשלד המרכזי. טופל אמבולטורית במרפאות אורטופדיה ונוירולוגיה, שוקם במכון פיזיוטראפיה ונטל משככי כאב.
אני מעריך את שיעור נכותו הנובע מפגיעתו בתאונה הנידונה ב-5% נכות וזאת עקב "מהלך המחלה" המתועד ובו תאור של "כאב וסבל" מתמשך ובהיתחשב בעובדה כי קיים צפי להמשך כאב וסבל עתידי.
כמו כן צוין על ידי המומחה בעמ' 6 לפרוטוקול, ש' 26 – 32:
"ת. בראיה הרפואית שלי, אני רואה פה את התמונה הכוללת. אני לא חושב שניתן להפריד בין הצואר לבין הגב בראיה הרפואית. זו אותה תיסמונת של כאב שמתבססת על סבל שהוא סובייקטיבי כי לא היתה לנו לא תמיכה בדימות ולא בבדיקות פיזיקליות שנעשו על ידי ועל ידי רופאים אחרים שנתיים אחרי התאונה לקיומה של נכות. והמכלול הוא בעצם אותה תחושה שלי, אותה הבעת אמון בסבל של התובע, שהתבססה בין השאר על אותה אמינות בהצהרה ובהתייחסות לרקע הרפואי. אני לא יכול לבוא היום ולפצל את זה בראיה שלי, למרות שאולי מבחינה משפטית, ההיגיון המשפטי יכול להיות שונה. בהיגיון הרפואי שלי זו אותה תיסמונת. זה מכלול אחד."
המומחה הוסיף וציין במהלך עדותו (עמ' 7 לפרוטוקול, ש ' 5 – 13):
"ת. הדבר האחרון שהייתי רוצה זה להעניש אותו. אני לא ורצה לסבך את התמונה. כי ניתן עוד לסבך אותה ולפנות גם לקטע המקצועי שלא הופיע בתלונה שלו בכאב בצואר ושהוא צריך להתכופף וכל מיני תנועות נוחות, לא נוחות, וכך הלאה. אני חייב להגיד שאני פשוט אולי אפילו ברמה האישית משוחד, שוב – ניסיתי לפשט את ההליכים והאמנתי לתובע וקבעתי מה שקבעתי ועשיתי את זה בלב שלם וכשהגיע החומר הנוסף, באיזה מקום זה שמט את כל הבסיס מהפגיעה.
מנגד נטען על ידי ב"כ הנתבעת כי, יש לקבוע כי לתובע לא נותרה נכות עקב התאונה, שכן, יש להעדיף את דעתו המקצועית של המומחה שנכתבה במשרדו, מתוך שיקול דעת ובהסתמכו על תעוד רפואי אובייקטיבי, על פני תשובה שניתנה בחקירה נגדית תחת לחץ וללא שיקול דעת.
...
כאב וסבל
בנסיבות העניין, סבורני כי סביר לפסוק לתובע בגין כאב וסבל סכום גלובלי של 5,000 ₪.
הוצאות ועזרת הזולת
בשים לב לאופי פגיעתו של התובע ולכך שלא נגרמה לו נכות, ולקבלות שהציג, סבורני כי סביר לפסוק לו בגין הוצאות ועזרת הזולת, סכום גלובלי על סך 2,000 ₪.
סוף דבר
אני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובע סך של 12,000 ש"ח בצירוף שכר טרחת עו"ד בשיעור 15.6% והחזר אגרה.