המומחה שמונה מטעם בית המשפט בתחום האורתופדיה, ד"ר שי קאופמן, שערך את חוות דעתו ביום 4.12.2016, כתב, שהתובעת עברה ניתוח להחזרה סגורה וקיבוע השבר בשליש הדיסטלי של עצם הפימור משמאל, באמצעות מיסמר תוך לשדי, לפי צלום הושג איחוי מלא במעמד תקני והעריך כי נותרה לה נכות בשיעור 10% בגין מיגבלת תנועה בעקבות השבר בירך שמאל וצליעה ונכות בשיעור 10% בגין צלקות רגישות.
עם זאת , לאור הנמקת המומחה בעדותו, לאחר ששקלתי את מכלול טענות הצדדים בנוגע לנכות הנפשית, החלטתי לאמץ את הערכתו בתום עדותו: " היא פונה אחרי 5 שנים לא רק בגלל התאונה אלא בגלל הקורונה. חלק מזה זה בעיה אישיותית שקשה לה להיתמודד עם עוד טראומה. אני חושב שזה סביר. לכן אני רואה יותר נמוך 2 אחוז של שארית טראומה של התאונה, אנחנו מדברים סך הכל על אדם עם בעיות אישיותיות שבגללן יש קושי להיתמודד עם טראומות יום יומיות. בן אדם שעובר טראומה פעם ראשונה יש קשיים להיתמודד עם קשיים להמשך. אפשר להציע שתאונת הדרכים לא היתה הטראומה הראשונה אלא בעיות שהרחיבו ובאו לביטוי סביב הצבא. 2% אחוז" (עמ' 29 ש' 12-20).
עוד נפסק, כי נוכח מגמת ההאחדה בדיני הנזיקין אנו מוצאים, כי קיימת נטייה לזהות נכות רפואית עם הנכות התפקודית בהעדר ראיות אחרות (ע"א 494/06 צל דוד נ' אליהו, מיום 31.1.08).
בית המשפט בוחן את מידת 'התפקודיות' של הנכויות הרפואיות ואת המאפיינים המסוימים של המקרה והנפגע לשם קביעת הפגיעה התפקודית והשפעתה על הגריעה מכושר ההישתכרות ובכללם, גיל התובע, השכלתו, עסוקו ומידת ההשפעה של נכותו הרפואית על היכולת לעסוק באותו מיקצוע ומקום עבודה בו עבד קודם לתאונה (ע"א 4919/09 עזאם נ' בר מיום 14.6.11).
מדובר באשה צעירה והחשש לפיו ברבות השנים עלולה הנכות להכביד עליה, שעודנה צעירה לימים כיום ולכן הנכות האורתופדית בעלת משמעות תפקודית מלאה ומשכך, יש לקבוע כי בהיבטיה התפקודיים של נכות האורטופדית יש לנכות הרפואית משמעות תפקודית בשיעור זהה.
לנכות הפלסטית בגין צלקות עשויה להיות השלכה תפקודית (ע"א 8053/06 אליהו חברה לביטוח בע"מ נ' אבידור, מיום 1.2.09) במיוחד בנוגע לאשה צעירה, כתובעת: "ככלל, קיים קושי להעריך את הנכות התפקודית של קטין וכאשר אין אינדיקאציות סותרות, קביעת שיעור הנכות התפקודית לפי שיעור הנכות הרפואי היא הדרך הנכונה. אכן, ברגיל הדברים אמורים במקרה שבו לכל רכיבי הנכות הרפואית קיימת משמעות תפקודית. בית-המשפט המחוזי קבע אמנם במפורש כי "התובעת סובלת מצלקות לא-מעטות ומכוערות בשתי רגליה. אך אין לכך השלכה תפקודית, כל עוד אין מדובר בעסוק כדוגמנית", אך הוסיף גם כי אין להיתעלם מכך שפגיעה במראה של נערה צעירה משליך על דימויה העצמי, ועל יכולתה ליצור קשר עם אחרים, ובעיקר בחורים".
לכן, לאור טיב הנכות, הגבלת תנועה קלה ברגל, בשיעור 10%, אף שספק אם תזקק לעזרה ושלכל היותר ישנו חשש שתזדקק לעזרה מוגברת מועטה בשל מצבה הרפואי ונכותה תכביד עליה יותר מאדם שלא סבל מפגיעה דומה, נפסק סכום על דרך האומדן 7,500 ש"ח לעתיד.
...
בנסיבות העניין הגעתי לכלל מסקנה כי יש לפסוק לתובעת פיצוי בסכום של 10,000 ש"ח בגין הוצאות ניידות מוגברות, לעבר ולעתיד כולל הפרשי הצמדה וריבית עד ליום מתן פסק-הדין.
למסקנה זו ניתן להגיע בדרך של פסיקת פיצוי בסכום צנוע על דרך האומדן, ובדרך של פסיקת השווי הראוי למתן עזרה על ידי קרובים או אחרים בדרך שתמנע התעשרות מהנתבעת רק משזו ניתנה חינם אין כסף על-ידי מקורב לתובע, שהרי "אין המזיק יכול 'להרוויח' מכך שבני המשפחה יסייעו לנכה ללא תמורה" (ע"א 1164/02 קרנית נ' בן חיון, מיום 4.8.05).
סוף דבר
אשר על כן, הנתבעת תשלם לתובעת סכום של 602,058 ש"ח בצירוף שכ"ט עו"ד בשיעור 13% בתוספת מע"מ והוצאות המשפט.