מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

נזק לראש מנוע בגין נסיעה ברכב חם ללא מים

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2016 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

הנתבעת מציינת כי מהנדס רכב מטעמה, מר דני סלוצקי (להלן: "מומחה הנתבעת"), בדק את הרכב וקבע כי התחממות המנוע בכל שלבי הנסיעה גרמה לנזק לאטם ראש המנוע ולא מעבר לכך.
מומחה התובעת קבע כדלקמן: " בבדיקת מנוע המכונית לאחר פירוק ראש המנוע נוכחתי כי מנוע המכונית ניזוק קשה כתוצאה מהתחממות יתר ובכלל זה ראש המנוע". ועוד: " בבדיקת האלתור שבוצע על ידי המכונאי בדרך מצאתי כי האחרון השתמש בצנור גומי בתור מחבר, צנור שלא מתאים למים חמים. כתוצאה מכך התעוות מחבר הגומי, שינה את צורתו ובכלל זה את קוטרו וכתוצאה מכך פרצו מים מבעד למחבר. דבר אשר גרם להתחממות המנוע." מומחה התובעת מוסיף כי: "בבדיקת מנוע המכונית לאחר פירוק ראש המנוע נוכחתי כי מנוע המכונית ניזוק קשה כתוצאה מהתחממות יתר ובכלל זה ראש המנוע. עלות שפוץ המנוע הניזוק לא כדאית היות והחלפת המנוע במנוע משומש זולה יותר." הינה כי כן, מומחה התובעת קבע כי מאחר שהטכנאי השתמש בצנור שאינו מתאים לצורך תיקון המעקף, פרצו מים מבעד למחבר והדבר הוביל להתחממות המנוע ולכך שניגרם לו נזק משמעותי שעולה לכדי החלפתו במנוע אחר.
המומחה לא בדק את המנוע, מאחר שהמנוע לא היה בנמצא.
...
מכל האמור לעיל עולה כי גם אם הייתה מתקבלת טענת התובעת, היה מקום להעדיף את חוות דעתו של מומחה הנתבעת על פני חוות דעתו של מומחה התובעת.
משכך, אני קובע כאמור בחוות דעתו של המומחה, כי לא הוכח ששירות הרכב שניתן על ידי הטכנאי גרם נזק לרכב התובעת.
התוצאה לאור זאת דין התביעה להידחות וכך אני מורה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

ראה עדות נהג המשאית: "..בתאריך 22.07.08 עבדתי עם המשאית הזו באיזור קריית גת ובמהלך העבודה ממש בסיום העבודה הלך הלאגר של הפרופולור שתפקידו לקרר את המנוע. אני לא רציתי לנסוע במצב כזה ולסכן את המנוע ולכן התקשרתי לעומר. דיווחתי לו על המקרה ועומר הגיע אלי לק. גת עם עגל מוביל.." (ראה גם תצהיר מר סבטי, וראה פרו' עמ' 18 שורה 34).
מר סאמי הגיע למקום ובדק את המשאית בדרך, והוביל אותה למוסך לשם ביצוע תיקונים שם. ראו בעיניין זה העדות שנגבתה מנהג המשאית: "...למחרת 23.7.08 בבוקר הגעתי למוסך. פתחו כרטיס וטיפלו במשאית. לקראת הצהריים יצאתי עם המשאית אחרי שהחליפו לאגר לכוון פלמחים כאשר במהלך הנסיעה בין יבנה לראשון לציון שמעתי רעש והרכב נתקע. עצרתי את המשאית בצד ימין, פתחתי את מכסה המנוע וראיתי שהפרופלור תלש את מכסה מיכל העיבוי וצנור המים למנוע..." (הדגשה שלי – הח"מ).
וראו האמור בחוות הדעת מטעם התובעת: "..הלקוח ניכנס למוסך... בתאריך 23/07/08 בגלל רעשים ממאוורר המנוע, במוסך הוחלף מאוורר המנוע והמצמד שבורר את פעולתו וכתוצאה מחיזוק לקוי של הברגים, המאוורר השתחרר וגרם נזק למצנן המים ולצינורות המים ובכך גרם לנזילת המים ממערכת הקרור של המנוע ולחימום יתר של המנוע. לאחר תיקון דרך של המוסך...עם חלקים מאולתרים נסע הרכב חזרה למוסך להשלמת התיקון כשהמנוע חם יתר על המידה. (אורך הנסיעה כ 30 ק"מ) נסיעת הרכב בחום יתר של המנוע גרמה לנזק לכל החלקים הפנימיים של המנוע ובכך נידרש להחליפם.." (הדגשה שלי – הח"מ).
סאמי אלעבורה הודה כי עומר עבד במוסך, אולם טען כי יש לו פגיעה בראש והוא לא בשטח (פרו' עמ' 31 שורה 36, 37).
...
הנתבעת תשלם לתובעת סך של 7,822 ₪ בגין רכישת חלקים שלא פתרו את התקלה.
הנתבעת תשלם לתובעת סך של 40,000 ₪ בגין השבתת המשאית.
הנתבעת תשלם לתובעת שכ"ט עו"ד בסך של 14,040 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2016 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

עוד טוענת הנתבעת, כי בנגוד לגירסת התובעת, נימסר לה טופס גילוי נאות כדין והתובעת אף חתמה על מיסמך זה. לדבריה, טענת התובעת לפיה לא ידעה על מה היא חתמה נועדה להטיות את ליבו של בית המשפט ותו לא. עוד עולה מגירסת הנתבעת, כי משיחה שנערכה עם נהג הרכב, מר סלימאן (בעלה של התובעת), התברר כי האחריות לגרימת הנזק ברכב מוטלת עליו זאת הואיל והוא הבחין בנורת אזהרה אדומה שנדלקה בלוח השעונים והמשיך בנסיעתו, במעשה זה גרם לחימום יתר של המנוע, לפגיעה בראש המנוע ולהתכתו.
וכך עולה מעדותו של השמאי, מר מיכה ביבי: "כשפתחו את מדיד המים הופיעה תערובת של שמן ומים וזה נוצר כמו טחינה לבן, זה מעיד על זה שנכנסו מין לעוקת השמן כתוצאה מהתחממות חמורה של המנוע נפגע אטם הראש (פאקום ראש) של המנוע וגרם להתערבבות של השמן עם המים, דבר שמעיד על התחממות יתר של הרכב כתוצאה מנסיעה ללא מים היות והמים עברו לעוקת השמן". (עמ' 11 לפרוטוקול מיום 7.9.15 ש' 24-27).
לא בעבוע, היה מים חמים.
...
לאור כל האמור לעיל, לאחר שבחנתי כאמור את כל הראיות, הגעתי למסקנה כי גרסת התובעת לפיה מנוע הרכב היה פגום וכי הנתבעת ידעה אודות הפגם בעת המשא ומתן, לא הוכחה על ידה כלל וכלל.
אשר על כן, לאחר שמצאתי כי חוות הדעת שהוגשה מטעם הנתבעת עדיפה על פני חוות הדעת שהגישה התובעת, אני מקבל את האמור בה וקובע כאמור כי הנזק נגרם כתוצאה מהתחממות.
הואיל ותעודת האחריות עליו חתומה התובעת קובעת כי במקרה של התחממות הרכב, מכל סיבה שהיא, יבוטל כתב האחריות לאלתר, הרי שהתובעת אינה זכאית להיפרע מהנתבעת בשל נזקים, לכאורה, שנגרמו לה. התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה לפצוי בגין נזק גוף אשר נגרם, על פי הנטען, במסגרת "תאונת דרכים". על פי האמור בכתב התביעה, ביום 19.11.15 נפגע התובע בתאונת דרכים במהלך טפול ברכב.
וכך נאמר בתחשיב: "התאונה אירעה שעה שהתובע ביקש לצאת עם דודו לנסיעה בירכא. לצורך הנסיעה דודו של התובע התניע את הרכב על מנת שהמנוע יתחמם ביום קר. התובע אשר שמע רעש מהרדיאטור ביקש לבדוק את המקור של הרעש. התובע לבש כפפות, פתח את מכסה המנוע ובמהלך הניסיון לתיקון אצבעו נלכדה ברצועה נעה ברכב וגליל מרוחק נקטע". בתעודה הרפואית שצורפה לתחשיב נאמר שהתובע נקלט במיון ביום 19.11.15 בשעה 10:45.
הגרסה העולה מהתצהיר ולפיה תחילה בדק התובע שמן ומים ללא כפפות, ולאחר מכן שמע רעש מכיוון הרדיאטור ודוקא אז החליט ללבוש את הכפפות - שכאמור, לא היו כפפות עבודה - על מנת לנסות ולפתוח את מכסה הפלסטיק של המנוע, אינה מתקבלת על דעתי.
דודו של התובע מסר איפוא תצהיר, ובו נאמר כך: "אני זוכר שביום המקרה התובע הגיע, אני התנעתי את הרכב כדי שיתחמם לפני הנסיעה, עליתי לבית להחליף בגדים למשהו חם יותר ואמרתי לתובע שיבדוק שמן ומים לפני שנתחיל לנסוע. לאחר כמה דקות, כאשר התחלתי לרדת במדריגות של הבית לכיוון היציאה שמעתי צעקות מבחוץ. יצאתי מהבית מיד לכיוון הרכב וראיתי את התובע אוחז ביד שמאל. הוא אמר לי שהוא נחתך מרצועה של המנוע כאשר רצה לבדוק רעש שהוא שמע מהמנוע". כזכור, התובע העיד שהפגיעה אירעה כתוצאה מפגיעה של חגורת המאוורר ולא מרצועה של המנוע, כדברי הדוד בתצהיר.
על התובע להוכיח בראש ובראשונה את הנסיבות שאפפו את הפגיעה, קרי, שהמדובר היה בתיקון או בטיפול שבוצע בדרך, אגב הנסיעה ולצורך המשכתה המיידית, שלא במסגרת עבודתו של מבצע התיקון (כשלא מדובר במשתמש ברכב).
...
סיכומו של דבר, מהראיות שהובאו לפניי לא הוברר לי די הצורך מה היו הנסיבות שהובילו לפגיעת התובע.
אף אם אקבל שפגיעת התובע ארעה עקב מגע כלשהו בין אצבעו לבין חלק מאוורר של רכב – נתון הנתמך לכאורה בתעודה רפואית מזמן אמת, אני סבורה כי לאור ריבוי התמיהות בעדויות התובע ודודו, אין בראיות שהובאו לפניי די על מנת לקבוע על בסיסן ממצאים עובדתיים באופן שיוביל לקבלת התביעה.
אני דוחה אפוא את התביעה באשר התובע לא הרים את הנטל להוכיח כי האירוע במהלכו נפגע היווה "תאונת דרכים" כמשמעות מונח זה בחוק.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בדו"ח המסירה שצורף על ידי הנתבע (כרטיס רכב- Check in, נספח ג' לתצהיר ההיתנגדות) מפורטת רשימת בדיקות כגון: צמיגים תקינים; מפתח גלגלים, משולש אזהרה וכדו', כאשר ליד כל בדיקה ניתן להוסיף סימון של "וי" או "איקס". בדו"ח שמצורף סומן "וי" בסמוך לבדיקה "שמן" כמו גם בסמוך לבדיקה "מים". התובעת טענה כי מבדיקה שנערכה לרכב במוסך, התגלה נזק רב, בשל נסיעה ללא מים ברכב.
בבדיקת המנוע לאחר פירוקו לגורמים, אובחנו סימני התחממות בולטים בבוכנות, בצילינדרים ובראש מנוע.
לדבריו: "ראינו שיש נזק ברדיאטור מלמטה ונזלו המים האוטו המשיך לנסוע...אין לו מים נישבר הרדיאטור ונזלו המים...הוא נסע עם האוטו עד שהאוטו הפסיק לעבוד לגמרי. יש סימנים של הבוחנות והצילינדרים שהתחממו ...מעל המותר ואז המנוע ונכבה במקרים האלה...האוטו נסע בלי מים... הסימנים העידו... המשיך לנסוע עם חום מאד מאד גבוה. רואים בוכנות עם צבע כחול, הם התחממו בצורה מוגזמת בגלל זה כבר אי אפשר לעשות שפוץ למנוע". (27.3.23 עמ' 12 שורה 15, עמ' 13 שורות 8-9, 11, 26-30, עמ' 14 שורות 28-29, עמ' 21 שורות 4-7).
המומחה הסביר בעדותו "כשיש מים במנוע והמים חמים זה נדלק, אבל כשהאוטו מתרוקן ממים אין לו איפה להידלק. רק האוטו יכול לעשות כל מיני קולות, הוא לא יכול לנסוע. אבל כשנדלקה לו הנורית הוא היה צריך לעצור ולא להמשיך לנסוע" (27.3.23 עמ' 20 שורות 23-26) התובעת ציינה את חובתו של הנתבע במקרים מעין אלה, לנהוג כקבוע בהסכם.
...
יחד עם זאת סבורני כי קיים פגם בכך שהנתבע לא קיבל מענה טלפוני לפנייתו.
בשקילת מכלול הטענות שהועלו הגעתי למסקנה לקבל את ההתנגדות בחלקה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו