וכך, נקבע בסעיף 5א לחוק המכר (דירות), שכותרתו 'פיצוי בגין איחור במסירה', ההסדר כדלקמן, המתייחס הן לשעור הפצוי והן לנסיבות בגינן ניתן לקבוע כי הקבלן יהיה פטור מתשלום הפצוי:
"5א. (א) לא העמיד המוכר את הדירה לרשות הקונה לאחר שחלפו שישים ימים מתום המועד הקבוע לכך בחוזה המכר (בסעיף זה – המועד החוזי), זכאי הקונה לפיצויים, בלא הוכחת נזק, בסכום כמפורט להלן, בעבור כל חודש או חלק ממנו מהמועד החוזי ועד להעמדת הדירה לרשותו, או לפיצויים בסכום שהוסכם עליו בחוזה המכר בשל איחור במסירת הדירה, לפי הגבוה:
לאור האמור והמנומק לעיל, כאשר אין חולק כי הדירות בכלל התביעות נימסרו באיחור ניכר ביחס למועד המסירה החוזי, וכאשר מצאתי, כי לא מיתקיים החריג הקבוע בסעיף 5א(ג) לחוק המכר (דירות) גם בנוסחו בעת חתימת ההסכמים, הרי יש לקבוע כי הנתבעת היא האחראית כלפי התובעים לאיחור במסירת הדירות, ולפיכך, ובהתאם לחוק המכר (דירות), עליה מוטל הנטל לפצות את התובעים בגין האיחור במסירה.
ר', לדוגמא, תקנה 16(2)(ו) לתוספת השניה:
"(ו) המהנדס רשאי, בהודעה בכתב שתמסר אישית או תישלח בדואר רשום לבעל ההיתר ולאחראי לבקורת, לפני מתן ההיתר או אחריו, לחייב אחראי לבקורת לערוך ביקורת בשלבים נוספים או במועדים שיקבע בהודעה, לאחר שנתן לבעל ההיתר היזדמנות נאותה להביא בפניו את טענותיו.
כמו כן, מדובר בתביעות אשר הסעדים בגינן נולדו לפני כ-6 שנים, כאשר הנתבעת לא כפרה בטענה כי הדירות נימסרו באיחור, ואף על פי כן, הנתבעת לא שילמה סכום פיצוי כלשהוא לתובעים, אלא גררה אותם להליך משפטי ארוך ויקר במשך מספר שנים.
...
כמו כן, העירייה תשלם הוצאות משפט (עבור השתתפות באגרות, שכר מומחים, נסיעות וכיוצ"ב) בסכום כולל של 25,000 ש"ח.
אשר להודעות לצדדים שלישיים כנגד המהנדסים והאדריכלים, אני סבור כי אין לפסוק הוצאות למי הצדדים.
מכאן, אני סבור כי העתירה לשיפוי כנגדם הייתה מוגזמת.
עם זאת, אני קובע כי אין מקום גם לפסוק הוצאות לטובתם, שכן התברר כי יש להם אחריות מסוימת לאיחור במסירה, כך שההודעות לצד שלישי כנגדם לא היו הודעות סרק.