תהליך העמסת הטנדר מתבצע כך שהטנדר חונה על הכביש שמעל הנגריה והתובע עם עובד נוסף מעמיסים את חלקי הנגרות אל תוך הטנדר ועל העגלה כשעליהם להרים את חלקי הנגרות למרחק של בין 20 ל 30 מטר מתוך הנגריה אל תוך הטנדר ועל העגלה.
ככל שהתשובה לשאלה הקודמת הנה בחיוב, וקיים לדעת המומחה קשר סיבתי בין העבודה לליקוי בגב תחתון, הוא מתבקש להשיב לשאלה הבאה בדבר אופן קרות הליקוי, דהיינו:
האם בעקרו של דבר ניתן לומר, כי ליקויו של התובע בגב תחתון עקב עבודתו נגרם על דרך של פגיעות זעירות כך שכל אחת מהן הסבה לו נזק זעיר בלתי הדיר עד שהצטברות הנזקים הזעירים הללו זה על גבי זה גרמה גם כן לליקויו (כדוגמת טיפות מים המחוררות את האבן עליה הן נוטפות).
פיענוח מקומי של בדיקת 19.2.17 לא צורפה, אך בקיום בדיקת MRI עדכנית יותר 26.3.19 ואשר על פי גם נקבע הצורך בניתוח, שוללת הממצאים המתאורים בשאלה –
26.3.19 פיענוח MRI עמ"ש מותני, בי"ח מישפחה קדושה – גובה L5S1 תעלה ברוחב תקין.
...
טענות הצדדים
טענות התובע
לטענת ב"כ התובע בסיכומיו, יש לקבל את התביעה ולהורות על העברת עניינו של התובע לדיון בפני הועדה הרפואית, אשר תקבע את מצבו הרפואי של התובע, האם מדובר בפגם מולד או באירוע מיקרוטראומה, ולקבוע את אחוז ההחמרה כתוצאה מתנאי עבודתו בהתאם לקביעת המומחה.
טענות הנתבע
בסיכומיו טוען ב"כ הנתבע, כי יש לדחות את התביעה או לחילופין להורות על מינוי מומחה נוסף.
בחוות דעתו הראשונה של דר' עידו ציון מיום 14.3.21 הוא הגיע למסקנה לפיה אין סבירות מעל 50% לקשר בין תנאי עבודתו של התובע לליקוי כלשהו בגבו רק משום ש "לא ניתן כלל להעריך מהעובדות מה תדירות לשעה או מספר הפריטים שהינם במשקל חריג לטלטול ידני...".
משום כך נועדו שאלות ההבהרה שהופנו למומחה בית הדין בכדי לחדד לו, כי בנסיבות אלו בהן לא ניתן בדיעבד לשחזר באופן מדוייק יותר את התשתית העובדתית האם עדיין במצב הראייתי הנתון ניתן לבסס קשר סיבתי בין תנאי עבודתו של התובע לבין הליקוי בגבו לרבות על דרך ההחמרה.
וביום 6.10.21 הבהיר המומחה חד משמעית, כי "העומס החריג אשר פעל על גובה L5-S1 החמיר באופן משמעותי (מעל 20%) את הליקוי עד כדי צורך בניתוח".
משכך, התביעה מתקבלת באופן שהליקוי בגבו של התובע של ליזיס וליסטזיס דו צדדי בגובה
L5-S-1 מוכר כפגיעה בעבודה.
הנתבע ישלם לתובע, תוך 30 יום, הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך 5,000 ₪.