מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

נזק כתוצאה מביטול שירות תיקונים למכשיר סלולרי

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2016 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

לפני תביעה לביטול עסקה לרכישת טלפון נייד וכן לחיוב הנתבעות בפצוי בגין ניזקי התובעת.
התביעה הוגשה נגד וואלה שופס ונגד הנתבעת 2 (להלן: מעבדת השרות), שהנה חברה למתן שירות תיקונים למכשירים סלולריים, שנתנה במועד הרלבנטי את השרות מטעם וואלה שופס.
נציג הנתבעת הוסיף וטען בדיון כי התובעת לא הוכיחה באמצעות חוות דעת מקצועית כי המכשיר אינו תקין; כי אין בעובדה שלוח האם הוחלף כדי להצביע על פגם במכשיר, שכן החלפת לוח אם עלולה להיות כתוצאה מעליית או ירידת מתח של המכשיר; וכי אין בסירטון שהציגה התובעת כדי להוכיח את התקלה הנטענת במכשיר.
בשים לב לכך שמדובר בתקלה חוזרת, לכך שהתובעת עשתה את הפעולות שנדרשו ממנה ומסרה את המכשיר פעמיים למעבדת השרות ולכך שגם לאחר פרק זמן של כחודשיים לא תוקנה התקלה – עומדת לתובעת הזכות לבטל את העסקה.
...
לצד האמור, שוכנעתי כי התובעת עשתה את כל שביכולתה ואף מעבר לנדרש, על מנת להקטין את נזקה.
אשר על כן, התביעה מתקבלת.
אני מורה על ביטול העסקה מיום 8.9.15 ומחייבת את הנתבעת 1 (וואלה שופס) להשיב לתובעת את הסכום ששילמה עבור המכשיר בסך 1,803 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2015 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה לפצוי בסך של 8,213 ש"ח שעילתה נזק שניגרם לתובעת מכך שהנתבעת – היבואן הרישמי של מכשירי הסלולאר מבית Samsung בישראל – תיקנה את מכשירה שנימסר לתיקון, ואגב כך מחקה את המידע שנכלל בו, וזאת על אף שהנתבעת הודיעה שאין לבצע את התיקון.
כך, היא לא הציגה כל גרסה באשר לטענת התובעת שלפיה לא הצליחה ליצור קשר טלפוני עם מרכז השרות; היא לא התייחסה למאמציה לעצור את הוראת התיקון ולמנוע את הנזק שניגרם לה; היא לא הציגה את הטופס שנימסר לתובעת ושעל בסיס החתימה שנכללה בו חויבה התובעת בעלות התיקון; היא לא השיבה לטענה שלא מסרה לתובעת חשבונית מס בגין החיוב.
הפרת חובת הגילוי היא עוולה בנזיקין (סעיף 31(א) לחוק הגנת הצרכן), והנתבעת מחויבת לפצות את התובעת בגין הנזק שניגרם כתוצאה ממנה.
דומה שבנסיבות אלו ניתן היה לקבוע שמדובר בתנאי מקפח בחוזה אחד שדינו להתבטל.
...
לאחר ששמעתי את התובעת והתרשמתי ממנה, אני סבור כי פיצוי בסך של 4,000 ש"ח הוא סביר בנסיבות העניין (השוו לת"ק (תביעות קטנות ת"א) 5246-10-14 פראבר (אסיר) נ' משטרת ישראל, פסקה 8 (11.10.2015)).
לנוכח כל אלה, אני פוסק לתובעת הוצאות משפט בסך של 4,000 ש"ח. סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה.
הנתבעת תשלם לתובעת סך של 4,000 ש"ח כפיצוי בגין נזק לא ממוני וסך של 4,000 ש"ח הוצאות משפט.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2014 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בהתאם להכרעת הדין, במהלך השנים 2006-2008, במועדים שונים, ביצעו ארבעה ראשי צוותים בחברת סולו דיווחים כוזבים כלפי חברת סלקום, אשר לה סיפקה חברת סולו שירותי תיקון מכשירים סלולריים, בכל הנוגע לכמות המכשירים הסלולריים שתוקנו על-ידי עובדי חברת סולו, לסוג התיקון ולאיכותו.
טענות הצדדים לעונש ב"כ המאשימה הדגישה את חומרת העבירות, משך הזמן בו בוצעו, מעמדו הרם של הנאשם בחברת סולו, והנזק שניגרם כתוצאה מבצוע העבירות, לרבות הנזק התדמיתי שניגרם לחברת סלקום ולחברת סולו, כמו גם העובדה שהופסקה העסקתם של עובדי חברת סולו עקב סגירתה.
באשר להקף המירמה, יש לזכור כי זה לא הוכח, אם כי משך הזמן בו בוצעו פעולות הדיווח הכוזב והעובדה שאלה בוצעו על-ידי ארבעה ראשי צוותים גוררים אחריהם מסקנה כי עסקינן בהקף מירמה בלתי מבוטל.
שנית – עתירתה של התובעת לקביעת עונש מתאים של מאסר בדרך של עבודות שירות היא, כפי שיפורט בהמשך, הולמת ונותנת ביטוי למכלול הנתונים, ודומה כי ניתן היה להגיע אל תוצאה דומה גם אם היה נקבע מיתחם חמור יותר, שהרף התחתון שלו עומד על מאסר לתקופה שניתן לרצותה בדרך של עבודות שירות.
...
אם החלטתי בכל זאת לאמץ את מתחם הענישה שהציעו הצדדים, הרי שעשיתי כן משני טעמים: ראשית – השיהוי בהגשת כתב האישום, שאינו נעוץ בהתנהלות הנאשם, משפיע, להשקפתי, גם על קביעת מתחם העונש ההולם ולא רק על קביעת העונש המתאים (אשר להשפעתו של שיהוי ניכר שאינו נעוץ בנאשם על מתחם העונש ההולם, מצאתי להפנות לגזרי דין אחרים שנתנו על-ידי בת"פ 10037-07-11 מדינת ישראל נגד מריו פטלביץ' (נבו, 12.9.13); ובת"פ 40087-01-13 מדינת ישראל נגד משה נאור (1.5.14)).
מקבץ הטעמים הנ"ל הביאני למסקנה כי העונש הראוי הוא מאסר בדרך של עבודות שירות, כאשר משכו יושפע, מטבע הדברים, ממתחם העונש שהציעו הצדדים, אשר אומץ על-ידי בסופו של דבר, ותוך התחשבות בנסיבות שפורטו לעיל.
לאור כל האמור, החלטתי לגזור על הנאשם את העונשים הבאים: 4 חודשי מאסר בדרך של עבודות שירות בהתאם לחוות דעת הממונה מיום 2.7.14.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

השרות נועד לספק פיתרון ללקוחות פלאפון המעוניינים בכך, במקרה שנגרמים למכשיר שברשותם תקלה או נזק.
הגדרת הקבוצה בבקשת האישור היא "כל לקוחותיה של המשיבה בשבע השנים האחרונות שקדמו למועד הגשת בקשת האישור ועד למועד אישור התובענה כייצוגית, אשר רכשו מהמשיבה שירות תיקונים במסגרתו הייתה כלולה תקופת התחייבות וללא שההסכם כלל אפשרות ביטול של העסקה ו/או העברת השרות למכשיר סלולאר אחר, במהלך תקופת ההיתחייבות" (סעיף 113 לבקשת האישור).
אדגיש כי תוצאה זו סבירה בעיני גם מאחר שבשלב זה, עדיין רב הנסתר על הגלוי –שהרי לא היתקיים הליך הוכחות בעניינינו וכן הבאתי בחשבון כי בקשת האישור עוררה שאלה משפטית עקרונית בדבר זכות הצרכן להשתחרר באופן חד צדדי משירות מתמשך אשר נותן השרות הסתמך על תקופת השרות שנקבעה בעת תימחור השרות.
...
בבחינת הפער שבין הסעד העיקרי שנתבע ובין הסדר הפשרה שהושג נראה לי כי ההסכם מבטא איזון סביר בין האינטרסים של פלאפון ובין האינטרסים של חברי הקבוצה, בשים לב לנתונים הבאים: מידת הסתמכותה של פלאפון של החוזים הקיימים והצורך ליתן לה שהות נוספת להתארגן לקראת המצב החדש; העובדה כי לקוחותיה של פלאפון במסלול תיקון בהתחייבות נהנו מתנאים ותעריפים זולים יחסית לאורך פריסת התשלומים על פני תקופה ארוכה, באופן שקיצור תקופת ההתחייבות בשלב זה עלול לשבש את תחזית הכנסות פלאפון; עוד הבאתי בחשבון כי לחברי הקבוצה תינתן הזדמנות לנייד את השירות ממכשירם הנוכחי למכשיר אחר אם המכשיר מתקלקל או נגנב.
ולאחר הרהורים בדבר הגעתי לכלל מסקנה כי אין בעצם העובדה שהסדר הפשרה יכול היה להיות מיטיב יותר עם חברי הקבוצה מאשר ההסדר הנוכחי, אלא יש לבחון האם התוצאה אליה הגיעו הצדדים היא במסגרת מתחם הסבירות נכון לשלב זה של ניהול ההליך.
סוף דבר – הבקשה לאישור הסדר פשרה מתקבלת; אני דוחה את התביעה האישית של המבקשים; אני קובעת כי מתן תוקף של פסק דין להסדר הפשרה – מהווה גם סילוק וויתור של המבקשים ושל חברי הקבוצה כלפי פלאפון; פסק דין זה מהווה מעשה בית דין כלפי המבקשת וכלפי חברי הקבוצה כהגדרתם בפתח פסק הדין, בקשר לכל הטענות והעילות שאושרו בפסק הדין.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2013 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בתביעה נתבע פיצוי של 5,000 ₪ בגין נזק שניגרם לתובע כתוצאה מביטול שירות תיקונים שרכש התובע מהנתבעת במעמד קניית מכשירו הסלולארי אצל הנתבעת.
בכתב התביעה נטען כי לאחר שמכשירו של התובע נרטב ולא נדלק יותר, מסר אותו לתיקון במעבדה של הנתבעת, שעמה היתקשר בהסכם שירות תיקונים מורחב למכשיר הסלולארי שרכש מהנתבעת, כאשר עבורו שילם התובע בכל חודש.
...
לאחר שעיינתי בכל מסמכי וטענות הצדדים והתרשמתי מעדויות העדים, אני מוצא לפסוק כך: דין התביעה להידחות, מאחר שלא עלה בידי התובע להוכיח את תביעתו.
כמו כן, לא ידוע מה עלה בגורל המכשיר הסלולרי של התובע והאם התובע שלח את המכשיר לתיקון שבסופו של דבר נדרש לשלם עליו או האם קנה מכשיר חדש.
משכך, המסקנה היא כי במכשירו של התובע הייתה בעיה של קורוזיה, מעבר למחסור בסוללה, ולא כפי שטוען התובע בכתב התביעה, שמכשירו לא פעל עקב סוללה ריקה.
סיכום התביעה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו