עם פתיחתו נוהל החשבון על שם התובעת ועל שם בן זוגה, מר עופר זלצמן (להלן: "עופר"), כאשר מטרת החשבון הייתה חשבון פרטי.
התובעת סירבה לשתף פעולה עם הבנק ולהשיב לשאלותיו, והשיבה בעמימות כי היא אזרחית רומניה אשר משלמת מיסים הן בארץ והן ברומניה וכי ישנם "הליכי תביעה רבים, גם בלה"ב 433".
הבנק ביצע בדיקות באתרי אינטרנט לפי שמה של התובעת, כך לגירסתו, וגילה כי נגד התובעת ועופר, בן זוגה, מתנהלים הליכים פליליים על ידי היחידה הארצית למאבק בפשיעה כלכלית, בחשד לבצוע עבירות שונות מתחום חוק זכויות יוצרים, מס הכנסה וחוק איסור הלבנת הון.
זאת כאשר ביצע בדיקות מטעמו ודרש לקבל מהתובעת מסמכים, אסמכתות, מידע ותשובות לשאלות כבדות המשקל שעלו בקשר לפעילות התובעת, הן בחשבון והן בחשבונותיה בחו"ל.
בנוסף, עת שמתקיימים נגד התובעת הליכים פליליים בהיבטי הלבנת הון, כאשר לבנק לא ברורה פעילות התובעת בחשבון (לרבות מקור הכספים המתקבלים בו והעברות לצדדי ג'), וסרובה של התובעת לשתף פעולה עם הבנק, הרי שהבנק לא יכול לעמוד מנגד ונידרש לפעול לסגירת החשבון.
עיון בפסק דין זה אינו מלמד בהכרח כטענת הבנק, אלא נאמר בו כך (כב' השופט סולברג):
" כאשר עסקינן בהחלטה המורה על גילוי מסמכים, לעתים מזומנות ראוי להדרש לערעור עליה בעוד ההליך בעיצומו, שכן מדובר בעיניין בלתי הפיך (רע"א 6676/17 כלל חברה לביטוח בע"מ נ' דיין, פסקה 9 (17.9.2017)). בעניינינו, שוכנעתי כי בהחלטת בית המשפט המחוזי לא מוצה הדיון בשאלה העומדת על הפרק, באופן המצדיק לקבל את העירעור ולבטל את ההחלטה. מקובלת עלי טענת הבנק, לפיה אין לגזור גזרה שווה מגילוי מסמכים בסכסוכים נזיקיים לעניין שלפנינו, העוסק באופן שבו הבנק פועל בתחום איסור הלבנת הון. בפי הבנק טענות הנוגעות לחובות סודיות המוטלות עליו על-פי דין, אולם בית המשפט לא נזקק להן ולא הכריע בהן.
התובעת סירבה לשתף פעולה עם הבנק ולהמציא לו הבהרות ומסמכים באשר לפעילות המבוצעת בחשבון.
זאת בנגוד לטענת התובעת כי סיפקה לנציגי הבנק הסברים לכל שאלה שהפנו אליה;
התובעת היתחמקה במהלך החקירה הנגדית ולא ענתה על שאלות לגבי סכומים עגולים רבים שהופקדו בחשבון, כפי שעולה מדפי החשבון שצורפו (נספח 1 לתצהירה נ/3 של מזל);
אי היענותה של התובעת למסור פרטים הנדרשים לבנק למילוי אחר הוראות הדין, כמו גם יסוד סביר להניח שפעולה מסוימת של התובעת קשורה להלבנת הון, ייחשבו כסיבה סבירה לסרוב סביר של הבנק להעניק לתובעת שירותי ניהול חשבון.
...
במילים אחרות לא שוכנעתי כי הבנק עמד בשני התנאים הבאים הנדרשים בכדי ל"הקפיא" או לסגור חשבון, אותם ציינו בסעיף 22 לעיל, כדלקמן:
אין די בחשש ערטילאי ו/או אין די בטענה כללית וסתמית, כי קיים חשש ממשי להתנהלות בלתי תקינה בחשבון.
סוף דבר
לאור כל האמור לעיל, אני קובע כי הבנק לא הוכיח "סירוב סביר" בהקפאת החשבון של התובעת.
בנסיבות הענין, ולאחר שמצאתי כי גם התנהלותה של התובעת במקרה הנדון לא היתה תקינה, ולאור הספק ממנו נהנתה התובעת, החלטתי לא לעשות צו להוצאות.