טענתו המרכזית של המבקש הייתה כי הרכב, השייך לאביו, משמש לצרכי פרנסת המשפחה, לרבות הוריו וכן, כי המצב הכלכלי קשה ובעל הרכב נמצא במצב רפואי קשה, אחרי שני אירועים מוחיים, לפני ניתוח קרדיולוגי וסובל מבעיות נוירולוגיות שונות והמבקש זקוק לרכב גם כדי להסיעו לבדיקות וטיפולים.
המבקש נוהג משנת 2003 , עברו התעבורתי מכביד ביותר וכולל 61 הרשעות קודמות, מהן עבירות של נהיגה ברכב לא תקין, האחרונה משנת 2022, עבירות של נהיגה ללא רישיון רכב תקף ועבירות בטיחותיות רבות.
...
בנוסף לקריטריונים לעיל, הרי שעל פי ס' 57ב(ג) נתונה לבית המשפט הסמכות לבטל או לקצר את תקופת איסור השימוש:
" בית-משפט רשאי לבטל את הודעת איסור השימוש, או לקבוע תקופה קצרה יותר לאיסור השימוש, בתנאים או ללא תנאים, אם התקיימו נסיבות אחרות מאלה האמורות בסעיף קטן (ב) המצדיקות זאת ולעניין זה רשאי בית המשפט להביא בחשבון, בין היתר, את הזיקה בין בעל הרכב לבין מי שנהג ברכב..".
לעניין החריג בסעיף 57ב ב(2) לעיל, נקבע בבפ"מ 6063-08-08 וליר גרייב בע"מ נגד מדינת ישראל:
"המחוקק ביקש לקבוע חובת זהירות מוגברת בה נוטל חלק כלל הציבור. דהיינו, על כל בעלים של רכב לדעת כי בעת שהוא מוסר את מפתחות הרכב לאחר, צפון סיכון של שלילת הרכב למקרה בו תתבצע עבירה ברכב. לכן בשים לב לחובת זהירות מוגברת זו קבע המחוקק נטל כבד על בעל הרכב להראות כי עשה ככל שביכולתו למנוע את ביצוע העבירה".
לאחר ששמעתי טיעוני הצדדים, לא התרשמתי כי המקרה שבנדון עומד באחת החלופות של הסעיף האמור.
מכל האמור לעיל ואף כי לא נפל כל פסול בשיקול דעתו של קצין המשטרה, הרי שלפני ולפנים משורת הדין, אני נעתרת לבקשה באופן חלקי ומורה כי הרכב יוחזר לבעליו ביום 21.1.24 וזאת בכפוך לכך שהמבקש יחתום במזכירות בית המשפט על התחייבות בסך 5000 ₪, כי נאסר עליו לנהוג ברכב שבנדון, עד לתום תקופת ההשבתה המקורית, דהיינו- 28.1.24.