הזוכים במיכרז הוזמנו להתמחרות שנקבעה ליום ה-16.6.2021, קרי "משא ומתן עם הזוכים במיכרז... על מחירי הצעתם, לאור הפער בין אומדן הערייה לבין הצעות המחיר" (עמוד 48 לפרוטוקול הועדה).
תחילה טענה העותרת נגד ההחלטה לבחור שלוש זוכות במקום להכריז עליה כזוכה הבלעדית במיכרז, והסיבה, כך לטענתה, היא "שועדת המכרזים סימנה את המטרה עוד בטרם הוגשו ההצעות במיכרז באופן שעשוי ללמד על קיומה של דיעה מוקדמת" שהיא "לפתוח את השוק לספקים אחרים" (סעיפים 51 -52 לעתירה).
ואשר לטענה כי הצעת העותרת היתה הזולה נטען כי ועדת המכרזים אישרה לנהל משא ומתן נוסף עם הזוכות בעיניין מחירי ההצעה נוכח הפער בין ההצעות ובין אומדן הערייה, ואכן המשיבות הפחיתו את גובה הצעותיהן.
כפי שכבר ציינתי לעיל, מהנסיבות עולה כי כשציינה ר.ג.א 2% הרי שאלו התווספו ל-22% המנדטוריים המחייבים מכוח מיסמכי המיכרז וזאת נוכח הנסיבות הייחודיות שתארתי בעניינינו לרבות הודעת ר.ג.א ממש בסמוך לפתיחת הצעות המיכרז וכן עצם מופרכות האפשרות כי ר.ג.א ניגשה למכרז עם הצעה שעל פניה אינה עומדת בתנאי הסף למכרז, ואין כל סיכוי שתעמוד בתנאי זה. היצטברות הנסיבות הללו היא כשלעצמה מהוה ראיה מנהלית אובייקטיבית עליה רשאית ועדת המכרזים להסתמך בהחלטה האם לקבל את הצעת ר.ג.א חרף הפגם שנפל בה. לכל אלה אוסיף כי עיון בהצעות השונות מלמד כי מתן ההזדמנות לר.ג.א לתקן את הצעתה לא הקנה לה יתרון לעומת איזו מהמשתתפות האחרות, שכן שיעור הנחת החלפים שהציעה העותרת היה 30% ושיעור הנחת החלפים שהציעה הכוכב הוא 24%.
על כן, אף שלעירייה עומדת חזקת התקינות המנהלית ויכולה היתה להסתפק בכך הרי ששבעתיים יש לקבל את ממצאיה לאחר שבדקה בפועל בדיקה פיסית את שטח המוסך, והבהירה כי הוא מתישב עם דרישות המיכרז, בוודאי ראיתי להעדיף את הבדיקה בפועל על פני טענת העותרת שהתבססה על בחינה ויזואלית בלבד.
...
אינני מקבלת, אפוא, את הטענה בעניין חתימות הכוכב על מסמכי המכרז.
לגופן של טענות, ככל שבטענות מדובר, מקובלת עלי טענת העירייה לעניין שהפנתה לבג"ץ 126/82 "טיולי הגליל" בע"מ נ' ממשלת ישראל – משרד התחבורה, פ"ד לו(4) 44, 47, וכך נאמר שם: "העותרת השתתפה במכרז לפי התנאים האמורים, מבלי שתמחה נגדם. כלל הוא, שאין אדם יכול מצד אחד להשתתף במכרז ומצד שני להעלות טענות נגדו, משנתברר שלא זכה בו... הנימוק להלכה זו הוא, כי אדם, אשר שתק בזמן שהגיש הצעתו למכרז, מוותר על האפשרות להטיל דופי לאחר מעשה במכרז ובתנאיו. מפרסם המכרז והמשתתפים בו זכאים לבטוח, שכל אחד מהמשתתפים קיבל על עצמו את תנאיו, ושבהליכים תקינים ומקובלים יוכל המזמין לקבל את ההצעה הטובה והנוחה לו ביותר, וכן כי מציע הצעה זאת הוא שיזכה במכרז... כל הגשת הצעה על הכרוך בה דורשת מאמץ והשקעה ניכרים. על-כן לא יהא זה הוגן, אם משתתף במכרז, הרואה בו פגם מתחילתו, ישתוק, אך יתריע על כך, לאחר שהתברר לו שלא זכה. יש בכך חוסר הגינות הן כלפי המזמין והן כלפי המשתתפים האחרים".
סוף דבר
כפי שציינתי בהחלטה, הרי שלאורך שמיעת העתירה כמו גם בעת כתיבת פסק הדין ליוותה אותי התחושה שמא בחסות העתירה וההלכות העקרוניות שנקבעו בדיני המכרזים המבוססים על שוויון והגינות, נעשה שימוש מיותר בהליכים המשפטיים, כמעין "קרב מאסף" שמטרתו למנוע את כניסתן של מתחרות לתחום עיסוקה של העותרת.
בהתאם לאמור בהחלטה דנא, אני דוחה את העתירה.