בהמשך לכך עותרת המבקשת (בסעיף 20 של המרצת הפתיחה) למתן היתר לפיצול סעדים כדלהלן:
"נוכח הוראות החוזה לעניין פיצויים מוסכמים, המבקשת תעתור לפיצול סעדים בעיניין זה, שכן ככל שתתקבל תביעת המבקשת ויינתן צו אכיפה, הרי שלא תהיה למבקשת ברירה אלא לתבוע סעדים כספיים בגין הנזקים שנגרמו לה עקב הפרת החוזה, על כן מבקשת המבקשת לאפשר לה אז להגיש תביעה כספית, ככל שהמשיבים לא ישכילו לשלם את המגיע לה ללא צורך בכך".
בכתב תשובה להמרצת הפתיחה טוענים בני הזוג שישא, כי בסמוך לאחר חתימת הסכם המכר נערך הסכם נוסף, שבמסגרתו ניתנה הלוואה בריבית קצוצה על-ידי החברה לצ"ג 2 (להלן: "ציינווירט") והסכם המכר נערך כדי לשמש בטוחה להסכם ההלוואה.
במסגרת ההודעה מבוקש לקבוע כי על הצדדים השלישיים
"יחד ולחוד, לשאת בתוצאה המשפטית אשר תהיה בהליך זה, ולהתחייב בכל התחייבות ו/או צו עשה ו/או צו לא תעשה אשר יתחייבו המודיעים על-פי פסק הדין, וכן לשלם למודיעים את הוצאות הליכי צד ג' אלה, לרבות שכר טירחת עו"ד, הכל צמוד ונושא ריבית כחוק עד ליום התשלום בפועל".
כהן, המייצג את עצמו, התגונן כנגד ההודעה לצד שלישי וטען כי הוא בעליה של הדירה, אלא שעקב אי הסדרת הרישום נותרה הדירה רשומה על שם בני הזוג שישא, "פורמלית בכעין נאמנות" (סעיף 1 למה שהכתיר כ"כתב הגנה").
למעלה מן הצורך, אוסיף ואקבע כי אף לוּ הייתה מוצגת לבית המשפט הוכחה לטענת הבעלות של כהן בדירה, ואף לוּ הייתי מכריע אחרת בשאלת מהימנותם של המשיבים וצדדי ג' (ולא כך פני הדברים שהתבררו בפני, כאמור), הרי שהיה חל על העסקה שבין החברה לבין בני הזוג שישא כלל 'תקנת השוק', משערכו את הסכם המכר בתום לב, בתמורה ובהסתמך על הרישום בטבו, מבלי לדעת על קיומה של עסקה נטענת קודמת, אשר לא נרשמה תוך רשלנות רבתי (ע"א 8124/18 ביישיץ נ' ז'רוט (4.8.2020); דנ"א 2568/97 כנען נ' ממשלת ארצות-הברית, פ''ד נז(2) 632 (2003)).
משנקבע כי ציינווירט לא עמד בהחזרי הלוואתו, ומשהעסקה שבין החברה לבני הזוג נעשתה לכל הפחות בתום לב מצד החברה, ומן העדויות שנשמעו בפני לא מן הנמנע שאף יתר הצדדים חפצו בה, לשם התועלות הכספיות שהובטחו להם (ופורטו בין השאר, לעיל), אני קובע כי הסכם המכר תקף, ובהתאם לו – הדירה תעבור לידי החברה, ובני הזוג שישא מחוייבים לאפשר השלמתם של הליכי הרישום, לרבות תשלום מס שבח.
לנוכח התוצאה הסופית, מכלול השתלשלות העניינים ומה שנאמר במסגרתו של פסק הדין:
על המשיבים, יחד ולחוד, לשלם למבקשת – עבור הוצאות המשפט ושכ"ט עו"ד גם יחד – סכום כולל של 25,000 ש"ח.
על הצדדים השלישיים, יחד ולחוד, לשלם למשיבים – עבור הוצאות המשפט ושכ"ט עו"ד גם יחד – סכום כולל של 40,000 ש"ח.
ניתן בהיעדר הצדדים היום, כ"ו במרחשוון התשפ"ג, 20 בנובמבר 2022.
...
סוף דבר
בהמשך לאמור נקבע כדלקמן:
אני מורה על אכיפת ההסכם שביסוד התובענה (הנזכר בסעיף 2 דלעיל).
אני ממנה את עו"ד יאיר כהן ממשרד ב"כ המבקשת ככונס נכסים שיבוא במקומם של המשיבים, בני הזוג שישא, לצורך חתימה על המסמכים הדרושים להשלמת הליך רישום הדירה בלשכת רישום המקרקעין, לרבות הגשת בקשה לחישוב מס שבח ליניארי (כמובא בסעיף 3 דלעיל).
אני מקבל את בקשת החברה להתיר לה פיצול סעדים לתביעת נזקיה, בגין פיצויים מוסכמים שנקבעו בחוזה המכר.