העותר מלין על כך שהועדה המקומית לתיכנון ובניה תל אביב נימנעה מלחייב את חג'ג' בהיטל השבחה כאמור, והוא מבקש מבית המשפט להורות לועדה המחוזית לתיכנון ובניה תל אביב להפעיל את סמכותה לפי סעיף 28 לחוק התיכנון והבנייה, התשכ"ה-1965 ("החוק") ולערוך שומת היטל השבחה לחג'ג' במקומה של הועדה המקומית, שלא עשתה כן.
כפי שיוסבר, לדעתי יש לדחות את העתירה וזאת ממספר נימוקים שונים.
בנינים בגובה של עד 25 קומות למגורים וקומה לחדרי
יציאות לגג, מעל קומה מפולשת.
שטח פרטי פתוח לאורך שדרות רוקח.
ביטול התנאי על פי התוכנית הראשית שקבע את פיתוח הגשרים להנחת דעתו של מהנדס העיר כתנאי למתן היתר בניה.
...
העותר מלין על כך שהוועדה המקומית לתכנון ובניה תל אביב נמנעה מלחייב את חג'ג' בהיטל השבחה כאמור, והוא מבקש מבית המשפט להורות לוועדה המחוזית לתכנון ובניה תל אביב להפעיל את סמכותה לפי סעיף 28 לחוק התכנון והבנייה, התשכ"ה-1965 ("החוק") ולערוך שומת היטל השבחה לחג'ג' במקומה של הוועדה המקומית, שלא עשתה כן.
כפי שיוסבר, לדעתי יש לדחות את העתירה וזאת ממספר נימוקים שונים.
בהמשך להבהרה זו, ביום 21.2.2013 פסקה וועדת הערר כי:
"לאחר שבחנו את הבהרות השמאית המכריעה, מיום 10.12.2012, והעדר תגובה מהצדדים שכמוה כהסכמה, ... אנו מחליטים לאמץ את חוות דעת השמאית המכריעה וליתן לה תוקף של החלטה".
כלומר, התקבלה הגישה לפיה אין מקום להקטין את היקף ההשבחה בעטיה של דרישת הקמת הגשרים – מפני שעלות הדבר תיפול על הקופה הציבורית והעיכוב שעלול להיות כרוך בהקמתם (גורם הדחייה) חופף לגורמי עיכוב אחרים.
אשר על כן, ומכל הנימוקים שפורטו לעיל, העתירה נדחית.
לאור התוצאה, ישלם העותר הוצאות משפט בסך 5,000 ש"ח לידי הוועדה המחוזית ובסך 5,000 ש"ח לידי הוועדה המקומית, ובסך הכל 10,000 ש"ח, וזאת תוך 30 ימים.