בנוסף למשיבה 1 הרשעה בזיהום נחל צין באותן עבירות שיוחסו לה בכתב אישום זה וכמו כן מיתנהל נגדה הליך בגין עבירות דומות בבית משפט השלום בבאר שבע (כאשר בהליך הנ"ל נתפסו כלים ושוחררו על ידי בית המשפט מבלי שתהיה בתפיסה הרתעה של העוררות)
ב"כ המשיבה היפנתה לפסיקה בה נקבע כי יש לתפוס כלים ששוחררו בעבר ונתפסו שוב, עד תום ההליכים, בעבירות של השלכת פסולת ממשאיות.
ב"כ העוררות גם טען כי פרט לעובדה שמדובר במחלוקת משפטית, כיצד יש הגדיר את תוצר המחזור של פסולת הבנין , העוררת מס' 1 הנה חברה מסודרת , שהוציאה רישיון עסק, זכתה במיכרז לפינוי פסולת בנין, עשתה תב"ע נקודתית לתחנת מעבר למחזור פסולת הבניין, השקיעה כימעט 10 מיליון ₪ בהקמת התחנה, יש לה תשתיות למנוע נזקים סביבתיים ואין לה עבר פלילי (פרט לתאונה בקוו צנור הנפט מלפני 23 שנים).
בעניינינו, קיומה של התשתית הראייתית הלכאורית וסכויי החילוט , ככל שהעוררות יורשעו בעבירות נשוא כתב האישום, כבר נבחנו על ידי כבוד השופט נ. סילמן בע"ח 30876-07-20 (ערר שהגישו העוררות על החלטה שלא להשיב את התפוסים עובר להגשת כתב האישום), ואין לי אלא לאמץ את דבריו שם.
כבוד השופט סילמן דחה את הבקשה לשחרר את התפוסים אך הוא ציין כי בחלוף הזמן יש לשקול הבקשה מחדש, ואני סבורה כי נוכח חלוף הזמן מאז התפיסה ועד היום, ונוכח הנזקים הכבדים שנגרמו לעוררות עד היום , השתנתה נקודת הכובד בעריכת האיזון בין הפגיעה בעוררות ובין האנטרס הצבורי, וכי בנסיבות אלה צדק בימ"ש קמא כאשר הורה על חלופה שפגיעתה בקניין פחותה מזו של השארת התופסים בידי המשיבה , בין למטרת מניעה ובין למטרת החילוט בסופו של ההליך.
...
טענה דומה נדחתה גם בע"פ 8664/19 מוחמד בכר נ' מדינת ישראל(8.3.20):
"באשר לחילוט הרכב. צודקת המשיבה כי המבחן לעניין זה הוא מבחן הזיקה בין העבירה לבין הרכב (ע"פ 1000/15 אבו אלחווה נ' מדינת ישראל [פורסם בנבו] (3.7.2015)). בהתאם לכך, בית המשפט מורה לא פעם על חילוט כלי רכב במסגרת הטלת עונשים על עבריינים שביצעו עבירות של סיכון חיי אדם בנתיב תחבורה (וראו: ע"פ 8970/15 עיסא נ' מדינת ישראל [פורסם בנבו] (7.11.2016); ע"פ 8547/15 מדינת ישראל נ' מחאג'נה [פורסם בנבו] (5.6.2016)). מקרה זה נכנס יפה אל תוך גדרם של מקרים בהם קיימת זיקה בין העבירה לבין הרכב, שכן העבירה עצמה בוצעה בעזרתו. כמו כן, איני רואה חוסר מידתיות בין שווי הרכב לבין העונש הכספי בדמות קנס שהיה ניתן להטיל על המערער. זאת ועוד, ישנן רגליים מוצקות לסברה, כי חילוט כלי רכב לאחר ביצוע עבירת תעבורה קשה, אף אם הרכב יקר ערך (שלא כבמקרה זה), יחזק את ההרתעה כלפי עבריינים פוטנציאליים לעתיד לבוא".
לפיכך, אני מורה על דחיית ערעור העוררות.
באשר לערעור המשיבה, אני מקבלת את הטענה כי ככל שיש לאפשר לעוררות לשחרר את התפוסים, יש להוסיף תנאי לפיו עם שחרור התפוסים יציגו העוררות בפני המשיבה פוליסת ביטוח רכוש, לפיה יבוטחו כל התפוסים בשווי שנקבע בחוות דעת השמאי מטעם העוררות, כאשר המשיבה תהיה המוטב על פי הפוליסה, בכל מקרה של נזק או אובדן התפוסים.
בנוסף, על מנת לאפשר לעוררות לשחרר חלק מהתפוסים, אני מורה כי העוררות יהיו רשאיות לשחרר אחד או יותר מהתפוסים, לפי בחירתן, בכפוף למילוי כל תנאי השחרור שנקבעו בהחלטת בימ"ש קמא + תנאי הביטוח כאמור לעיל, ולרבות הפקדה במזומן או ערבות בנקאית בשווי מחצית התפוס אותו היא מבקשת לשחרר.