מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ניכור הורי הוא עילה לביטול הפחתת מזונות

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2021 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

ניכור של ילד כלפי ההורה הוא עילה לשלילת מזונותיו.
דופן" (ראו: ע"א 1741/93 אזולאי נ' אזולאי ]פורסם בנבו[ ( 13.7.94 )), כאשר ההכרעה תיעשה בזהירות, ובשים לב לעיקרון טובת הילד (ראו: רע"א 3761/10 פלוני נ' פלונית ]פורסם בנבו[ )15.7.2010( כב' השופט נפתלי שילה פירט בהרחבה את השיקולים שעל בית המשפט לבחון, בדונו בשאלה האם יש מקום להפחית או לשלול מזונות לבן מרדן: ביטול המזונות ייעשה במקרים קיצונים ונדירים ויש לשקול תמיד חלופה מתונה יותר כגון הקטנת מזונות.
...
21 , לאור כל המבואר, ובהתחשב במכלול השיקולים כמבואר לעיל, אני קובעת כי החל מיום 21.11.17 תישא האם במזונותיה של הקטינה בסך חודשי של 500 ₪ בתוספת מחצית הוצאותיה הרפואיות של הקטינה, אשר אינן כלולות בסל הבריאות.
סוף דבר: נוכח כל האמור והמפורט, הנני קובעת כדלקמן: התביעה מתקבלת חלקית.
27 אני קובעת כי החל מיום 21.11.17 תישא האם במזונותיה של הקטינה בסך חודשי של ₪, בתוספת מחצית מהוצאות הבריאות של הקטינה שאינן מכוסות על ידי חוק בריאות ממלכתי.

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2021 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

תמצית טענות התובע: לטענת התובע, יש לבטל את חיוב מזונות הקטינים, נוכח הניכור ההורי הקשה של הקטינים כלפיו.
לטענתו, פנה ביום 16.10.16 בבקשה ליח"ס בעיניין ניכור הורי והוגש סיכום ביניים של וועדת התסקירים ביום 28.8.16 , בו נכתב, כי גורמי המיקצוע סבורים כי טפול משותף יכול לסייע לאיכות המפגשים אך הקטינים מסרבים להמשיך במפגשים והנתבעת מסרבת לאלץ אותם להגיע בנגוד לרצונם.
( עמ"ש (חי') 53288-03-18 פלוני נ' פלונית (נבו, 13.11.18 בחינת הקשר בין הקטינים ובין התובע: עפ"י תסקיר שהוגש בעיניינם של הצדדים, ביום 1.2.16 (בתמ"ש 52006-06-14 ) בהליך קודם בו נקט התובע (תמ"ש 10784-02-15 ) בו ביקש לבטל את המזונות עבור שני הקטינים עקב סירובם של הקטינים לקשר עימו – נפגש התובע עם ילדיו הקטינים פעם בשבוע למשך כשעה במרכז הקשר 27 .Y ב בנסיבות אלה, וכפי שפורט בפסק הדין מיום 19.6.16 , נדחתה התביעה שעילתה סרבנות קשר.
משאלה פני הדברים, לאחר שבחנתי עניינם של הצדדים (ובכלל זאת אלה הנוגעים לחלוקת זמני השהות של הקטינים עם אביהם והקשר בין הקטינים לאביהם, שנדונים בפניי מזה כעשור) ובבואי ליישם הכללים אשר התוויתה הפסיקה בעניינינו, מצאתי כי בעת הזו, יש בהפחתה משמעותית בדמי המזונות (ולא ביטולם כליל) כדי להביא לאיזון צודק נכון וראוי בנסיבות.
...
לטענתו, היה מגיע למרכז הקשר על מנת לפגוש את ילדיו אך הם לא רצו להגיע וכשפגשו אותו, אמרו לו אמירות קשות כגון: "היום שלנו היה טוב עד שראינו אותך". לטענתו, בס' 12 לפסה"ד מיום 19.6.16 , קבע ביהמ"ש כי נוכח דיווחי התסקיר מיום 1.2.16 וקיום הקשר באמצעות מרכז הקשר, נדחית טענת התובע להפחתת מזונות בגין סרבנות קשר.
לטענתו שילוב מצבו הכלכלי, יחד עם העדר תקווה מוחלטת לחידוש הקשר עם הקטינים, ובתוספת השפעתה הבלתי נלאית של האם, מביאים למסקנה כי יש להורות על ביטול המזונות.
23 מכל האמור לעיל, הנתבעת עותרת לדחות את התביעה ולהותיר את ההחלטה בתמ"ש 10784-02- 15 על כנה, ולחילופין להגדיל את המזונות ולהשיבם לסך 4,800 ש"ח, אשר נפסקו לאור הפער שבין הכנסות הצדדים.
משאלה פני הדברים, לאחר שבחנתי עניינם של הצדדים (ובכלל זאת אלה הנוגעים לחלוקת זמני השהות של הקטינים עם אביהם והקשר בין הקטינים לאביהם, שנדונים בפניי מזה כעשור) ובבואי ליישם הכללים אשר התוותה הפסיקה בענייננו, מצאתי כי בעת הזו, יש בהפחתה משמעותית בדמי המזונות (ולא ביטולם כליל) כדי להביא לאיזון צודק נכון וראוי בנסיבות.
נוכח האמור, לאחר שבחנתי מלוא המסמכים והראיות שהובאו בפני, צרכי הקטינים ויכולות הצדדים והכנסותיהם כמו גם הדין החל:- - 21 הנני מורה על הפחתת דמי מזונות הקטינים לסך 1,250 ₪ לחודש עבור כל קטין (סה"כ 2,500 ₪), וזאת ממועד הגשת תביעה זו ועד הגיע הקטינים לגיל 18 או סיום לימודי התיכון לפי המאוחר (מועד ההפחתה נקבע החל ממועד התביעה בהינתן כי אין המדובר במזונות ששולמו ו/או "נאכלו" על ידי הקטינים נוכח החלטת בית המשפט בהליך הפש"ר).

בהליך תמ"ש (תמ"ש) שהוגש בשנת 2020 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

( נ' ש' א' ב' עו"ס לחוק הנוער ( הפסיקה הכירה בסרבנות קשר מחמת הסתת הורה, כמקימה עילת תביעה נזיקית, החוסה תחת עוולת הרשלנות המעוגנת בסעיף 35 לפקודת הנזיקין ]נוסח חדש[ (להלן - "פקודת הנזיקין"), או תחת 20 העוולה של הפרת חובה חקוקה, המנויה בסעיף 287 לחוק העונשין, התשל"ז - 1977 (סעיף לכתב התביעה) - הפרת הוראה חוקית - עת למיטב הבנתי הכוונה היא לאי קיום פסק הדין בעיניין הסדרי השהות שבין האיש לילדים.
ראו: י' מזא"ה, תלונות שוא בגין פגיעה בילדים והשפעתם על קביעת המשמורת והאחריות בעמ' 9 למאמר; פ' מרכוס, SSRN ההורית (אוקטובר 2016 ), זמין ברשת המאמרים המשפטית "ניכור הורי וסרבנות קשר: כיצד למנוע כשלון קשר בין ילד להורה", רפואה ומשפט 51 (אפריל 2018 ); עמ"ש (ת"א) 60592-03-15 ק.ל. נ' י.פ. ( 2015 ) בסעיף 6 לפסה"ד; ד' גוטליב, "תיסמונת
תמיכה למסקנתי האמורה ניתן למצוא בשני טעמים נוספים: האחד, ככלל אין מקום להפחתת או ביטול מזונות ילד יהיה האמצעי הראשון בו נוקט בית המשפט לשם שקום יחסי הילד והורהו.
...
סוף דבר .
₪ הנני מחייב איפוא את האישה לפצות את האיש בסך 250,000 14 .
₪ הנני מחייב את מ.ק. לפצות את האיש בסך 10,000 חיוב האיש במזונות הילדים ע.ק. ונ.ק. מבוטל עם הגיעם לגיל שמונה עשרה או סיום לימודיהם התיכוניים, לפי המאוחר, כאשר תחולת הוראה זו מהיום ואילך.

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2023 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

יוער כי בתביעה בעיניין הקטינים טען האב לניכור הורי חמור ואילו בתביעה להפחתת מזונות טען הן לניכור הורי (מרדנות), הן באשר למצבו הכלכלי והן באשר למצבה הכלכלי של הנתבעת.
ביום 1.2.23, כשלושה חודשים וחצי לאחר מתן פסק דינו של בית המשפט המחוזי (להזכיר, ניתן בהסכמה), הגיש האב את התביעה מושא פסק דין זה, בה עתר, שוב, להורות על ביטול/הפחתת מזונות הקטינים.
בע"א 1041/97 אבי סררו נ' נעלי תומרס בע"מ (נבו, 24.2.2000) נקבע: "הדוקטרינה של "מעשה בית-דין" מושתתת על עיקרון סופיות הדיון, ובמסגרתה אפשר להבחין בשני כללים עקריים – "השתק עילה" ו"השתק פלוגתא".
...
ב"כ התובע היה מודע לטענתו של ב"כ הנתבעת וחרף זאת ביקש לקיים את הדיון בהיעדרו, שכן לטענתו, הוא ביקש אסמכתאות לחוליו של ב"כ הנתבעת ואלו טרם נמסרו לו. לאחר ששמעתי את ב"כ התובע ואת הנתבעת, מצאתי ליתן פסק דין זה. עיון מעמיק בכתב התביעה מלמד כי טענותיו של התובע הן אותן טענות בדיוק מההליך הקודם, בבחינת אותה הגברת עם אותה האדרת.
אשר על כן ועל יסוד הוראת תקנה 43 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט – 2018, אני מורה על דחיית התביעה.

בהליך תיק רבני (רבני) שהוגש בשנת 2023 ברבני באר שבע נפסק כדקלמן:

מדינת ישראל בתי הדין הרבניים תיק 1197864/21 בבית הדין הרבני האיזורי באר שבע בפני כבוד הדיין: הרב אברהם הרוש התובעת: פלונית הנתבע: פלוני הנידון: דחיית בקשת האב להפחתת מזונות; הטלת קנסות בנסיבות של ניכור הורי מהאם החלטה
בעקבות הדיון ניתנה החלטה הנ"ל ביום כ"ד באב תשפ"ב (21/08/2022), בה ניתנו מספר הוראות אופראטיביות, בפרט ביחס לבן [א'], ביניהם נקבע: "כלי נוסף שניבחן ע"י ביה"ד לסיוע בניכור ההורי, הנו ביטול זמני של מזונות הילד [א'] למשך שלושה חודשים החל מחודש ספטמבר אם שולם עבור חודש אוגוסט, סכום המזונות שירדו מהסך הכולל עומדים על 1,250 ש"ח החלטה זו הנה כל עוד והבן [א'] שוהה באופן מלא עם האב.
ואף שניתן לתת לחיוב זה הצדקה משפטית טכנית, מכל מקום אין להוציא ממון מהאב בלי עילה הלכתית לחיוב מזונות אלו.
...
נמצא לפי"ז שאף שאני מאוד מסתייג בשימוש בכוח זה, וכפי הדברים האמורים בפס"ד הנ"ל, מכל מקום מצאנו עניין ייחודי המצדיק שימוש בכוח זה של ענישה שלא מן הדין.
" במסקנות אותה החלטה, נקבע: "הבקשה להפחתת המזונות נדחית.
מסקנה מוחלט כדלהלן: הסכם הגירושין עומד על תוקפו, לרבות עניין המשמורת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו