ביום 13/9/22 נדהם התובע לגלות כי הרכב הועבר על שמו ללא הסכמתו ובנגוד לחוזה שנחתם בין הצדדים דרך ביצוע עבירה פלילית של זיוף חתימה או קבלת דבר במירמה והכל לאחר שהתובע הביע את היתנגדותו להעברה פעמים רבות לפני ביצועה.
התובע מבקש לייחס לנתבע מעשה פלילי בהליך אזרחי אולם, לא צירף כל ראייה להוכחת טענה זו לרבות אישור הגשת תלונה במישטרה ולא עמד בנטל ההוכחה המוגבר להוכחת טענה זו ובסיכומיו, התובע לא חזר על טענה זו. בתא (י-ם) 61585-01-13 ראיד גאזי אסעד ראדי נ' מאור השרון יזמות (א.מ) בע"מ (פורסם בנבו) נפסק כי :"אמת, כאשר אחד הצדדים להליך מעלה טענת מִרמה או זיוף, מוטל עליו נטל השיכנוע להוכחת טענתו, בין אם מדובר בתובע או בנתבע. בעיניין זה נקבע כי הגם שהנטל הוא של מאזן הסתברויות, כמקובל במשפט האזרחי, הרי שכמות הראיות ורף הראיות הנידרש לגבי טענת מִרמה, אשר לה גוון מעין פלילי, הם גבוהים יותר ועל בית-המשפט לבחון את הראיות בזהירות ובקפדנות (ראו למשל: ע"א 3725/08 חזן נ' חזן [פורסם בנבו] פסקה 31 (3.2.2011),; ע"א 475/81 זיקרי נ' "כלל" חברה לביטוח בע"מ, פ"ד מ(1) 589, 594 (1986)).
הנתבע טען כי המפגש בין הצדדים היה בתאריך 28.8.22 לצורך מכירת הרכב, כי אחרי יומיים כשהרכב בידי התובע והעברת הבעלות טרם הסתיימה , הנתבע ביקש להחזיר את הרכב ולקבל את כספו בחזרה ואז הנתבע ביקש כי ימתין בסבלנות ושלח לו חוזה ביום 30.8.22 ובו הוא מתחייב להעביר את הבעלות עד ליום 6.9.22 לאור בדיקה שערך עם חברת המימון שהודיעה כי הסרת השיעבוד על הרכב תבוצע בתוך מספר ימים בודדים וכך העריך את המועד לעיל.
לאחר עיון בטענות הצדדים, בחומר הראיות שהוגש לתיק ולאחר שמיעת העדים , הגעתי למסקנה כי התובע לא עמד בנטל ההוכחה ולא הוכיח כי החוזה מתאריך 28.8.22 , שצורף לכתב התביעה וכולל התחייבות לבצוע העברת בעלות על לתאריך 6.9.22 אחרת הקונה יקבל ביטול עסקה, נחתם על ידו לפני התאריך 6.9.22 ואנמק:
הנתבע צירף לכתב ההגנה התכתבות עם הנתבע בווטספ , נספח א' לכתב ההגנה, בה הנתבע העביר לתובע את החוזה חתום ע"י הנתבע ובתשובה התובע כתב כי "החוזה לא נכון . אני גם לא חתמתי עליו" .
...
" (עמ' 175)
בנסיבות העניין, משניתן הסבר לעיכוב בביצוע העברת הבעלות בדמות שחרור השעבוד על הרכב, משהרכב הועבר לחזקת התובע מיד עם ביצוע העסקה והתובע המשיך לעשות בו שימוש ומשהנתבע השלים את ביצוע העברת הבעלות וזו בוצעה כעבור שבעה ימים, הגעתי למסקנה כי אין מדובר באיחור קיצוני ואין מדובר בהפרה יסודית מצד הנתבע המזכה בביטול העסקה והשבת התמורה.
סוף דבר: התביעה נדחית.
התובע ישלם לנתבע הוצאות משפט בסכום של 2,000 ₪ וזאת בתוך 30 ימים מיום קבלת פסק הדין אצל התובע באמצעות בא כוחו.