בפניי תביעה לתשלום פיצויים בגין נזקים שנגרמו לתובע, לטענתו, עקב היתנהלותה של הנתבעת לקראת עלייה לטיסת חזור משדה התעופה באדן–באדן לנתב"ג, היתנהלות אשר כתוצאה ממנה שער העלייה למטוס ניסגר בטרם הספיק התובע לעלות למטוס.
ביום 30.10.2021, יום לפני ההמראה, נשלחה לתובע הודעת מייל אישית נוספת בה נכתב כי הנתבעת תפתח את דלפקי הצ'ק אין (להלן: "דלפקי מסירת הכבודה") 180 דקות לפני מועד ההמראה ותסגור אותם 60 דקות לפני מועד ההמראה, וכי מומלץ להגיע לשדה התעופה "זמן רב" לפני ההמראה, כדי לעשות צ'ק אין מוקדם (נספח ב' לכתב ההגנה).
לאור האמור לעיל ולאור דברי התובע כי הגיע לשדה התעופה בשעה 5:30 טענה הנתבעת כי התובע איחר להגיע לשדה התעופה, משזה לדידה אמור היה להיות במקום שלוש שעות לפני מועד ההמראה.
בנסיבות אלו, ומשנוצר התור הארוך בדלפק קבלת הכבודה בשל מחדלה של הנתבעת, הרי שהיה על הנתבעת לדאוג לפתיחת דלפקי קבלת כבודה נוספים, מעבר לשניים שניפתחו, ומשזו לא עשתה כן, גרמה לכך שהתובע לא הגיע לשער העלייה למטוס במועד שנקבע בתוכנית המסע.
נשאלת השאלה, לפיכך, האם התובע התמהמה, כטענת הנתבעת, במשך 22 דקות אלה, ולכן איחר להגיע לשער.
...
בטרם אתייחס לנימוקי החלטתי הנ"ל, יובהר כדלהלן:
בהחלטתי מיום 3.11.2022 קיבלתי את בקשת הנתבעת והתרתי לה להיות מיוצגת בהליך זה ע"י מתמחה ממשרד עורכי הדין ש. הורוביץ.
שנית, אני מקבלת במלואן את עדויות מר בנימין ומר לביא בסוגיה, עדויות המחזקות את גרסת התובע באשר לתורים הארוכים שהיו במקום;
שלישית, עיון בנספח ג' לכתב ההגנה מגלה כי למעט זוג אחד שמסר את הכבודה בשעה 7:17 דקות, כל הנוסעים אשר מסרו את כבודתם לאחר השעה 7:03 לא הצליחו לעלות על המטוס בטרם נסגר השער.
לא ניתן לדעת כיצד הזוג האחד שהצליח לצלוח את הבידוק הביטחוני ב-23 דקות, וזאת להבדיל מ-21 הנוסעים האחרים, אך אני מקבלת במלואה את טענת התובע לפיה "אף חברת תעופה לא יכולה לאלץ אותי להיות אגרסיבי"
בשולי הדברים ומעבר לצורך אציין כי לא נעלם מעייני כי הנתבעת השאירה את שער העליה למטוס פתוח 10 דקות מעבר לתוכנית המקורית, עד שעה 7:40, אך החלטתה לסגור את השער בשעה זו, מבלי להשאירו פתוח עוד כשלוש דקות כך שכל הנוסעים יוכלו לעלות (בהתחשב בכך שבממוצע בדקה עלו למטוס כ-10 אנשים) הייתה מוטעית ואף שרירותית, ובוודאי שמקימה עילת תביעה לפי חוק שירותי תעופה לנוסעים שנותרו בגרמניה, על אחת כמה וכמה מקום בו ידעה הנתבעת כי הורדת מזוודותיהם של אותם נוסעים תיקח זמן ארוך בהרבה (כמעט פי עשרה), וכן נוכח העובדה שהמטוס המריא רק בשעה 8:13 (במקום 8:00).
לאור כל האמור לעיל ובהתחשב בהתנהלות הנתבעת במקרה דנן, הנני קובעת כי התובע זכאי לקבלת פיצוי מהנתבעת לפי הוראות חוק שירותי תעופה.