אשר לטענות המערערים לפגיעה מהותית בזכות לחיי מישפחה, ציינה הרשות כי זכותו של אזרח ישראלי לחיי מישפחה, אינה זכות מוחלטת כי אם זכות יחסית, והלכה פסוקה היא, כי בן הזוג הזר אינו זכאי אוטומאטית לאזרחות ישראלית מכוח קשרו הזוגי עם ישראלי.
הנוהל השני, שלא חל בעניינינו, אך אזכירו למען השלמת התמונה, הוא "נוהל מס' 5.2.2008 - "נוהל הטיפול במתן מעמד לבן זוג זר הנשוי לאזרח ישראלי" (להלן: נוהל הנישואין), נוהל לבחינת בקשה להיתאזרחות, מכוח נישואין לבן זוג בעל אזרחות ישראלית.
עוד טענה הרשות בהתייחס לריאיון הראשון, כי המבקשת אינה מודעת למהלך חייו של המערער, וזאת כי סיפרה בריאיון, לדבריהם, ש"המערער נולד בישראל ומגיל 10 עד שנת 2009 שהה בארצות הברית", בעוד שהמערער סיפר שחזר לישראל "לצורך שירות צבאי". ראשית, יצוין כי המערערת לא נקבה בשנת 2009, אלא ציינה שהמערער "חזר לישראל לפני כ-7 שנים" (ראו נספח מע/7, עמ' 2 לריאיון המערערת, בשורה 4).
...
עם זאת, לאור כל האמור לעיל, וכיוון שממילא הבקשה מוחזרת להמשך בחינת הרשות, תבחן הרשות גם את המסמכים האמורים.
אני סבורה כי אל לה לרשות להעלות טיעונים שאינם מהווים בסיס להחלטתה, בעיקר באשר יש בנתונים כאמור, כמו ההליך הפלילי שהתנהל נגד המערער, כדי להשחיר את פניו שלא לצורך, וייתכן שהם משפיעים, ולו בעקיפין ובאופן לא מודע, על שיקול דעת עובדי הרשות.
סוף דבר
לאור האמור לעיל, הערעור מתקבל, פסק דינו של בית הדין לעררים מבוטל.