מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

נזקי שער חניה עקב עבודות סמוכות

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

העבודה כללה הכנסת כעשרים טונות של חול לחלק האחורי של הגינה, אלא שבהיעדר גישה נוחה של כלי רכב ממונע לחלק האחורי של הגינה משטחו של השכן, ביקשו הפועלים של הנתבעת, מהתובעת, להכניס את רכבם דרך החצר של התובעת עד לאיזור סמוך למקום העבודה, וזאת על מנת להעביר את שקי החול מעל גדר החוצצת בין שטח התובעת לשטחו של השכן.
בשלב מסוים, הפועלים ביקשו ממנה להביא להם כוסות מים, התובעת ניאותה לכך, אך כאשר יצאה מביתה וניגשה לפועלים, שער החניה (להלן "השער") המצוי בשטחה נפל על רגלה לאחר שפורק על ידי הפועלים.
שכנה של התובעת, שלא היה נוכח בעת הארוע (כמו יתר העדים פרט לתובעת), העיד כי בתום יום העבודה שלו, סיפרו לו שהתובעת ניפצעה כתוצאה מנפילת שער עליה בשל העבודות שבחצרו (עמ' 8 לפרוטוקול, שורות 20-19), וכשהגיע לבדוק את מצבה של התובעת הבחין במו עיניו כי שער חצרה של התובעת פורק ושהוא מצוי על הריצפה (עמ' 8, לפרוטוקול, שורות 23-22; עמ' 12 לפרוטוקול, שורות 13-12; עמ' 13 לפרוטוקול, שורות 7-5).
בנגוד לעמדת הנתבע, הוכח במאזן ההסתברויות כי העבודה בוצעה במהלך יום העבודה על ידי עובדיה של הנתבעת, כך שיש מקום להחיל את הוראות סעיף 13 לפקודת הנזיקין ולחייב את הנתבעת בנזקיה של התובעת, אגב דחיית התביעה כנגד הנתבע שלא היה מעורב כלל במהלכים שהביאו לארוע הנזיקי.
...
מסקנה נוספת המתבקשת מקביעה זו היא שהקשר הסיבתי בין הנזק וההתרשלות ברור ואינו מצדיק ניתוח נוסף, וכן ברור מהדברים שאין הצדקה לייחס אשם תורם כלשהו לתובעת, שכן לא ידעה שהשער פורק על ידי התובעים בניגוד לדעתה.
אפילו לא היו כך הדברים, סבורני כי בנסיבות העניין ניתן להטיל אחריות ישירה על הנתבעת, שנמנעה מקביעת כללים ברורים של הזמנת עבודות המיועדות לחברה, כללים הנוגעים לאופן ביצוע העבודה במהלך יום העבודה ומחוץ לשעות העבודה, שימוש בכלי הנתבעת או בסממנים המזהים אותה על מנת להפריד בין העבודה והחברה, פיקוח על העובדים – ובפרט מנהלי החברה שנאסר עליהם לקחת עבודות במהלך יום העבודה, וכן מניעת הישנות המקרה (שכבר קרה בעבר, עמ' 34 לפרוטוקול, שורות 17-7).
סיכום הדברים, הנתבעת תשלם לתובעת את הסך של 85,000 ₪ בצירוף הוצאות ההליך (חוות דעת ואגרה) וכן שכ"ט עו"ד בשיעור 23.4% מהנזק.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

במוקד המחלוקת – נסיבות הריסתה ובנייתה מחדש של החומה הניצבת מזה שנים בין חצרות בעלי הדין ושאלת גרימתם של נזקים לביתם ולחצרם של התובעים עקב כך. לשיטת התובעים, החומה המקורית תקינה היתה, אלא שזו נזוקה בעקבות עבודות שבוצעו ברשלנות בחצרם של הנתבעים.
חוות הדעת מתייחסת לחמישה מרכיבי נזק עקריים: תיקונים בבית המגורים עצמו, השלמת ריצוף ועבודות טיח בחומה, ניזקי הגינה, מילוי חול שנידרש בגינה, ניזקי שער הכניסה ושער החנייה.
· אין חולק כי עבודות החלפת החומה, כרוכות מטבע הדברים, בפגיעה מסוימת בתשתית הסמוכה לה לפחות, אלא שלטענת התובעים למעשה, הפגיעה חרגה מאותה פגיעה מינימאלית הכרחית וזאת בשל עבודה רשלנית מצד הנתבעים.
...
הגם שכך, ועל כך יש לברך את מאמצי הצדדים ובאי כוחם, השכילו הצדדים בסופו של דבר לגבש הסכמה דיונית שתפשט ותחיש את סיום ההליך וטוב שכך: בדיון מיום 9.3.17 הודיעו הצדדים כי נתונה הסכמתם למתן פסק הדין בתובענה זו על דרך הפשרה לפי הקבוע בסעיף 79א(א) לחוק בתי המשפט התשמ"ד – 1984, בהנמקה קצרה ועל יסוד כל המסמכים שבתיק ביהמ"ש וסיכומים שיגישו הצדדים בהתאם ללוח זמנים שייקבע.
· אין חולק כי הוסכם בין הצדדים בסופו של דבר על החלפת החומה ובנייתה מחדש, על חשבון הנתבעים, אולם מחלוקת ישנה כאמור לגבי הנשיאה בעלויות הרלבנטיות הנילוות והנובעות מכך בתחום חצרם של התובעים.
עם זאת, בית המשפט הוא המכריע בסופו של דבר על פי מכלול הראיות שבפניו, לרבות מסקנות המומחה מטעמו, ורשאי בית המשפט לדחות מסקנותיו או לבור חלקים מחוות דעתו (ראה ע"א 974/91 עמיד חברה קבלנית לבניין בע"מ נ' הועדה המקומית לתכנון ובניה זמורה, פ"ד נ(5) 104).
· סוגיית הקשר הסיבתי וכפועל יוצא, בין השאר, ממנה סוגיית האחריות לקיומו של נזק זה או אחר ולפיצוי בגינו, מסורה בסופו של דבר לסמכות ושיקול דעת בית המשפט.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2017 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

עוד טוענת התובעת, כי היא זכאית לסכום נוסף בסך של 12,750 ₪ בצרוף מע"מ, ובסה"כ 14,917 ₪, בגין עבודות נוספות שבוצעו על ידה מעבר לאילו שפורטו בהסכם, ושעל ביצוען סוכם בין הצדדים בעל פה. בהקשר זה, צרפה התובעת "חשבון פרופורמה" מיום 28.9.14 בו פורטו, בין היתר, העבודות הנוספות, שלטענתה בוצעו, ומחירן (להלן: "חשבון הפרופורמה" - נספח ב' לכתב התביעה).
באשר לנזקים שעל פי הנטען גרמה התובעת לתשתיות קיימות בבית הנתבעים, נטען שבעת ביצוע העבודות קרע ברדה 6 צנורות "פעילים וחדשים של מערכת סינון המים של הבריכה" וכי גרם "נזק לצנורות חשמל סמוך לוויטרינה שבסלון, נזקים לקירות הבית, לספי החלון בבית, נזק לטייח בשער החנייה, נזקים לאיטום שרק ממש בוצע, ולהרס מוחלט של צנורות ביוב ושוחת ביוב חדשים שזה עתה הותקנו" (סעיף 13 לתצהיר נתבע 1).
...
נוכח האמור, אני דוחה את הטענה, שמוטב היה לולא נטענה מלכתחילה.
סוף דבר, מהסכום בסך של 20,417 ₪, יש להפחית את הסך של 1,989 ₪ בגין התשלום הנדרש עבור שימוש בבטון ב40, את הסך של 100 ₪ בגין עלות הנזק בפינת הטיח וכן את הסך של 2,000 ₪ בגין תיקון 2 צינורות הבריכה שנקרעו.
כמו כן, ישלמו הנתבעים הוצאות התובעת בסך של 4,200 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 9.8.21 התבקשו התובעים לאפשר לנתבעת להכנס לדירה לצורך שינוי הכניסה למרפסת הסמוכה למקלחת.
ביום 18.3.22 אחד התובעים ביקש לצאת לצורך עבודה והשער לא היה תקין.
העובדה כי לא פירטו טרדות ותקלות נוספות בחלוף 3 חודשי השכירות הראשונים (למעט שער החניה), לא עזבו את הדירה במהלך שנת השכירות הראשונה ואף האריכו את תקופת השכירות, מפחיתה מעוצמת טענותיהם של התובעים.
התובעים לא הכחישו דבר קיומו של שער נוסף והאפשרות לצאת ממנו ונראה כי מעבר לאי הנוחות שניגרם כתוצאה מהעיכוב לא נגרם נזק.
...
לפיכך, חרף תלונותיהם הרבות לרבות בעניין הפרת הפרטיות, התנהגות התובעים מקטינה את עצמם תלונותיהם ומובילה בסופו של דבר למסקנה כי יש לפצותם בגין הפרת הפרטיות על הרף הנמוך.
סיכום: לאור כל מסקנותיי דלעיל, התביעה מתקבלת באופן חלקי.
על מנת שלא להמשיך וללבות המחלוקת בין הצדדים, אני מורה כי כל צד יישא בהוצאות.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2023 בשלום עפולה נפסק כדקלמן:

בסמיכות לפני התאריך 7.11.22 יצר התובע קשר עם חב' סנפיר באמצעות אתר המרשתת של החברה ובקש להזמין ממנה מוצרי מתכת לביתו.
לפי טופס ההזמנה, בעבור תמורה בסך 31,700 ₪ ייווצרו ויותקנו בבית התובע שערים ("שער עמית", שער חניה בהזזה, שער פילר, וסגירה כפולה לשער הפילר).
התובע העמיד את סכום התביעה על סך של 28,000 ₪, כאשר 24,000 ₪ הנם השבה של הכספים שהעביר התובע על חשבון העסקה וסך של 4,000 ₪ בגין נזקים שנגרמו לו עקב היתנהלות הנתבעות בפרשה, כולל עוגמת נפש, עלות ייעוץ משפטי ומשלוח מכתב ביטול העסקה, טירטור וטירחה מיותרים וכן עלות יום עבודה בגין הדיון במעמד שני הצדדים.
...
דיון והכרעה לאחר שבחנתי את טענות הצדדים ולאחר עיון בכתבי הטענות ובמסמכים שצורפו להם, הגעתי למסקנה, כי דין התביעה כנגד הנתבעת מספר 1, חברת סנפיר בע"מ, להידחות וכי דין התביעה כנגד הנתבעים 2-3 להתקבל.
לאור האמור לעיל, מצאתי כי דין התביעה כנגד חברת סנפיר, הנתבעת מספר 1, להידחות.
סוף דבר לאור על האמור לעיל, מורה על דחיית התביעה כנגד הנתבעת מספר 1, חברת סנפיר בע"מ. התובע ישלם לנתבעת מספר 1 הוצאות משפט בסך כולל של 1,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו