אופטימל קייר שירותים וניהול פרויקטים בע"מ ח.פ. 514765262, ו. פליסקו שירותי כוח אדם וניקיון בע"מ ח.פ. 514873561, "ויקטוריה" שרותי אבטחה ושמירה בע"מ ח.פ. 513725093, י.ג. צוות 8 סיקיוריטי בע"מ ח.פ. 515245314, מוקד גל בע"מ ח.פ. 512530411, מוקד ח.א.ש. בע"מ ח.פ. 513602896, על פי הסכם ו/או היתקשרות ו/או הבנות ו/או עיסקאות ו/או הזמנות ו/או מכרזים, בין בכתב ובין בעל פה, או כל הסכם אחר שיבוא תחתיו, במקומו ו/או הסכם חדש, וכן כל תשלום ו/או תקבול, מכל מין וסוג שהוא ו/או זכויות לקבלת כספים ו/או חובות לקוחות המגיעים ו/או שיגיעו לחברה מדי פעם בפעם מאת החייבים שלה, שהממשכן יהיה זכאי מהלקוחות, ושל כל הסכומים המגיעים ושיגיעו לממשכן מהלקוחות ו/או לחיובים אחרים ו/או בקשר לחובות או בכל דרך אחרת, בין שמגיעים מהלקוחות ו/או ביחד עם אחרים, בין שהלקוחות התחייבו בהם ו/או יתחייבו בהם בעתיד, בתור לקוח ו/או חייב ו/או אחרת, המגיעים ו/או שיגיעו בעתיד לממשכן מלקוחותיו, המגיעים במישרין ו/או בעקיפין, ללא הגבלה בסכום, לרבות קרן, ריביות, הפרישי הצמדה מכל סוג המגיעים לממשכן מלקוחותיו, ושיגיעו מהממשכן ל[מערערת] בכל אופן בדרך בגין קרן ו/או ריבית צמודות ובגין כל סכום צמוד אחר, עמלות והוצאות לסוגיהן, הכל כאמור במסמכים על פיהם ניתנו השירותים לממשכן ו/או לצדדים שלישיים ("המחאת זכות על דרך השיעבוד").
כך טענה בכתב טענותיה, כטוענת לזכות, כפי שהוגש לבית המשפט המחוזי, כי "הטוענת הנה נושה מובטחת, בעלת שיעבוד צף על כלל נכסי הנאשמת, בין היתר, שיקים מלקוחות, תקבולים מלקוחות, נכסים ועוד [...]" (סעיף 24 לבקשתה; וראו גם: סעיפים 26-25 לתצהיר מנכ"ל המערערת), זאת במובחן מחשבונות הבנק, לגביהם טענה שהיא בעלת שיעבוד קבוע (סעיפים 17-18 לבקשתה; וראו גם: סעיפים 18-19 לתצהיר מנהלה).
ככלל, כאשר מדובר בבנק, הרי שמכוח "סעיף הסל" של עיכבון, שיעבוד וקיזוז הנפוץ והמקובל ברוב טפסי פתיחת חשבון הנהוגים בבנקים בישראל, כל יתרה בחשבון ובפקדון כספי המנוהל על ידי הלקוח בבנק משועבדת לטובת הבנק שבו הוא מיתנהל להבטחת חובו של הלקוח כלפי הבנק.
בעיניין בנק המזרחי הבעתי דעתי כי רצוי להכיר בשיעבוד קבוע על חשבון ניירות ערך לזכות הבנק שבו מיתנהל החשבון, בין היתר, בשל מידת הפיקוח שיש לבנק הנושה על הרכבו של תיק המניות ושוויו (שם, פסקה 14 וכן פסקה ד לפסק דינו של השופט (כתוארו אז) א' רובינשטיין).
...
ההחלטה נושא הערעור דנן עוסקת בדחיית טענת המערערת כי היא מחזיקה בזכות כאמור ביחס לחלק מהרכוש התפוס, ולכן אין לאפשר את חילוטו.
בחינת הסכם השעבוד ("אגרת חוב") מיום 14.12.2015 לאורם של מבחנים אלה, מוביל לטעמי למסקנה שענייננו בשעבוד צף ולא בשעבוד קבוע.
המסקנה הנובעת מן האמור היא, כי עד למועד בו החליטה הנושה-המערערת להתערב ולפעול למימוש זכויותיה, השליטה בהמחאות נתונה בידי הנאשמת והיא רשאית לעשות בהן שימוש במהלך העסקים הרגיל.
במחלוקת זו, אני סבור כדעתה של חברתי השופטת ג' כנפי-שטייניץ, כי בנסיבות המקרה דנן, המדובר בשעבוד צף. ודוק: אין מדובר בהמחאה על דרך השעבוד של זכות ספציפית, כמו המחאה על דרך השעבוד של כספים שקבלן אמור לקבל ממזמין ספציפי על פי חוזה ספציפי, או של דמי שכירות של נכס ספציפי.