יתרה מזאת, משמעות טענתה של הנתבעת, לפיה ההיתקשרות עם התובעת הייתה 'לצורכי מסוי' בלבד, בעוד שההתקשרות האמיתית הייתה בין הנתבעת לבין סמיח, שהוא הקבלן המבצע בפועל- אינה אלא טענה להסכם למראית עין יחסית או טענה המכוונת ל'מלאכותיות העסקה' קרי: חוזה שמאחוריו מסתתר חוזה אחר, שונה- כאשר השוני מתייחס בעניינינו לזהות הצדדים המתקשרים.
בהקשר זה חשוב להדגיש כבר עתה, כי קביעת עובדות אודות חוזה למראית עין הנה תוצר של בחינה עובדתית המוכרעת על יסוד מכלול הראיות וביניהן הנסיבתיות, והנטל מוטל על הטוען זאת, כאשר הרמתו אפשרית בהנחת ראיות כבדות משקל ואף סגוליות (השוו: ע"א 44835-04-17 סמיר אבו פארס נ' מ"י (31.10.17, חוות דעתו של כב' השופט א. בולוס, פסקות 2-3 וההפניות שם).
האם עלה בידי הנתבעת להוכיח את טענותיה בעיניין זהות המתקשר, הקף השליחות או כי התובעת אינה אלא חברת קש לצורכי מסוי
לעניות דעתי, לא ניתן בנסיבות העניין ובמסגרת ההליך דנן לקבוע, לאחר בחינת נטלי הראיה, כי עלה בידי הנתבעת להוכיח במאזן ההסתברויות הדרוש בהליך אזרחי, כי יש להעדיף גירסתה המוכחשת ע"י התובעת ושאינה עולה בקנה אחד עם לשון ההסכם, בהיעדרם של עדים רלוואנטיים ולאור פירכות ממשיות בעדויות עדי ההגנה הפוגמות באמינות גרסת הנתבעת.
...
בהעדר הסדרה בהסכם או במסמך נלווה לטיב והיקף סמכות רחבה יותר של סמיח, הכוללת בחובה גם סמכות לחתום על הסכם חדש המשנה את ההסכם המקורי ולערוך 'גמר חשבון', אין בידי לקבוע כי ההסכם החדש מחייב את התובעת ופוטר את הנתבעת מתשלום רק מעצם הגדרתו של סמיח כאיש קשר, כאמור בהסכם.
משכך, טענת הנתבעת ולפיה התובעת לא הוכיחה גובה החוב הנטען, דינה להידחות.
התוצאה
על יסוד כל המקובץ לעיל, אני מקבלת את התביעה ומחייבת את הנתבעת לשלם לתובעת סך של 253,902 ₪, בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד הגשת התביעה ועד מועד התשלום המלא בפועל.