מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ניסיון השתלבות מהנתיב הימני לנתיב השמאלי

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2015 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

התאונה ארעה לדברי התובע בהשתלבות השנייה עת רכב הנתבעים שנסע בנתיב השמאלי, ניסה להישתלב בנתיב הימני, נתיב נסיעתו, תוך שפגע בצדו השמאלי של רכבו.
...
בעניין שיעור הנזקים הנני מקבל הנזקים הישירים המגובים בחוות דעת שמאי כדבעי.
עם זאת, אין בידי לקבל הנזקים הנוספים הנטענים זאת בהיעדר אסמכתאות.
סוף דבר- הנתבעים ישלמו לתובע סך של 27,864 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום 1.12.2013 ועד למועד התשלום המלא בפועל.

בהליך תאונת דרכים (ת"ד) שהוגש בשנת 2016 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הוא נסע אותה עת במהירות של 30-40 קמ"ש. בשלב מסוים, בעת שהיה במרחק 5-10 מ' מרכב הנאשם הוא הבחין ברכב הנאשם ניכנס לצומת ופונה ימינה "ופשוט נעמד באלכסון, הוא חיכה לרמזור שמאלה" וכן "הוא ניסה להישתלב בנתיב השמאלי". לטענת המעורב, ברגע שהבחין ברכב הנאשם בלם בחוזקה, החליק ופגע ברכב עם האופנוע בחלקו שמאלי אחורי.
...
לאור כל האמור, ובהינתן הסתירה בין גרסת המעורב לגרסת הנאשם בנוגע למקום האימפקט ביחס לצומת ובהינתן מחדלי החקירה בעבודת המשטרה כפי שפורטו, אני סבור כי יש לזקוף מחדלים אלה לטובת הנאשם באופן שדי בטענתו – שלא נבדקה בשל מחדלי חקירה – בדבר פגיעה לאחר שעבר כברת דרך של כ-25 מ' על מנת ליצור ספק סביר באשמתו ולזכותו מן העבירות המיוחסות לו. ב"כ המאשימה טענה בסיכומיה כי גרסת הנאשם לפיה נסע כברת דרך של 25 מ' לפני התאונה היא גרסה כבושה שכן זו לא הועלתה בפני השוטרת בזירת התאונה.
על כן קיום סתירות אלה אינו גורר בהכרח מסקנה כי אין לתת אימון בגרסת הנאשם על כל מרכיביה ומרכיב מיקום האימפקט ביחס לצומת בפרט.
מעבר לנדרש אציין כי אינני מקבל את מסקנתו המרכזית של המומחה ולפיה התאונה אירעה בעת שהמעורב ניסה לעקוף, ללא הצלחה, את רכב הנאשם ואז פגע ברכב הנאשם ונחבל.
משדחיתי את טענת המומחה כי התאונה אירעה בשל מרווח תמרון צר מדי לנהג המעורב ומשהוכח כאמור כי התאונה אירעה במהלך הסטייה בין הנתיבים, מתבקשת המסקנה כי הנאשם עבר עבירה של סטיית רכב שלא בבטחה, בניגוד לתקנה 40 (א) לת"ת בקשר עם סעיף 38 (2) לפקודת התעבורה ואני מוצא להרשיעו בעבירה זו. סוף דבר, לאור כל האמור מצאתי לזכות את הנאשם מן המיוחס לו בכתב האישום מחמת הספק ולהרשיעו חלף זאת בביצוע עבירה על תקנה 40 (א) לת"ת בקשר עם סעיף 38 (2) לפקודת התעבורה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

בחקירתם של הניצים שתי וערב במהלך דיון ההוכחות נשמעו הטענות העובדתיות הבאות על ידי התובע: "בדרך על אלוף שדה לכיוון רמת אפעל, כפר אז"ר, רכב נסע ביציאה, בא לצאת לכביש 4, ועלה על האי תנועה ועקף אותנו, בא לעקוף אותנו באגרסיביות". הסביר כי הנתבע 1 ניסה להישתלב מימין אל הנתיב השמאלי.
...
יש לפרש בצמצום את יסוד הכוונה בחוק הפלת"ד. לא הוכח רצון חפצי של ממש לפגיעה מכוונת בתובע ועל כן הנטל מוטל על הנתבעת 3 לפצות את התובע לפי חוק הפלת"ד. עיקר טיעוני הנתבעים 1-2: דין התביעה כנגד הנתבעים 1-2 להידחות הן בשל ייחוד העילה לפי חפלת"ד והן במידה ויקבע כי מדובר באירוע נזיקי.
לא שוכנעתי שמר בן אמוץ ביקש לפגוע בתובע.
לא שוכנעתי שהתובע ביקש לפגוע במר בן אמוץ.
אשר על כן אני קובע כי החבות בנדון חלה על חברת הביטוח אשר ביטחה את הרכב הפוגע וכי דין התביעה כנגד המדינה להידחות.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2011 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

פרשת התביעה העידה התובעת 2 כי נסעה בנתיב הימני(המיועד לתחבורה ציבורית, והפונה ימינה בלבד), ומשהבינה כי שגתה ניסתה להישתלב בנתיב השמאלי (על מנת לנסוע ישר).
...
סה"כ ישלמו הנתבעים לתובעים סכום של 8,629 ₪, וזאת בתוך 30 ימים מהיום, שאם לא כן ישא הסכום ריבית הצמדה כחוק.
הנתבעים ישלמו את הוצאות העדים ע"ס 200 ₪ לכל אחד מן העדים.
נוכח התוצאה אליה הגעתי אני דוחה את תביעתו הנגדית של הנתבע 1.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2024 בשלום קריית גת נפסק כדקלמן:

יש מחלוקת בשאלה אם היא הייתה מלכתחילה בנתיב הימני ואז סטתה לשמאלי כדי לעקוף את הפקק, כפי שטוען התובע; או שהייתה מלכתחילה בנתיב השמאלי, ואז ניסתה להישתלב לנתיב הימני ומשלא הצליחה חזרה לנתיב השמאלי, כפי שטוענת נהגת הנתבעת.
...
דין טענה זו להידחות בנסיבות המקרה.
לכן, במצב שבו מצד אחד התובע לא צירף את האסמכתא לתשלום בפועל, כפי שהיה עליו לעשות לפי הדין (ואף לא נימק את אי הצירוף); ומצד שני הנתבעת לא פנתה אל התובע בבקשה פשוטה לקבלת האסמכתא האמורה, כפי שלשיטתי היה גם עליה לעשות לפי הדין; אני סבור כי פתרון צודק יהיה לפסוק לזכות התובע סכום נמוך יותר מזה שנתבע, ושעדיין יוכל להיחשב לשכר טרחה סביר והוגן עבור העבודה שביצע השמאי בנסיבות העניין.
נראה לי שבענייננו אפשר להעמיד סכום זה על 1,000 ש"ח. בהקשר זה אזכיר כי לא מדובר על מצב שבו לא הוגשה על ידי התובע ראיה כלשהי לגובה שכר הטרחה.
לפיכך אני דוחה רכיב זה. התוצאה התביעה מתקבלת בחלקה.
הנתבעת תשלם לתובע את הסכומים הבאים תוך 30 ימים: 21,674 ש"ח בגין הנזק הישיר, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה עד למועד התשלום בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו