ביום 7.4.2021 התובעת נפלה במהלך נסיעה באוטובוס בדרכה מעבודתה לביתה (להלן: התאונה).
מתוך נתונים אלה עולה כי קרוב לוודאי שהתובעת לא נפלה, לא ניחבלה באופן ישיר בגב התחתון והאנרגיה בטלטול הגוף בעת החבלה הייתה קטנה (ברשום מד"א נרשם: "תלונה עיקרית של חבלה קלה").
מסקנת המומחה שיש סבירות נמוכה לקיומו של קשר סיבתי בין התאונה לבין כאבי הגב של התובעת מבוססת על השיקולים הבאים: הראשון, מיד לאחר התאונה התובעת תארה את פגיעתה לצוות מד"א. התובעת דיווחה על חבלה קלה, התלוננה על כאב ראש ושללה חבלות נוספות; בביקור בחדר מיון ביום התאונה התובעת התלוננה על חבלה בבטן ובראש, ולא ציינה חבלה בגב; בתעוד הרפואי מפורט מיום 17.9.2021 צוין שהתובעת ניחבלה בשמשה שמאחורי דלת האוטובוס אבל לא נפלה לרצפה; פער זמנים בין התאונה לבין התלונה הראשונה על כאבי גב. לאמור, מסקנת המומחה אינה מבוססת על נימוק יחיד בדבר פער זמנים, אלא גם על מנגנון התאונה, ועל עוצמת התאונה כפי שתועדו במסמכים הרפואיים הסמוכים לה. ולכן אין לתמוה על כך שפער זמנים נמוך מזה שהוערך בתחילה אינו משנה את מסקנתו.
...
על יסוד קביעות אלה התובעת טוענת שיש לקבוע שיש קשר סיבתי בין התאונה לבין כאבי הגב ולכן יש לקבל את תביעתה.
והטעות השלישית היא שהמומחה לא נימק את המסקנה שלו.
בכך אין די כדי להרים את נטל ההוכחה הדרוש לביסוס קשר סיבתי בין הליקוי בגב לבין התאונה ולכן דין התביעה להידחות.
סוף דבר – לא עלה בידי התובעת לשכנע שיש קשר סיבתי בין כאבי הגב שלה לבין תאונת העבודה מיום 7.4.2021 ולכן התביעה נדחית.
על פי פסיקת בית הדין הארצי ככלל, ככל שמונה מומחה רפואי בהליך, והתביעה נדחית בשל חוות דעתו של המומחה הרפואי, כבענייננו, אין מקום לחייב את המבוטחת בהוצאות (ראו: עב"ל (ארצי) 45497-03-20 הרצנו – המוסד לביטוח לאומי (1.7.2021)).