באשר לפן המשפטי, נאמר בספרו של א.ריבלין הנ"ל כי:
"אולם בקיומו של קשר סיבתי עובדתי אין די. אין די בכך ששימוש בכוח מכאני של מנוף או מלגזה הביא את הנפגע למקום או לגובה בו אירעה התאונה; לבד מן הקשר הסיבתי-עובדתי נידרש גם קשר סיבתי-משפטי. ניצול הכוח המכאני צריך שיהיה גורם ממשי לתאונה. הקשר הסיבתי-משפטי נבחן במסגרת חוק הפיצויים במבחן הסיכון בשילוב עם מבחן השכל הישר. זהו מבחן סיבתי-משפטי אשר, מחד גיסא, נותן ביטוי לעיקרון הסיכון המשותף למבחנים המשתנים הכלולים בחוק (מבחן תחבורתי ומבחן ייעודי), ומאידך גיסא, גמיש דיו כדי לבטא מבחני סיכון שונים על-פי מהות הפעילות ברכב. החזקה החלטה המרבה בעיניין ניצול הכוח המכאני של הרכב מבוססת על מבחן של סיכון אשר נועד להשיב על השאלה אם הנזק שניגרם הוא בתחום הסיכון אשר ניצול הכוח המכאני של הרכב יצר. סיכון זה אינו תחבורתי; הוא קשור למבחן הייעוד ובוחן את ייעודו המקורי הלא תחבורתי של הרכב. עניינו של מבחן הסיכון, במסגרת החזקה החלוטה בעיניין 'ניצול הכח המכאני של הרכב', הוא במתן תשובה לשאלה, אם הנזק שניגרם הוא בתחום הסיכון שניצול הכח המכאני לייעודו המקורי הלא תחבורתי יצר. אנו נדרשים לשאלת קיומו של קשר סיבתי משפטי בין ניצול הכוח המכאני לאותו ייעוד יצר. לעומת זאת אם שינה הרכב מן השמוש שיועד לו במקור, שוב אין לדבר על ניצול הכוח המכאני לייעודו המקורי, וממילא אין אנו דרשים לשאלת הקשר הסיבתי.
עוד הודגש שמבחן ההתוויה המקצועית משרת מטרה רחבה יותר של הכוונת היתנהגות זהירה:
"אין לעודד ניצול של כלי רכב למטרות לא תעבורתיות תוך 'שינויים והמצאות' שסיכון כבד בצדם. דוקא בשל כך שלרכב יש כוח מיכאני הניתן (טכנית) לניצול בדרכים שונות ומשונות, יש להקפיד על כך שהדבר ייעשה לפי הייעוד המקורי של הרכב ואביזריו, ולא בדרך ה"אילתור" והיצירתיות.
...
בימ"ש קמא דחה את טענת המערערת לפיה המאורע לא נגרם עקב ניצול הכוח המיכני של הרכב , שכן מרגע שנמתחו שיני המלגזה לא נעשתה כל תנועה של המלגזה וזו עמדה דומם וקבע כי:
"ישנו קשר ישיר בין ניצול הכוח המיכני של הרכב כאשר המלגזה עובדת, וזאת לצורך הרמת אותו צינור והפעלת אותו לחץ, אותו "מתח" , על מנת לשחרר את הברגים שבסופו של דבר היה הגורם לשחרור אותו בורג בצינור ולפגיעתו של התובע".
מכל האמור – אני סבורה כי במועד התאונה לא נעשה שימוש במלגזה ליעודה המקורי.
ע. זרנקין, שופט
לפיכך הוחלט כמפורט בפסק דינה של השופטת ב' בר-זיו: הערעור מתקבל.
התביעה נגד המערערת נדחית.