הלכה היא, כי הנטל הראשוני להוכיח היתרחשות מקרה הביטוח, מוטל על המבוטח או על - ע"א 678/86 חניפס נ' סהר חברה לביטוח בע"מ (פורסם בנבו) בסע' 10 לפסה"ד: "הכלל לעניין נטל הראיה בתביעות לניזקי ביטוח רכוש הוא, שעל המבוטח להוכיח כי מקרה הביטוח היתרחש, בעוד שעל חברת הביטוח, הטוענת לפטור מאחריות על-פי איזה מן הסייגים שנכללו בתניות הפוליסה, מוטל להוכיח, כי המקרה נושא תביעתו של המבוטח ניכנס לגדרו של אותו סייג".
ראה גם בע"א 8349/09 גרטלר נ' לוידס ואח' (פורסם בנבו) :
"יוער, כי אין להבין דרישה זו כדרישה המשנה את נטלי ההוכחה המקובלים בשיטתנו המשפטית. הנטל להוכיח את הסייגים לאחריות עדיין מוטל על המבטח והנטל להוכיח את מקרה הביטוח עדיין מוטל על המבוטח. אלא, שאופן ההוכחה (של מקרה הביטוח והסייגים לאחריות) תלוי בטענות אותן מעלים הצדדים".
התובע הביא גרסה יחידה, מבולבלת, לא קוהרנטית עם מוקדי הנזק ותיאור המקרה ע"י התובע והנתבע, תנאי המקום כפי שהובאו ע"י חוקר הנתבעת וחדל באי הבאת ראיות ועדויות מהותיות מטעמו.
...
ההתרשמות מעדות התובע אשר היתה מהוססת, לא סבירה ולא סדירה, החזקה הקמה לאור אי הבאת ראיות ועדים רלוונטיים כמפורט, אי סבירות הגרסה למול תמונות המקום, ההבדלים בנזקים במוקד האחורי והקדמי ואי הוכחת נזק ברכב הפוגע, כביכול, מביאים למסקנה כי התביעה לא הוכחה, התובע לא הוכיח מקרה הביטוח ודין התביעה להידחות.
לסיכום, גרסת התובע והנתבע מוטלת בספק רב, הסתירות, אי הסבירות ביחס למקום וטענת ההדיפה למרחק זה, כמפורט, הנזק הרב בחזית בהשוואה לנזק הקל מאחור, אי הבאת עדים וראיות מביאים למסקנה כי גרסת התובע כלל לא הוכחה ולכן דין התביעה כנגד המבטחת להידחות.
לסיכום, התביעה תדחה וכן תדחה ההודעה לצד ג.
התובע ישא בהוצאות הנתבעת 2 בסך 2,500 ₪ אין צו להוצאות לנתבע 1 לאור האמור לעיל.