ר' ב"ש (מח' ת"א) 90192/07 רדלייך נ' מ"י, נקבע , כב' השופטת אהד, כי:
"לטעמי, עילת נהיגה בשיכרות חייבת להיות עילה עצמאית לפסילה עד תום ההליכים, בלא קשר לעבר תעבורתי, בלא קשר לגיל הנוהג, בלא קשר לעיסוק הנוהג. כל מי שייתפס נוהג בשיכרות יש למנוע את המשך נהיגתו המסכנת – מידית".
עוד ביחס לעבירה של נהיגה בשיכרות נקבע בפסיקה –
רע"פ 5166/14 קרופצקי נ' מדינת ישראל: "הסיכונים הגלומים בנהיגה ברכב על-ידי נהג שיכור הנם ברורים מאליהם. אדם כזה, עלול להקל ראש במצבי הסכנה הכרוכים בנסיעה בכביש; להיתעלם מכללי הבטיחות בדרכים; לנהוג ברכב שלא בהתאם לתנאי הכביש, ולמהירות הנסיעה המותרת; ובכך לסכן חיי אחרים ואת חייו שלו. צריכת אלכוהול גורמת גם לאבוד המיומנויות המוטוריות ולהפרעות בראייה ובמהירות התגובה...".
בש"פ 10865/06, ישעיהו נגד מדינת ישראל, על ידי כבוד הש' לוי:
"לא ראיתי מקום לשנות מהחלטתו של בימ"ש קמא. כאמור מקובלת עלי ההשקפה, כי נגד העורר ניצבות ראיות לכאורה לכך שנהג בעת שהיה בגילופין. בתקופה שבה הולך וגדל מספרן של תאונות הדרכים, הנגרמות בעטיים של נהגים שיכורים, לא ניתן להשלים עם היתנהגות מופקרת זאת, הואיל וכרוך בה מחיר דמים אותו נידרש הציבור הרחב לשלם כמעשה של יום- יום. כדי לקדם את הרעה, יש לנהוג בנהגים מסוג זה ביד קשה, ובכלל זה פסילתם מלנהוג ברכב מנועי, גם בטרם הוכרע דינם על ידי ביהמ"ש המוסמך".
בע"ח 17389-05-14 פירו נ' מדינת ישראל, על ידי כב' השופט מודריק:
כי "נהג הנוטל הגה לידיו, לאחר ששתה אלכוהול בכמות העולה על המידה המינימאלית המותרת, מסכן בזדון ובעיניים פקוחות את הבריות. כאשר מתברר שיש ראיות לכאורה כנגד נהג כזה, אין זה ראוי להניח בידו לשוב ולנהוג, כל עוד משפטו מיתקיים".
הן כמות האלכוהול שנמדדה, 830 מ"ג , הן היתנהלותו של המשיב ונסיבות קרות הארוע מעידים על המסוכנות הנשקפת מהמשיב.
...
מבלי להתעלם מטענות ב"כ המשיב , אני סבורה כי קיימת ראיות לכאורה, אשר מספקות לשלב זה של ההליך.
ר' ב"ש (מח' ת"א) 90192/07 רדלייך נ' מ"י, נקבע , כב' השופטת אהד, כי:
"לטעמי, עילת נהיגה בשכרות חייבת להיות עילה עצמאית לפסילה עד תום ההליכים, בלא קשר לעבר תעבורתי, בלא קשר לגיל הנוהג, בלא קשר לעיסוק הנוהג. כל מי שייתפס נוהג בשכרות יש למנוע את המשך נהיגתו המסכנת – מידית".
עוד ביחס לעבירה של נהיגה בשכרות נקבע בפסיקה –
רע"פ 5166/14 קרופצקי נ' מדינת ישראל: "הסיכונים הגלומים בנהיגה ברכב על-ידי נהג שיכור הינם ברורים מאליהם. אדם כזה, עלול להקל ראש במצבי הסכנה הכרוכים בנסיעה בכביש; להתעלם מכללי הבטיחות בדרכים; לנהוג ברכב שלא בהתאם לתנאי הכביש, ולמהירות הנסיעה המותרת; ובכך לסכן חיי אחרים ואת חייו שלו. צריכת אלכוהול גורמת גם לאיבוד המיומנויות המוטוריות ולהפרעות בראייה ובמהירות התגובה...".
בש"פ 10865/06, ישעיהו נגד מדינת ישראל, על ידי כבוד הש' לוי:
"לא ראיתי מקום לשנות מהחלטתו של בימ"ש קמא. כאמור מקובלת עלי ההשקפה, כי נגד העורר ניצבות ראיות לכאורה לכך שנהג בעת שהיה בגילופין. בתקופה שבה הולך וגדל מספרן של תאונות הדרכים, הנגרמות בעטיים של נהגים שיכורים, לא ניתן להשלים עם התנהגות מופקרת זאת, הואיל וכרוך בה מחיר דמים אותו נדרש הציבור הרחב לשלם כמעשה של יום- יום. כדי לקדם את הרעה, יש לנהוג בנהגים מסוג זה ביד קשה, ובכלל זה פסילתם מלנהוג ברכב מנועי, גם בטרם הוכרע דינם על ידי ביהמ"ש המוסמך".
בע"ח 17389-05-14 פירו נ' מדינת ישראל, על ידי כב' השופט מודריק:
כי "נהג הנוטל הגה לידיו, לאחר ששתה אלכוהול בכמות העולה על המידה המינימלית המותרת, מסכן בזדון ובעיניים פקוחות את הבריות. כאשר מתברר שיש ראיות לכאורה כנגד נהג כזה, אין זה ראוי להניח בידו לשוב ולנהוג, כל עוד משפטו מתקיים".
הן כמות האלכוהול שנמדדה, 830 מ"ג , הן התנהלותו של המשיב ונסיבות קרות האירוע מעידים על המסוכנות הנשקפת מהמשיב.