בשם המערערת:
בעצמה
][]פסק-דין
][
ערעור על החלטתו של בית המשפט לעינייני מישפחה בירושלים (השופט העמית ש' אלבז) מיום 10.8.2022 בה"ט 48287-06-22, שבמסגרתה נדחתה בקשת המערערת לפסילת המותב מלדון בהליך.
כמו כן טענה המערערת כי המותב איים עליה מספר פעמים בפסיקת הוצאות, קטע אותה וניסה "להטעות ולהפחיד" אותה מלהעלות חלק מטענותיה – ובמקביל נתן לבאת-כוח המשיבה לטעון כראות עיניה.
בהחלטתו התמציתית קבע המותב כי לא הוכחה עילה המונעת ממנו לשבת בדין וכי המערערת לא העלתה טענה כלשהיא, במהלך הדיונים או לאחריהם, שיש בה כדי להצדיק את פסילתו.
תחילה יש להדגיש כי בהתאם לתקנה 173(א) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018, טענת פסלות יש להעלות "מיד לאחר שנודע לבעל הדין על עילת הפסלות ולפני כל טענה אחרת". בהקשר זה הובהר בפסיקה כי טענת פסלות אינה "נשק סודי" שניתן לשמור לעת הצורך (ע"א 2805/21 פלונית נ' פלונית, פסקה 12 (1.6.2021)).
...
ביחס לדיון מיום 29.6.2022 טענה המערערת כי המותב לא אִפשר לה להציג את מלוא טענותיה, סירב לתעד חלק מדבריה בפרוטוקול, "וכול רגע תקף אותה, צרח עליה ולא הסכים לתת לה לדבר בכלל". עוד נטען כי המותב ציין במהלך הדיון שהמשיבה תבקש את ביטול פסק הדין שיינתן, "כאילו השופט מתואם עם [המשיבה]". באשר לדיון מיום 20.7.2022 הלינה המערערת על כך שהמותב לא נעתר לבקשתה לדחיית מועד הדיון, וטענה כי העובדה שהוצע לה להסכים לביטול פסק הדין הקודם עוד לפני שהתאפשר לה לשטוח את טענותיה, מעידה שהמותב החזיק בדעה קדומה ביחס לתוצאת ההליך.
בענייננו, לא שוכנעתי כי האופן שבו התבטא המותב כלפי המערערת מצדיק סטייה מנקודת מוצא זו.
לכך יש להוסיף כי הליכי פסלות על פי מהותם צופים פני עתיד, ומטרתם אינה לדון בהשגות "ערעוריות" על החלטות שניתנו בעבר אלא לברר אם המותב יכול להמשיך ולשבת בדין (ראו למשל: ע"א 7843/20 המאגר הישראלי לביטוחי רכב (הפול) נ' פלוני, פסקה 7 (31.1.2021)).
בענייננו, כפי שפורט לעיל, הסוגיות שנותרו תלויות ועומדות בפני המותב בשלב זה הן מצומצמות ביותר, אם בכלל, ולא שוכנעתי כי איזו מן ההתבטאויות המתועדות בפרוטוקול ובפסק הדין מיום 20.7.2022 מקימה חשש ממשי למשוא פנים ביחס לסוגיות הללו.
מן הטעמים שפורטו לעיל, הערעור נדחה.