מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ניתוח שלפוחית השתן: דליפת שתן

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2015 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

. "כאמור הבדיקה האורודינמית עליה מתבססת קביעת הנכות בדרג א' לקויה ביותר מבחינה טכנית ולכן כל מסקנה המבוססת על בדיקה זו אין לה צידוק". הועדה מתייחסת עוד לבדיקה האורודינמית העדכנית מיום 21/8/13, ולמסמכים הרפואיים שהיו לפניה, ומנמקת את מסקנתה, כדלקמן: "הועדה סבורה כי עקב העובדה שהערכה נוירלוגית ב-20.11 קבעה כי אין נכות נוירלוגית הקשורה בתאונה אין כל מקום לקשור את תלונותיה של המערערת מבחינה אורולוגית לתאונה הנדונה. כאמור, הבדיקה האורודינמית עליה מתבססת קביעת הנכות בדרג א' לקויה ביותר מבחינה טכנית ולכן כל מסקנה המבוססת על בדיקה זו אין לה צידוק. בהמשך המערערת התלוננה על דליפת שתן מעורבת והרופאים המטפלים מצאו לנכון להציע לה טפול ניתוחי המיועד לתיקון דליפת שתן במאמץ. ניתוח זה קרוב לוודאי לא פתר את בעייתה ודליפת שתן במאמץ עדיין קיימת כפי שהוכח בבדיקה האורודינמית החוזרת. בדיקה אורודינמית זו לא הדגימה התכווצויות בלתי רצוניות של שריר השלפוחית אלא דליפת שתן במאמץ בלבד ולכן אין כל עדות להפרעות בתיפקוד השלפוחית אלא להפרעה בתיפקוד הסוגרים בלבד. הפרעה בתיפקוד הסוגרים במידה וקיימת קשורה בד"כ ללידות והתובעת ילדה אכן לידה ואגינאלית אחת ואיננה קשורה לפגיעה כלשהיא בתיפקוד השלפוחית עצמה. מכיוון שלמערערת אין נכות נוירולוגית לא ניתן לטעון כי קיימת פגיעה עצבית כלשהיא בתיפקוד השלפוחית, וזאת מכיוון שפגיעה עצבית בשלפוחית איננה יכולה לעמוד בפני עצמה ללא פגיעה נוירולוגית מלאה. לכן הועדה קובעת כי למערערת אין נכות בגין אי שליטה בשתן הקשורה בתאונה הנדונה". בנסיבות העניין, הייתה הועדה רשאית לידון בשאלת קיומו של קשר סיבתי, חרף העובדה כי בועדה קודמת, במסגרת קביעת נכות זמנית, נקבע קיומו של קשר בין תלונותיה של המערערת בתחום האורולוגי לבין התאונה: ראשית, הועדה מדרג ראשון מיום 29/5/12, אשר קבעה קיומו של קשר סיבתי, קיבלה למעשה את חוות דעתו של המומחה בתחום האורולוגיה.
...
. "כאמור הבדיקה האורודינמית עליה מתבססת קביעת הנכות בדרג א' לקויה ביותר מבחינה טכנית ולכן כל מסקנה המבוססת על בדיקה זו אין לה צידוק". הוועדה מתייחסת עוד לבדיקה האורודינמית העדכנית מיום 21/8/13, ולמסמכים הרפואיים שהיו לפניה, ומנמקת את מסקנתה, כדלקמן: "הוועדה סבורה כי עקב העובדה שהערכה נוירלוגית ב-20.11 קבעה כי אין נכות נוירלוגית הקשורה בתאונה אין כל מקום לקשור את תלונותיה של המערערת מבחינה אורולוגית לתאונה הנדונה. כאמור, הבדיקה האורודינמית עליה מתבססת קביעת הנכות בדרג א' לקויה ביותר מבחינה טכנית ולכן כל מסקנה המבוססת על בדיקה זו אין לה צידוק. בהמשך המערערת התלוננה על דליפת שתן מעורבת והרופאים המטפלים מצאו לנכון להציע לה טיפול ניתוחי המיועד לתיקון דליפת שתן במאמץ. ניתוח זה קרוב לוודאי לא פתר את בעייתה ודליפת שתן במאמץ עדיין קיימת כפי שהוכח בבדיקה האורודינמית החוזרת. בדיקה אורודינמית זו לא הדגימה התכווצויות בלתי רצוניות של שריר השלפוחית אלא דליפת שתן במאמץ בלבד ולכן אין כל עדות להפרעות בתפקוד השלפוחית אלא להפרעה בתפקוד הסוגרים בלבד. הפרעה בתפקוד הסוגרים במידה וקיימת קשורה בד"כ ללידות והתובעת ילדה אכן לידה וגינלית אחת ואיננה קשורה לפגיעה כלשהי בתפקוד השלפוחית עצמה. מכיוון שלמערערת אין נכות נוירולוגית לא ניתן לטעון כי קיימת פגיעה עצבית כלשהי בתפקוד השלפוחית, וזאת מכיוון שפגיעה עצבית בשלפוחית איננה יכולה לעמוד בפני עצמה ללא פגיעה נוירולוגית מלאה. לכן הוועדה קובעת כי למערערת אין נכות בגין אי שליטה בשתן הקשורה בתאונה הנדונה". בנסיבות העניין, הייתה הוועדה רשאית לדון בשאלת קיומו של קשר סיבתי, חרף העובדה כי בוועדה קודמת, במסגרת קביעת נכות זמנית, נקבע קיומו של קשר בין תלונותיה של המערערת בתחום האורולוגי לבין התאונה: ראשית, הוועדה מדרג ראשון מיום 29/5/12, אשר קבעה קיומו של קשר סיבתי, קיבלה למעשה את חוות דעתו של המומחה בתחום האורולוגיה.
שעה שהוועדה הגיעה לכלל מסקנה כי בתום הנכות הזמנית לא נמצא כל ליקוי נוירולוגי אצל המערערת, אין המדובר, על פני הדברים, בשלילה של קשר סיבתי חלוט וסופי שנקבע בוועדה קודמת.
הערעור נדחה.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2016 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

טענות הצדדים לטענת התובעת כתוצאה מאופי עבודתה כמתואר בסעיף 7א' לעיל, סבלה מצניחה של שלפוחית השתן ודליפת שתן במאמץ ונאלצה לעבור ניתוח להרמה.
...
מנגד, טען הנתבע בסיכומיו כי דין התביעה להידחות כבר בשלב העובדתי, משלא הניחה התובעת תשתית עובדתית מתאימה ליישום הלכת המיקרוטראומה.
משאלה הם פני הדברים, ובהיעדר שוני מהותי בין תנאי עבודת התובעת כאחות במרכז לבריאות הנפש, לבין תנאי עבודתן של עובדות כוח עזר /מטפלות סיעודיות/אחיות אחרות שעניינן נדון בבית הדין הארצי לעבודה, אף בנסיבות המקרה שלפנינו אנו קובעים, כי התובעת ביצעה במסגרת עבודתה תנועות שונות ומגוונות, שאין בהן כדי לבסס תשתית עובדתית מספקת להחלת תורת המיקרוטראומה על הפגיעה בשלפוחית השתן, באופן המצדיק מינוי מומחה רפואי.
לפיכך, גם אם נבודד סדרה זו של פעולות הרי שלטעמנו לא הוכחה התדירות הנדרשת לשם עילת המיקרוטראומה.
סיכום תביעת התובעת , הן בעילת ה- CTS והן באשר לפגיעה בשלפוחית השתן- נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2014 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

אני סבור כי נוכח העובדה כי לא עמד על הפרק בין התובעת לנתבע מס' 2 נושא השלפוחית הרגיזה, הרי ההסבר המפורט לגבי הניתוח כלל כל הסיכונים והסכויים לגבי הניתוח, שהצליח ליפתור את בעיית דליפת שתן במאמץ .
...
בסופו של דבר, מעבר לטענות ההתרשלות, השאלה אם הוסבר הסבר מלא לתובעת כפי שטוען נתבע מס' 2 , או לא הוסבר, כפי שטוענת התובעת, הוא עניין עובדתי שבית המשפט יכריע בו, והמומחה אינו אמור לדון בכך, ובעניין זה אדון בנפרד.
נוכח האמור לעיל, אני דוחה את כל טענותיה של התובעת, ביחס לרשלנות המיוחסת לנתבע 2, הן בבחירת הטיפול, סוגו והן ביחס לביצועו.
אני סבור כי התשובה לכך חיובית.
התוצאה; נוכח האמור לעיל, אני דוחה את התביעה, כנגד הנתבעים, הן בשאלת הרשלנות והן בשאלת הסכמה מדעת.
נוכח התוצאה אליה הגעתי, אני מחייב את התובעת לשלם לנתבעים הוצאותיהם סך של 5,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2014 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

התובעת פנתה למרפאתו של ד"ר שמעונוביץ הנ"ל. ב-2.12.03 ביצעה אחות במרפאה זו לתובעת בדיקה אורודינמית, אשר אין מחלוקת כי לא בוצעה כראוי וכי ממנה כשלעצמה לא ניתן היה להסיק מסקנות לגבי מצב התובעת ומה הטיפול שהיה דרוש לה. ב-10.12.13 שבה התובעת למרפאה זו. על יסוד התמונה בכללותה (ובין היתר, דליפת שתן מעורבת שנגרמה כתוצאה מחוסר יציבות של שריר הדטרוזור (שריר דופן השלפוחית) או D.I. ודליפת שתן במאמץ) הפנה אותה הרופא הנ"ל לניתוח לתיקון דפנות הנרתיק וצניחת כיפת הנרתיק וכן ניתוח .T.V.T (להלן: ניתוח סרט) שעניינו בתיקון ליקוי של דליפת שתן במאמץ באמצעות קשירת שלפוחית השתן.
...
פיצויים – סיכום העולה מכל המקובץ עד כה הוא כי סכום הפיצויים הכולל שנפסק לזכות התובעת הוא 2,312,000 ש"ח (הסכום המצטבר מן הסכומים שנפסקו לעיל, בסעיפים 112, 117 ו-121 של פסק דין זה).
בהתחשב במכלול, אני קובע כי מסכום הפיצויים הכולל ינוכה סכום כולל של 450,000 ש"ח למועד פסק דין זה, עבור גמלאות שיש לזוקפן לחובת מה שביסוד תביעה זו. הערה בטרם חיתום בהמשך לכל שנאמר עד כה, אני מוצא לנכון להעיר את ההערה שתובא להלן.
ג. ההודעה לצד שלישי נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום טבריה נפסק כדקלמן:

סוג הניתוח והיקפו כפי שבוצע בשנת 2006 לא היה שונה מסוג הניתוח והיקפו לו היה מבוצע בשנת 2006 והמהלך אחרי הניתוח שהסתבך בפיסטולה ודליפת שתן אינו פרי רשלנות אלא סיבוך פוטנציאלי ומוכר הנובע מסוג הניתוח והמצב החולני של דופן השלפוחית ודופנות הסעיף, בפרט לאחר מגע עם גוף זר. הטיפול בסיבוך היה בגדר הבחירה של הרופא הסביר ומבחן התוצאה מצדיק את הגישה בדיעבד ולכן כל נכות ככל שקיימת היא תוצאה ישירה של המחלה ולא עקב רשלנות.
...
לנוכח האמור לעיל טענות התובעת כנגד קופת החולים נדחות על ידי.
לאור האמור לעל במקובץ, אני מורה על דחיית התביעה כנגד הנתבעים.
לפנים משורת הדין והגם שעסקינן בהליך אשר לשם בירורו נדרשו מספר רב של ישיבות וכן הוצאות בלתי מבוטלות מטעם הצדדים החלטתי לפסוק הוצאות מתונות בלבד -אני מחייבת את התובעת לשלם לכל אחד מהנתבעים הוצאות משפט בסך 3,500 ₪ ותשלום שכ"ט עו"ד בסך של 7,500 ₪ אשר ישולמו לידי הנתבעים תוך 30 יום מהיום, אחרת ישאו הפרשי הצמדה וריבית כדין עד ליום התשלום בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו