דיון והכרעה
המסגרת הנורמאטיבית
סעיף 2 (א) לחוק שויון הזדמנויות בעבודה קובע כי מעסיק לא יפלה בין עובדיו או בין דורשי עבודה, בין היתר, מחמת גיל, כדלהלן:
"2. (א) לא יפלה מעסיק בין עובדיו או בין דורשי עבודה מחמת מינם, נטייתם המינית, מעמדם האישי, הריון, טפולי פוריות, טפולי הפריה חוץ-גופית, היותם הורים, גילם, גזעם, דתם, לאומיותם, ארץ מוצאם, מקום מגוריהם, השקפתם, מפלגתם או שירותם במילואים, קריאתם לשירות מילואים או שירותם הצפוי בשירות מילואים כהגדרתו בחוק שירות בטחון [נוסח משולב], תשמ"ו-1986, לרבות מחמת תדירותו או משכו, כמשמעותו בחוק שירות ביטחון [נוסח משולב], תשמ"ו-1986, הצפוי להם, בכל אחד מאלה:
נטל ההוכחה נקבע בסעיף 9 (א) (1) לחוק שויון הזדמנויות:
"9. (א) בתובענה של דורש עבודה או של עובד בשל הפרת הוראות סעיף 2, תהא חובת ההוכחה על המעסיק כי פעל שלא בנגוד להוראות סעיף 2 –
הוכח כי השאלה אודות גילה של התובעת היתה רלוואנטיות ו/או לא נישאלה מתוך מטרה להפלות את התובעת בקבלה לעבודה מחמת גילה
בשיחה הראשונה בין התובעת לבין גב' כהן, ציינה התובעת, מספר פעמים, כי היא פרשה לפרישה מוקדמת, זאת כפי שעולה מתמלול השיחה מיום 9.9.2020.
גם אם צודקת התובעת בטענתה כי הנתבעת יכולה היתה "לשער" את גילה, הרי שלאור מסקנתנו כי התובעת נישאלה באשר לגילה, בנסיבות רלוואנטיות, כאשר לא מצאנו כי התובעת לא התקבלה לעבודה בנתבעת רק משום גילה, אין לטענות הצדדים בעיניין זה כל נפקות להכרעתנו, כמו גם לגילה של התובעת.
...
כבר בתחילת הדברים נבהיר כי לא מצאנו לנכון לקבל את תביעתה של התובעת.
לסיכום הדברים:
אנו קובעים כי שאלת גילה של התובעת כלל לא היוותה שיקול לקבלתה של התובעת לעבודה בבית הספר; התובעת נשאלה לגבי גילה לאחר שסיפרה כי פרשה לפרישה מוקדמת ומקובלת עלינו גרסת הנתבעת כי מדובר במידע רלוונטי בנסיבות העניין; הנתבעת הוכיחה כי היא מעסיקה מורים רבים בבית הספר שהם מעל גיל 50 ומעל גיל 67, בהם מורים שהתקבלו לאחר הריאיון עם התובעת; הליכי המיון לקבלה לעבודה לא הופסקו לאחר שהתובעת נשאלה לגילה, והיא הוזמנה לריאיון עבודה מקצועי.
בנסיבות אלו תביעתה של התובעת נדחית.
התובעת תשלם לנתבעת הוצאות משפט ושכ"ט בסך של 3,500 ₪, סכום הכולל מע"מ, וזאת בתוך 30 ימים, שאם לא כן יישאו הסכומים הפרשי הצמדה וריבית בפועל.