מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ניכוי הכנסות עצמאיות מדמי אבטלה

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2016 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הפרשנות לפיה ניתן לנכות הכנסות עצמאי לאחר תקופת הזכאות תהווה תמריץ שלילי לעצמאי להישתכר אף לאחר תקופת הזכאות, וחותרת תחת תכלית דמי האבטלה, לאפשר לזכאי לקיים אורח חיים נורמלי ותקין כדי לאפשר לו להישתלב מחדש בשוק העבודה.
...
ההכרעה – לאחר שבחנתי את טענות הצדדים הגעתי למסקנה כי דין התביעה להידחות.
על פי פסיקת בית הדין הארצי לעבודה – "חישוב ההכנסה ממשלח יד על פי סעיף 176(א) לחוק צריך להיעשות על בסיס ההכנסה השנתית ולא על בסיס ההכנסה בפועל בחודשים בהם קיבל המערער גמלת דמי אבטלה". (ראה פרשת צור חן. הגם שפסק הדין נתן תוקף להסכמת הצדדים, הרי שההסכמה כללה גם את אופן פריסת החוב, כאשר בית הדין מצא לנכון להדגיש את ההלכה).
אין מקום בנסיבות הענין להבחין בין הכנסה לענין דמי ביטוח לבין הכנסה לצורך סעיף 176(א) הנ"ל. המסקנה איפוא כי בדין פעל הנתבע עת קבע את הכנסתו החודשית של התובע לחודשים ינואר פברואר 2013, בעדם קיבל דמי אבטלה, כהכנסה השנתית על פי שומה סופית מחולקת ל- 12.
התוצאה איפוא כי התביעה נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2013 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

לטענת ב"כ התובעת, הפרשנות הנ"ל של סעיף 176 לחוק יוצרת חוסר איזון ואפליה פסולה בין שכיר הזכאי לדמי אבטלה, שהיה עובד שכיר בשני מקומות עבודה, פוטר רק מאחד מהם וממשיך לעבוד במקום העבודה השני, ואז דמי האבטלה מחושבים לפי ההכנסה שהיתה לו משני מקומות העבודה ומהם מנוכה ההכנסה שהוא ממשיך לקבל ממקום העבודה שממנו הוא לא פוטר, לבין אדם הזכאי לדמי אבטלה אשר עבד, עובר לפיטוריו, הן כשכיר והן כעצמאי ואז חישוב דמי האבטלה מבוצע רק על סמך ההכנסה שהיתה לו כשכיר ומדמי האבטלה מנוכה ההכנסה שלו מעבודתו כעצמאי.
...
לאור האמור לעיל אנו קובעים כדלקמן: רק עובד שכיר אשר מעבידו משלם עבורו דמי ביטוח לנתבע זכאי לדמי אבטלה מהנתבע, כי הוא מבוטח בביטוח אבטלה לפי פרק ז' סעיף 158(1) לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], תשנ"ה-1995 (להלן: "החוק").
לאור כל האמור לעיל – הנתבע פעל כדין על פי הוראות סעיף 176(א) לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], תשנ"ה-1995, והתובעת חייבת לשלם לנתבע את חובה בגין קבלת דמי אבטלה בהיתר מהנתבע.
בנסיבות אלה התביעה נדחית בזאת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בהנתן אלה, התובעת טוענת, כי לאחר קזוז דמי האבטלה, יש לפצותה בסך 69,078 ₪ בגין הפסדי שכרה עד חודש ינואר 2018.
מכאן, היא ביקשה כי ייפסקו לה מחודש מרץ 2019 ועד היום, פסדי שכר מלאים אך בנכוי הכנסתה מעבודתה כעצמאית.
...
יתרה מכך, פרופ' רוזנר הוסיף וציין, כי נכון למועד חוות דעתו (יולי 2018) התובעת לא מקבלת שום טיפול, למעט אותן מדבקות בהן השתמשה מאז התחלת המעקב אצל פרופ' אייזנברג, והימנעות מעשיית דברים שמפריעים לה. לסיכום, פרופ' רוזנר מצא כי התובעת "סובלת מתסמונת כאבים ברגל ימין בעקבות חבלה. תסמונת זאת לא עונה על קריטריונים של CRPS.". באשר לנכויותיה הזמניות, המומחה קבע כדלקמן: "עולה מתוך הרישומים וכן בהתבסס על ניסיוני הרפואי, כולל בוועדות ערר של המוסד לביטוח לאומי, שהייתה באי-כושר עבודה מוחלט לתקופה של חודשיים; עוד תקופה נוספת של 50% נכות למשך 4 חודשים נוספים, ואחרי כן 20% נכות לתקופה של שנה, 10% נכות לתקופה של שנה נוספת, ונשארה עם נכות צמיתה של 5% לפי סעיף מותאם 35(1) א-ב בתקנות הנכים.". לאחר קבלת חוות הדעת הנ"ל, עתרה התובעת למינוי נוירולוג, לנוכח תלונותיה על כאב כרוני על רקע עצבי.
גם לא שוכנעתי, כי העזרה שניתנה על ידי בעלה ובני משפחתה, ככל שניתנה בעבר, חרגה ממסגרת העזרה המקובלת בין בני המשפחה למשך כל התקופה הנטענת על ידה מאז התאונה ועד עצם היום הזה.
חרף האמור וחרף העובדה התובעת לא שכרה עזרה כלשהי בשכר למרות השנים הרבות שחלפו מאז התאונה ועד היום, הרי בהתחשב בעובדה כי התובעת סבלה מתופעות לוואי ופגיעה בתפקודה עקב שימושה בחלק מהטיפול הרפואי שהומלץ לה, בהתחשב בשיעור הנכות הרפואית וטיבה ובהתחשב בכך כי עם התקדמותה בגיל לא מן הנמנע כי תוחמר מידת ההשפעה של הנכות הרפואית על תפקודה בעבדות הבית, חרף הטיפול שמשכך את כאביה, שוכנעתי שיש להעמיד את הפיצוי בגין עזרת צד ג' הן לעבר והן לעתיד, על סך של 30,000 ₪, סכום המוערך בדרך אומדנא.
לסיכום מהמקובץ לעיל, אני מקבלת את התביעה ומחייבת את הנתבעת, לשלם לתובעת פיצויים בסך של 677,780 ₪ בצירוף 15.21% בגין שכ"ט עו"ד ובצירוף סך של 746 ₪ בגין הוצאות משפט.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

סעיף 345(א) קובע: "עובד עצמאי יראו כהכנסתו השנתית את הכנסתו מהמקורות המפורטים בפסקות (1) ו-(8) של סעיף 2 לפקודת מס הכנסה..." על פי הפסיקה, בעוד שעצם האפשרות של המוסד לנכות הכנסות בתקופת הזכאות לדמי אבטלה מוסדרת בסעיף 176(א) לחוק, מתכונת החישוב של הכנסת העצמאי היא המתכונת הקבועה בסעיף 345(א) לחוק.
...
לא מצאנו לקבל את טענת המערער לעניין אי עבודתו במשלח ידו בתקופות החל"ת, בכל הנוגע לפרשנות סעיף 176(א) לחוק.
בשונה מהנטען על יד התובע כי נסיבות עניינו אינן דומות להלכות אליהן הפנה המוסד, הרי שבפרשת הכטמן נקבע על ידי בית הדין האזורי (ב"ל 2079/08 טלי הכטמן נ' המוסד לביטוח לאומי), כי התובעת שם לא עבדה בפועל בחודשי האבטלה, תוך אבחנתו מהנפסק בפרשת צור חן. אלא שפסק הדין בוטל על ידי בית הדין הארצי (עב"ל 33655-08-10), נוכח ההלכה שנקבעה בפרשת צור חן. המסקנה איפוא כי בדין פעל הנתבע עת קבע כי יש לנכות מדמי האבטלה להם היה זכאי התובע לתקופות שמיום 18.3.2020 עד ליום 3.5.2020 ומיום 29.9.2020 ועד ליום 18.10.2020, הכנסותיו כעצמאי, על פי סעיף 176(א) לחוק על בסיס הכנסה שנתית.
התוצאה איפוא כי התביעות נדחות.

בהליך ערעור ביטוח לאומי (עב"ל) שהוגש בשנת 2023 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

מדובר אם כן ב"לקונה" שיש להשלימה, באופן שיבוצע ניכוי של הכנסה חדשה בלבד ממשלח יד (גם אם נובעת מגידול של הכנסה קודמת), אך לא ניכוי של הכנסה קודמת ממשלח יד שאין בה משום תחליף ישיר או עקיף להכנסה מעבודה אשר דמי האבטלה נועדו להוות תחליף לה. משכך, ככל שתשמע דעתי, העירעור יתקבל וייקבע כי אין לנכות מדמי האבטלה - כפי שחושבו עבור המערער בגין עבודתו כשכיר - את הכנסתו כעצמאי (שלא חל בה שינוי לאחר תחילת תקופת האבטלה).
...
נציג ציבור (עובדים) ירון לוינזון לאחר שעיינתי בעמדות חבריי, אני מצטרף לתוצאת פסק דינם של סגן הנשיאה איטח ושל השופט פוליאק לדחיית הערעור.
נציג ציבור (מעסיקים) דורון קמפלר לאחר שעיינתי בעמדות השונות, אני מצטרף לדעתם של ראש ההרכב, סגן הנשיאה איטח ושל השופט פוליאק.
סוף דבר על דעת רוב חברי ההרכב ובניגוד לדעתה החולקת של השופטת דוידוב-מוטולה, הערעור נדחה, כאמור בחוות דעתו של סגן הנשיאה איטח.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו