לטענת המערערים בחודש ספטמבר 2011 חזרה המערערת לארץ עם ויזת תייר לתקופה בת שלושה חודשים וגרה עם המערער במשותף בדירה בפתח תקווה.
אשר למערער, ציינה כי כשנכנסה לישראל בינוי 2018, ציינה במעבר הגבול כי: "הגעתי לפה לטייל ולשהות אצל בעלי לשעבר שאני מחשיבה אותו כקרוב שלי". לאחר מכן נישאלה, במסגרת ריאיון המקלט, האם היא מתגוררת עם המערער, או שהוא רק המליץ לה להגיע לישראל, השיבה (בעמ' 14 לראיון המקלט): "יש לנו קשרים טובים. הוא נשוי כעת. אישתו לא נימצאת פה והוא נתן לי חדר להיות שם אצלו".
ביום 3.2.2019 נדחתה בקשת המערערת למקלט מדיני.
בבקשה מפורטת מערכת היחסים בין בני הזוג, החל מנישואיהם ברוסיה בשנת 2005, לאחר שהמערערת הורחקה מישראל, דרך שנות היתמכרותו של המערער לסמים ולאחריהן (במהלכן ביקרה אותו המערערת שוב ושוב), ועד לגירושיהם בתחילת שנת 2011, על פי הטענה באופן חד צדדי על ידי המערערת.
דיון והכרעה
הבסיס הנורמאטיבי
מי שאינם אזרחי ישראל או בעלי אשרת עולה או תעודת עולה, תוסדר כניסתם לארץ ושהייתם בה מכוח חוק הכניסה לישראל, התשי"ב-1952 (להלן: חוק הכניסה לישראל), והתקנות שהותקנו מכוחו.
עוד ציין המערער כי המערערת הגישה בקשת מקלט, על אף שבעת שהוגשה הם כבר חיו כזוג, כיון (עמ' 2 לריאיון המערער): "לא היה לי כסף והייתי עדיין נשוי. אין לי שפה ואני לא יודע איך כל הנהלים הולכים. בגלל זה לקחתי את העורך דין. לא ידענו מה לעשות בגלל זה בהתחלה ביקשה בקשה למקלט, היא גם יכלה לעבוד ויכולנו לאסוף כסף עבור עורך דין". זאת, כאשר המערערת בריאיון המקלט ציינה כי הגיעה לארץ ביוני 2018, בני הזוג פנו לעורך דין שהבהיר להם כי עליה להביא מסמכים, ואז חזרה לרוסיה לעשות כן. היינו, הקשר עם עורך הדין נוצר, לכאורה קודם להגעתה לישראל באוגוסט.
...
הרשות טוענת עוד כי דין הערעור להידחות על הסף מחמת חוסר ניקיון כפיים, חוסר תום לב ואי גילוי תשתית עובדתית מלאה.
בנסיבות אלו אין מקום להתערב בפסק דינו של בית הדין לעררים ועל כן אני דוחה את הערעור.
סוף דבר
הערעור נדחה.