מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ניהול עסק להסעת נוסעים ללא רישיון

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

העותר סבור עוד, כי הערייה מנפיקה רשיונות עסק לחברות ויחידים העוסקים בהסעות של נוסעים שלא כחוק, שכן רכבי ההסעה חונים ברחבי העיר תוך גרימת סיכון תחבורתי מבלי שיהא להם מיגרש חניה ייעודי כפי שמתחייב מהוראות משרד התחבורה.
בדומה, חוק הרשויות המקומיות (ערר על קביעת ארנונה כללית), תשל"ו - 1976 קובע, כי מי שמבקש להשיג על חיובו בארנונה יגיש בתחילה השגה למנהל הארנונה; לאחר מכן ערר בפני ועדת הערר לעינייני ארנונה; ורק במידה והחלטתם לא תניח את דעתו, יגיש הוא עתירה לבית המשפט לעניינים מינהליים.
...
המשיבים טוענים, כי דין העתירה להידחות על הסף.
דין העתירה להידחות.
סוף דבר, העתירה נדחית.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2017 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

השניים נסעו למקום מבודד מאחורי תחנת הדלק והנאשם ניכנס לרכבה של המתלוננת ואמר לה "אני אוהב אותך, אני לא יכול לוותר עלייך, קשה לי" ואז תקף אותה בכך שתפס בשיערה, הוריד את ראש כלפי מטה וגזר את שערותיה תוך שהוא אומר "את תהיי איתי, אף גבר לא יהיה איתך, רק אני" ואיומים נוספים.
במסגרת הטיעונים לעונש הוגש גליון ההרשעות הקודמות של הנאשם, לפיו לנאשם 9 רישומים פליליים בין השנים 1999-2017 בעבירות ניהול עסק ללא רשיון, הפרת צו בימ"ש שנועד להגן על אדם משנת 2016, איומים משנת 2014 ומשנת 2000, תקיפה סתם משנת 2014 ומשנת 2001, הפרת הוראה חוקית משנת 2014, נסיון תקיפה משנת 2000, שבל"ר ונטישה במקום משנת 1998 ותקיפת שוטר משנת 1995.
הנאשם עבד בעבודות שונות וכן עבד כעצמאי תקופה ארוכה, אך נאלץ לסגור את העסק עקב הסתבכות כלכלית ובשנים האחרונות מנהל עסק הסעות עצמאי ובמקביל עובד בשרותי גרירה.
...
אשר על כן אני מורה על מתן חוות דעת הממונה על עבודות שירות בעניינו של הנאשם.

בהליך בקשה לביטול איסור שימוש ברכב (בא"ש) שהוגש בשנת 2019 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

מבוא הודעה בדבר איסור שימוש מינהלי ברכב (שמספרו 249-99-501) בת 30 יום הוטלה על ידי קצין מישטרה, בגין עבירה של נהיגה ללא מלווה בכך שבהיותו נהג חדש צעיר, שטרם מלאו לו 21, הסיע ברכב 3 נוסעים, ובמושב שלצדו לא ישב מלווה כהגדתו בפקודת התעבורה, בנגוד לסעיף 12א2 לפקודת התעבורה, התשכ"א- 1961 (להלן: "פקודת התעבורה").
לטענתו, הרכב משמש אותו לצורך פרנסתו שכן הוא בעל עסק לשיש והרכב מושא הבקשה הנו הרכב היחיד המשמש אותו מתוקף כך לניהול עסקיו.
בדברי ההסבר להצעת החוק הודגש הצורך באכיפה אפקטיבית, תוך שליחת מסר לפיו על בעלי הרכב ובכללם הורים להקפיד על האופן שבו ילדיהם נוהגים בו "רכב הנו כמו כלי נשק ומי שמוסר אותו לשימוש האחר צריך לוודא שמדובר באדם נורמאטיבי שאינו נוהג בפסילת רישיון או שיכרות וכדומה....השבתת רכבים תביא לכך שנהגים יהיו יותר מודעים לאופן נהיגתם והורים ובעלי רכבים יתנו יותר תשומת לב והקפדה לאופן בו ילדיהם או אנשים להם נימסר הרכב, נוהגים ברכבים" (הצעת חוק לתיקון פקודת התעבורה (השבתת רכב בשל עבירות חמורות), התשס"ד – 2004, ה"ח תשס"ד 63).
...
בית המשפט ציין כי דרישה זו אינה מופרזת, בהתחשב בעובדה שהמחוקק דורש מבעל הרכב לעשות "כל שביכולתו". בנסיבות אלה, אני סבור כי המבקש לא עשת כל שביכולתו כדי למנוע את גישת בנו לרכב ואין דיי בטענה כי הוא רכש עבור בנו רכב בכדי ללמד על העדר הסכמתו לנהוג ברכבו.
בנסיבות אלה הגעתי למסקנה כי לא נפל פגם בשימוע והוא נעשה כדין.
כללו של דבר לא מצאתי כי נפל פגם בהחלטת הקצין לאסור את השימוש ברכב לתקופה של 30 ימים ומשלא מצאתי כי קיימות נסיבות המצדיקות ביטול הודעת איסור השימוש או קיצור התקופה, אני מורה על דחיית הבקשה.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

המשיב 7 (להלן: "משרד התחבורה" או "המפקח") מוסמך על פי דין לאשר תכניות תנועה במתקנים תחבורתיים כדוגמת תחנות תחבורה ציבורית מרכזיות להסעת נוסעים.
כטענה מקדמית נוספת, יש לדחות העתירה על הסף בשל חוסר ניקיון כפיים ובין היתר בשל הפרת צו הפסקה שפוטי ובצוע עבודות בניה בנגוד לו משך למעלה משלש שנים וכן ניהול התחנה המרכזית ללא רישיון עסק.
...
חוסר נקיון כפיים לכל האמור לעיל יש להוסיף כי העותרת אכן פעלה החוסר נקיון כפיים עת נמנעה מלפרט בעתירתה, כי היא עצמה בקשה היתר שינויים מבלי שטרם קבלתו ניתן לגביו אישור המפקדח במשרד התחבורה, אותו אישור בדיוק שהעותרת מבססת על אי קבלתו טרם מתן ההיתר לבטאן, חלק נכבד מעתירתה.
סוף דבר: מטעמי שיהוי, מעשה עשוי וחוסר נקיון כפיים של העותרת, העתירה נדחית על הסף.
העותרת תשלם למשיבים הוצאות משפט כדלקמן: א. למשיבים 1-2 סך כולל של 15,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

הברושור שלטענתה פורסם על ידי הנתבע, אין בו כל הוכחה לכך כי במועד התאונה הנתבע ניהל עסק הסעות נוסעים.
כך נאמר בפשרת עיסא הנ"ל: "תנאי הפוטר מאחריות בגין תאונות שארעו תוך כדי הסעה בשכר, הנו מקובל ורווח בפוליסת ביטוח רכב. הגיונו נעוץ בכך כי הסעת נוסעים בשכר טומנת בחובה סיכונים נוספים על סיכונים המקובלים של נסיעה רגילה ברכב. זאת משום שהמסיע בשכר עשוי להמצא שעות רבות על הכביש, ..... סיכון אחר הוא, כי באותם מקרים של הסעה בשכר, בהם מקבל המסיע תשלום עבור כל נוסע ברכב, יהיה לו תמריץ להסיע מספר רב ככל האפשר של נוסעים. בכך גדל הסיכון בהשוואה לרכב פרטי רגיל, שככלל אינו נוסע כשהוא מלא נוסעים. ". בעניינינו, הנתבע לא עבד באותו יום, כך עלה מעדותו במישטרה.
שומרה אף לא טענה כי הנתבע הסיע מספר נוסעים מעל המותר, בין אם לפי רישיון רכב הטרנזיט ובין אם לפי רישיון הנהיגה של הנתבע.
...
דין התביעה כנגד הנתבעת 1 להידחות וכך אני מורה.
דין ההודעה כנגד צד ג' להידחות אף היא, וכך אני מורה.
להמשך הדיון בשאלת הנזק, אני קובעת מועד לדיון ביום 3.11.2022, בשעה 09:30.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו