תאריך הפגיעה כמצוין בפרוטוקול ההחלטה הוא: "4.6.17".
ועדה רפואית מדרג ראשון קבעה למערער ביום 29.5.19 נכות יציבה בשיעור 5.91%, החל מיום 5.6.17.
עוד הקשיבה הועדה לדברי ב"כ המערער שנרשמו מפיו כדלקמן:
"מבקשים לערר על גובה הנכות, מבקשים לאמץ את מסקנות ד"ר משיח שהוגשה גם לדרג ראשון.
הועדה הרפואית לעררים מוסמכת לקבוע אם קיים קשר סיבתי בין הפגיעה בעבודה לבין נכות המבוטח ואת שיעור הנכות, ככל שקיים קשר סיבתי כאמור.
גם בעיניין פלוני הובהר כי הילכת סואעד לא קבעה הלכה חדשה ביחס לנכוי מצב קודם, ולא שינתה מהילכת מרגוליס, אלא חידדה את ההבחנה בין קביעת קשר סיבתי רפואי על ידי הועדה ובין ניכוי מצב קודם שיש לערוך בהתאם להילכת מרגוליס (עב"ל (ארצי) 9716-05-12 המוסד לביטוח לאומי - פלוני (24.11.13)).
בהקשר זה אוסיף, כי חוות הדעת שהוגשו מטעם המערער מאת ד"ר אברהם משיח מיום 9.10.18 וד"ר גיל סווירי מיום 23.7.19 (צורפו לנימוקי העירעור) אינן כוללות דיון בהשפעת העישון על הנכות הכוללת שנקבעה, כאשר למעשה הועדה קיבלה את הערכת הנכות שהומלצה על ידי ד"ר סווירי, אולם ייחסה כאמור רק מחצית הנכות לתנאי העבודה; במצב דברים זה, הרי שאין בהשבת הדיון לועדה על מנת שתתייחס בהרחבה לחוות הדעת מטעם המערער כדי לסייע בידו.
...
מנגד, טען ב"כ המשיב כי דין הערעור להידחות, בהעדר הצבעה על פגם משפטי בהחלטת הוועדה וכן מנימוקים נוספים אלה:
בניגוד לטענת המערער, הוועדה לא ניכתה בגין מצב קודם אלא ייחסה מחצית מהנכות הנוירולוגית והאורתופדית להשפעת העישון, קרי להשפעת גורמי סיכון חיצוניים וזאת בהתאם לכללים שנוסחו בהלכת יונס סואעד.
למקרא פרוטוקול ההחלטה למדים, כי הוועדה קיימה דיון בהשפעת כלל הגורמים על הנכות שנותרה והגיעה למסקנה, כי קיים גורם סיכון ברור בדמות עישון ממושך כ- 40 שנה ומשכך לדעת הוועדה, קיימת חפיפה בין הגורמים התעסוקתיים לבין גורמי הסביבה התחלואתיים שאינם קשורים בעבודה, אשר השפעתם עולה כדי 50% - אותה ניכתה הוועדה מהנכות הכוללת שנקבעה למערער.
סוף דבר
לאור כל האמור, הערעור מתקבל.
הוועדה תבהיר קביעתה זו לגבי מועדי התחולה ופיצול הנכויות ומדוע קבעה את הנכות בשיעור 5% מיום 5.6.17 ואת הנכות בשיעור 14.5% מיום 28.8.17? מה היה בין 5.6.17 לבין 28.8.17?
המשיב ישלם את הוצאות המערער בסך 2,500 ₪ וזאת תוך 30 ימים מהיום.