שעה שגם מכתב זה לא נענה והתובעת נואשה מהתעלמות הנתבעת, פנתה אליה פעם נוספת במכתב מיום 3.4.2017, במסגרתו הדגישה כי פניותיה נותרו ללא מענה, כי נגרמים לה נזקים עיסקיים וכלכליים וכי היא מבקשת לתאם פגישה בהקדם במטרה למצוא פיתרונות לבעיות שהעלתה ולהסדיר את הנושאים הפתוחים.
החנות בירקונים
ביום 6.4.2014, במסגרת פגישה שנערכה בין נציגיה של התובעת לנציגי הנתבעת, הודיעה התובעת לנתבעת על רצונה להפסיק את הפעלת החנות בירקונים, בשל הפסדים שחנות זו מסבה לה ועתידו הלוט בערפל של מרכז הקניות מיתחם ירקונים, אשר עניינו נדון במסגרת הליכים משפטיים לאור הפרות שימוש חורג.
זאת ועוד, לחוזה צריכה להיות תכלית שהיא פרי היגיון כלכלי, עסקי ומסחרי [ראו ע"א 757/82 חברת החשמל לישראל בע"מ נ' דוידוביץ, פ"ד לט (3) 220, 223 (1985); ע"א 565/85 גד נ' נביאי, פ"ד מב (4) 422, 430 (1989)].
משכך, שעה שהעמלה ששולמה לזכיינים, ביניהם התובעת, בגין עיסקאות שבוצעו בתווי קנייה לא השתנתה, הן כאשר מצבה של הנתבעת שופר והן כאשר הורע, לא מצאתי כי התובעת עמדה בנטל המוטל על כתפיה להוכחת הטענה כי היתנהלותה של הנתבעת עולה כדי חוסר תום לב.
התובעת טוענת עוד, כי על אף שהנתבעת ידעה כי מצבה הכלכלי של התובעת קשה, היא נקטה בשורה של צעדים המעידים על חוסר תום ליבה, כגון ריבוי מבצעים בלתי כדאיים, מכירה לרשתות וקמעונאים מתחרים במחירים נמוכים, העדר שקיפות בניהול הרשת, ניהול מלאי לקוי ועוד, אלא שהתובעת לא צרפה כל ראיה לתמיכה בטענות אלה, ודי בכך כדי לדחותן.
...
מסקנה זו מתחזקת נוכח עדותו של מר אלבז (ראו עמוד 125 לפרוטוקול הדיון מיום 22.4.2021, בשורות 20-25) וכן מתיישבת עם ההיגיון הכלכלי, שלפיו במצב בו שוק האופנה מצוי בקשיים, לא יהיה לנתבעת אינטרס לשאת בעלויות גבוהות בגין החנויות השונות והיא תעדיף כי הזכיינים הם שיישאו בעלויות אלה וייטלו על עצמם את הסיכונים הכלכליים שבהפעלת החנויות.
סוף דבר
מכל האמור לעיל, עולה כי הלכה למעשה לא הצביעה התובעת על התחייבות כלשהי שהופרה על ידי הנתבעת על פי הוראות הסכם הזכיינות או על חוסר תום לב מצידה בקיומו.
נוכח האמור, התביעה נדחית.