מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

נזק באתר שטיפת רכבים כתוצאה מהחלפת הילוך במהלך שטיפה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2016 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

לדבריו: "כל רכב שניכנס לשטיפה, נהג הרכב יוצא, מוודאים שהחלונות סגורים, שהרכב בניוטרל, והנהג אוסף את הרכב אחרי הרחיצה". מר אחמד עבד אלג'וואד, עובד הרחיצה שהיה אחראי באותו עת על הכנסת הרכב לשטיפה טען כי אכן בדק שהרכב בהילוך סרק: "...הוא יצא מהרכב הסתכלתי שהרכב בניוטרל, הרכב עבר למכונה ונסע רגיל במכונה. הוא ניכנס לאוטו ופגע בעמוד של התחנה". מר האדי מחמוד, אחראי משמרת בתחנה, העיד: "..ראיתי שאוטו יוצא משטיפה, לקוח פותח את הדלת ניכנס לאוטו, ופתאום נותן גז וניכנס בעמוד, שאלתי אותו אם הוא צריך עזרה הוא אמר שהכל בסדר, הזמין גרר והלך". בהקשר זה יש לציין כי מר ע"א ג'ואד אמר בעדותו כי ראה שהרכב בהילוך סרק ואילו מר מחמוד אמר שהמבוטח אמר לו שניכנס למנהרה בהילוך D. סתירה זו שהנה מהותית פוגמת באמינות העד ואינה עולה בקנה אחד עם שאר עדי הנתבעת שאמרו כי המבוטח ניכנס בהילוך סרק בהתאם לנהלים.
הנתבעת צרפה חוות דעת של מר מימון אשר טען בסיכום מסקנותיו כי לא היה פגם במנהרה או היתכנות של חילוף הילוך ברכב וכי הקף הנזק אינו אפשרי כתוצאה מגלגול הרכב במנהרה בעודו במצב סרק בין היתר בשל גובה אבן השפה שאינה מאפשרת טיפוס הרכב עליה עד כדי פגיעה בעמוד, כפי שתיאר המבוטח.
...
אני דוחה את טענת הנתבעת כי נהג הרכב הצליח להיכנס לרכב טרם ההתנגשות, ומשכך לקח את השליטה חזרה לידיו וגרם להתנגשות בעצמו, ע"י שילוב הילוך נסיעה ואף לחיצה על דוושת הגז.
אך מאחר שלפי עדות המבוטח הרכב יוצא במהירות לא סבירה מן המכונה ורק אחר כך הוא מזנק לתוכו ומנסה לשלוט בו, הרי שנראה לי כי המקרה נגרם לא בשל מעשה אקטיבי של המבוטח (שממילא לא הוכח) אלא ככל הנראה בשל תקלה כלשהי בסוף תהליך הרחיצה, בעת היציאה מן המכונה, באופן המתיישב יותר עם המסקנה כי לא ניתן לשלול תקלה בתפעול מכונה שבבעלות הנתבעת.
מכאן, שקשה לקבל את ממצאי המומחה בנקודה זו. לאור האמור לעיל, שוכנעתי לאור המבחנים האמורים כי האחריות היא על הנתבעת.
על כן, אני מקבל את התביעה ומחייב את הנתבעת לשלם לתובעת 11,955 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה מיום הגשת התביעה, בתוספת אגרת משפט כפי ששולמה, שכר עדות ככל שנפסק ושכ"ט עו"ד בשיעור 3,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2017 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה בסדר דין מהיר, לתשלום סכום של 6,955 ₪ בגין ניזקי רכוש שנגרמו על פי הנטען, ביום 19.10.12 למכונת שטיפת הרכבים "מיקה" (להלן:"המתקן") השייכת לתובעת ונמצאת בקריית ביאליק (להלן: "התאונה").
לטענת התובעת, חרף זאת כאשר החל תהליך השטיפה, הותיר הנתבע 1 את הרכב בהילוך נסיעה, דבר אשר גרם לנסיעת הרכב ללא שליטה, תוך שהתנגש בחלקיו השונים של מתקן השטיפה ומסב לו את הנזקים כמפורט בכתב התביעה.
עוד נטען, שהתובעת לא הרימה את הנטל המוטל על כתפיה להוכחת היות נסיעת רכב הנתבעים הגורם המזיק, שכן כתב התביעה מבוסס על דוח שמאי נזקים ששם את הקף הנזקים, כתוצאה מן המקרה ואינו אומד את הקשר הסיבתי בין הנזק לגורם המזיק.
בנוסף, הוא סיפר שדיווח על כך למנהל מר שארבל, אך לא זכר מה היה לאחר מכן בדבר חילופי הדברים עם הנהג המעורב וכהנה וכהנה.
הוא שב והבהיר שהעד הנוסף מטעם התובעת, הנו עובד, שלא נכח במקום התאונה בעת הארוע וכן לא מר שארבאל וכן אמר שעם סיום שטיפת רכבו במיתקן, העבודה במקום נמשכה כסדרה ונשטפו רכבים נוספים.
...
הנתבעים טענו בראשית כתב ההגנה, כי יש לדחות את התביעה על הסף נוכח העובדה שחובת הזהירות מוטלת על כתפי התובעת, שכן הנתבע 1 הינו בגדר מבקר בנכס שבבעלותה, ומלוא השליטה על נכס זה מצויה בידיה.
אני סבורה שחלוף הזמן והעובדה שמר ביטון הפסיק עבודתו אצל התובעת הקהו את זכרונו של הנתבע 1 ביחס לכך.
לאור כל המקובץ לעיל אני מוצאת לנכון לקבוע שהתובעת לא עמדה בנטל השכנוע להוכחת הנזק שאונה למתקן כתוצאה מהתאונה.
בנסיבות העניין אני מורה על דחיית התביעה ללא צו להוצאות.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

טרם כניסה למכונת השטיפה וכנהוג במקום, העובד הממונה ביקש מנהג רכבה של גלנדר להתקדם לתוך המסילה במיתקן השטיפה ולהעביר את מוט ההילוכים למצב ניוטראל ולהשאר במצב זה בזמן השטיפה.
הודגש כי לא ניתן לכמת נזקים ערטילאיים או תיאורתיים שנגרמו לעסק של שטיפת מכוניות כתוצאה מ – 4 ימי השבתה.
משכך, גם אני סבורה כי אין מקום לפסוק פיצוי בגין רכיב זה ואין מקום להתערב בסכום שנפסק ע"י בימ"ש קמא בגין החלקים שהוחלפו.
...
בכתב הגנה המתוקן טענו המערערות והמשיבות שכנגד – הנתבעות כי מחקירה שערכה מנורה עולה כי יש לדחות את התביעה על הסף בשל העדר אחריות.
בימ"ש קמא בהחלטה מיום 6.1.20 נעתר להגשת התצהיר המתוקן וקבע כי טענות הנתבעות בנוגע להתנהלות התובעת ולשינוי הגרסה הנטען מטעמה, יידונו בהמשך.
משכך, גם אני סבורה כי אין מקום לפסוק פיצוי בגין רכיב זה ואין מקום להתערב בסכום שנפסק ע"י בימ"ש קמא בגין החלקים שהוחלפו.
משכך בימ"ש קמא הגיע למסקנה לפיה אין מדובר באובדן הכנסה של 4 ימי עבודה מלאים, כפי שטענה בוארון.
לסיכום: לאור האמור לעיל, דינם של הערעור והערעור שכנגד להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

בהקלטה הנזכרת לעיל נשמע מר שומכר שואל את הנהגת מדוע לחצה על דוושת ההאצה בעת כניסתה למנהרת השטיפה – עובדה שמדבריו עולה כי למד עליה מתוך הסירטון בו ראה שהרכב ניכנס במהירות יחסית למנהרה ומתוך הדברים אף ניתן ללמוד שהציג בפניה את הסירטון במהלך השיחה – והנהגת נשמעת משיבה לו מיד ויותר מפעם אחת שלא לחצה עליה אלא רק שיחררה את דוושת הבלם כאשר הרכב בהילוך נסיעה ובהיותו רכב עם תיבת הילוכים אוטומאטית החל לנוע קדימה מיד עם שיחרור דוושת הבלם.
במצב דברים זה נהיר כי גם אם לא קבלה נהגת רכב הנתבעת תיזכורת בדבר החובה להעביר את תיבת ההילוכים למצב סרק טרם תחילת כניסתה למנהרת השטיפה היא בהחלט קבלה אזהרה בדמות הדפיקה על החלק האחורי של רכבה שאמורה היתה להבהיר לה שמשהו חריג מתרחש ולהזכיר לה את שהיה ידוע לה ממילא וכך להוביל לבלימה או למצער העברת תיבת ההילוכים להילוך סרק, פעולות שייתכן כי היו מונעות את התאונה או מצמצמות את עצמת הפגיעה וממילא גם את הנזק.
במישור נוסף שונים מעט פני הדברים בדידן מאלו בהם עסק פסק הדין האמור, מאחר שגם לאחר שרכב הנתבעת החל לנוע לתוך המנהרה לא הסיר עובד התובעת מבטו ממנה ומיד לאחר שראה שהרכב מיתקדם פנימה במהירות העולה על המותר מיהר לפעול וחבט על חלקו האחורי של הרכב על מנת להביא את הנהגת לפעול, וכפי הנראה השיגה פעולתו תוצאה – אף אם חלקית – וכפי הנראה מסיבה זו לחצה הנהגת על הבלם בפעם הראשונה.
גובה הנזק למעשה לא היו הצדדים ולא המומחים מטעמם חלוקים באשר לעצם הנזקים שנגרמו למנהרת השטיפה אלא רק ביחס לפצוי הראוי בגינם, כאשר מחלוקת זו נעוצה בשאלה אחת ויחידה – האם נכון לפצות את התובעת בגין עלות חלקי חילוף חדשים כפי ששילמה בפועל וכעמדת המומחה מטעמה או שמא יש לנכות מסכום הפצוי בלאי כעמדת המומחה מטעם הנתבעת.
...
במקרה בו עוסק פסק הדין לא שלל בית המשפט קמא את הטענה כי המשיבה קיבלה הוראות טרם כניסתה למנהרת השטיפה ובכללן שילוב הילוך סרק ובית המשפט שלערעור קבע כך (פסקה 16) – "צדק בעיני בית המשפט קמא עת קבע אחריות של החברה שבמכון השטיפה שלה, תחת פיקוח עובדיה ארעה התאונה, ומאידך לא פטר את המשיבה שלא העבירה את ידית ההילוכים למצב ניוטרל מאחריות לרשלנותה. מאחר שגם פעולה זו היתה צריכה להיות מפוקחת על ידי עובדי החברה, זו מצא בית המשפט קמא את חלוקת האחריות הראויה והמוצדקת בנסיבות העניין כפי שקבע, ודעתי היא כי בדין עשה כן ..." ברוח קביעה זו אף אנוכי סבור, במלוא הצניעות והכבוד לערכאה הבכירה, כי יש מקום לחלוקת אחריות בין בעלי הדין אולם דומני כי בענייננו שונה מעט המצב מן המקרה בו עוסק פסק הדין האמור והדבר משליך על שיעור האחריות שיש להטיל על כל צד. כפי שקבעתי לעיל, אין ספק כי עובד התובעת חדל בכך שלא הזכיר לנהגת את הצורך בהעברת תיבת ההילוכים למצב סרק טרם כניסתה למנהרת השטיפה ובה בעת אין חולק כי ידעה על כך במישור העקרוני אך נראה כי הדבר נשמט מזכרונה באותו רגע, אלא שזהו בדיוק תפקידו של העובד המוצב דרך קבע בשערי מנהרת השטיפה ומתודרך על פי נוהל התובעת – לוודא שהידיעה העקרונית אינה נשמטת מזכרון הנוהג/ת ברכב.
מנגד, פעולת הלחיצה על לוח הפיקוד על ידי העובד התרחשה רק לאחר הפגיעה, מה שלכאורה אמור היה לעשות מיד כשראה את הרכב מתקדם במהירות העולה על ההולם אף אם לא שקט לחלוטין על שמריו, שכן הציפיה ממנו – כגורם מקצועי המונחה בנושאים אלו – לפעול ביתר שיקול דעת וקור רוח בקרות אירוע מסוג זה. לאור האמור אני סבור כי בשים לב למכלול נסיבות מקרה זה יש לחלק את האחריות לקרות התאונה על הצדדים באופן שווה.
בנסיבות אלו, מאחר שהנטל להוכיח את הנזק מוטל על התובעת, לאור התמיהות דלעיל והעדר ראיות ממשיות ביחס לאורך חיי המנהרה ותדירות החלפת החלפים לגביה, שניתן היה לכאורה לקבל מן היבואנית שהתובעת מצויה עימה בקשר עסקי שוטף (ראו עמ' 14 לפרוטוקול שורה 4), אין מנוס מן הקביעה שהתובעת לא הוכיחה את הנזק מעבר לקביעת השמאי מטעם הנתבעת.
סיכום המורם מכלל האמור הוא שאני מקבל את התביעה באופן חלקי ולאור חלוקת האחריות באופן שווה בין התובעת לנתבעת אני מחייב את הנתבעת לפצות את התובעת במחצית הנזק המוכח בסך 29,425 ₪ וכן באגרת בית המשפט בסך 2,402 ₪ כשלסכומים אלו יתווספו הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה – 22.9.21.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

לטענתם, כפי שעולה מחוות דעת השמאי מטעמם, חוות דעתו של שמאי התובעות "לא המחישה שום נזק, אלא העתקה של הצעת המחיר של היבואן, לא ראיתי הסבר או תמונה המראה נזק". בנסיבות אלה טענו הנתבעים, באמצעות המומחה מטעמם כי "הנזקים שנגרמו למכונה כתוצאה מהנסיעה של המכונית היו מועטים מאוד אם בכלל". דיון והכרעה שאלת האחריות כאמור לעיל, הצדדים חלוקים באשר לאחריות לארוע ולעניין זה מציגים גרסאות סותרות - בעוד התובעות טוענות כי הנתבע הוא האחראי לארוע, משלא שילב את רכבו להילוך סרק, בנגוד להוראה המפורשת שקבל, וניכנס לתוך מכונת השטיפה בהילוך Drive וכך פגע בה, טוענים הנתבעים כי הארוע והנזקים בגינו ארעו בשל אי מתן הדרכה מתאימה על ידי נציג התובעות, ובכלל כך אי מתן הוראה להעביר את הרכב להילוך סרק בטרם כניסתו למכונת השטיפה.
מכיוון שלא ניתן לשמוע מהסרטון את חילופי הדברים בין הנתבע למפעיל, ומאחר שהמפעיל נראה בגבו, לא ניתן לראות (וממילא לא ניתן לשמוע) האם בעת בה סימן המפעיל לנתבע לעצור את רכבו, הוסיף המפעיל והורה לנהג לשלב את הרכב להילוך סרק.
לא נעלמו מעיני טענות הנתבעים כי חוו"ד השמאי מטעם התובעות מבוססת כביכול על חוות דעתו של נציג החברה שנותנת שירות תיחזוקה לתובעות ואשר למעשה מתעשרת מהחלפת החלקים, אולם מעדותו של מר ורשבאיק עולה כי חוות דעתו נערכה לאחר שבדק את מכונת השטיפה והצביע בעצמו על הנזקים שנגרמו לה "אחד אחד" (עמ' 10 לפרוטוקול, ש. 4-5).
...
לאחר שעיינתי בחוות הדעת ושמעתי את עדויות המומחים, מצאתי לאמץ את עדויות המומחים מטעם התובעות, אשר לא נסתרו בחוות דעת המומחה מטעם הנתבעים.
סוף דבר, אני קובעת כי הנזק שנגרם לתובעות עומד על סך של 125,067 ₪ בצירוף שכ"ט השמאי בסך של 2,118 ₪ ובסה"כ 127,185 ₪.
לסיכום סיכומם של דברים, משמצאתי כי יש לחלק את האחריות בין הצדדים, אני קובעת כי על הנתבעים לשלם לתובעות, ביחד ולחוד, סך של 76,311 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד הגשת התביעה ועד התשלום בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו