גם ועדת איכלוס העליונה (להלן: "הועדה העליונה") שבחנה את הנסיבות דחתה ביום 6.11.2018 את פנייתו של העותר, כלשונה: "דחיית הבקשה מהסיבה לא התגורר ברציפות בדירה הציבורית יחד עם הדייר החוזי מהתאריך הקובע 8.2009 ועד לפטירתו. כמו כן אינו זכאי בפני עצמו לדיור צבורי, נימוקי הבקשה: הועדה בחנה מכלול הנתונים ולמרות הנסיבות לא ניתן לחרוג מהכללים ולהעדיפו על פני זכאי הדיור הצבורי הממתינים לדיור צבורי, בישוב 51 זכאי דיור דיורי הממתינים בתור לדירת 2 חדרים ואי פינוי הדירה מעכב איכלוסם" ( נספח 2 לתשובת משרד השיכון).
למעלה מן הנידרש ראיתי לציין כי במעמד הדיון אמר העותר כי אינו טוען שיש לו זכאות עצמאית לדיור הצבורי (עמ' 3 לפרוטוקול), כפי שגם מתיישב עם החלטת הוועדה העליונה מיום 6.11.2018 שמצאה כי "כמו כן אינו זכאי בפני עצמו לדיור צבורי" ועל כן לא ראיתי להרחיב בעיניין זה, ובכל מקרה יש לעניין זכאותו העצמית לדיור נפקות, רק אם היה מוכיח שהוא התגורר עם אביו - הדייר החוזי במשך שלוש שנים עובר לפטירתו, אלא שאף בתנאי זה כאמור לא עמד כפי שעולה מדוחות ביקורי המעגל.
...
דיון והכרעה
לאחר שעיינתי בעתירה, בתשובות המשיבים, שמעתי את טיעוני הצדדים, עיינתי במסמכים שצורפו לכתבי הטענות וכן בדוחות המעגל של דירת האם שהובאו לעיוני, לבקשתי, נתתי דעתי להודעת העותר בעניין זה ולתגובות המשיבים, ומסקנתי היא כי יש לדחות את העתירה.
לאור הראיות הללו הרי שהחלטת הועדה בהחלט מצויה במיתחם הסבירות ולא מצאתי כל סיבה המצדיקה להתערב בה. ההחלטה שקיבלה הוועדה מתיישבת עם הנסיבות כפי שעולה מהראיות המנהליות שהיו בפניה, ולא רק זאת אלא ששבה ועיינה במסמכים הנוספים שהוצגו לה לאחר החלטת בית המשפט השלום בראשון לציון והגיעה למסקנה כי יש לדחות את טענות העותר.
אני דוחה את העתירה.