נכונים הדברים ביתר שאת, כשמדובר בעבירה חוזרת, זו הפעם השלישית, לכאורה, ברצף, לכאורה, של יום אחרי יום, כשמתלוות לה עבירות חמורות של אי ציות להוראות שוטר, נהיגה בקלות ראש, עקיפה מסוכנת תוך חצית קו הפרדה רצוף, עקיפה כשהדרך לא פנויה, ונהיגה ברכב ללא ביטוח, כשמאסר מותנה בר הפעלה תלוי ועומד נגד המשיב.
עברו התעבורתי של המשיב, אופיו הרצידיביסטי, והעובדה שביצע את העבירה המיוחסת לו שעה שתלוי ועומד נגדו עונש מאסר על-תנאי, עקב הרשעתו בבצוע עבירה של נהיגה תחת השפעת משקאות משכרים, והעובדה שנהג, לכאורה, בפסילה, בפעם השלישית, כשבשני הארועים האחרונים, נהג, לכאורה, בפסילה, יום אחרי יום, תוך ביצוע עבירות חמורות - מעידים כולם על מסוכנותו הרבה של המשיב.
...
על המסוכנות הנובעת מעבירה של נהיגה בזמן פסילה, ראה דבריו של כבוד הש' רובינשטיין, ברע"פ 2221/11, הראל נ' מדינת ישראל (לא פורסם):
"נהיגה בזמן פסילה אינה סטירת לחי לחוק בלבד, אלא סיכון לכולי עלמא, לנהגים ולהולכי הרגל מסביב, שהרי אם מצא בית המשפט כי פלוני אסור שיחזיק הגה בידו וינהג ברכב, מעיד הדבר על מסוכנותו על הכביש".
וכן דבריו ברע"פ 665/11 אבו עמאר נ' מ"י (24.01.11):
"עבירות נהיגה בפסילה ללא ביטוח וללא רישיון, יש בהן לא רק דופי פלילי אלא אף מוסרי כפול: הסיכון המובהק לעוברי דרך (וגם לנוהג עצמו), וזו עיקר, וכן קשיים במימוש פיצויים בעקבות תאונות דרכים אם אלה יקרו חלילה בעת נהיגה כזאת; ראו למשל סעיפים 7 ו-12 לחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה-1975, ומכל מקום הטלתם על קופת הציבור".
על חומרת העבירה של נהיגה בפסילה, כאשר מתלווה לה עבירה לכאורה של אי ציות להוראות שוטר, עמד כב' השופט אהרון האוזרמן בת"ד 4221-08-14 מדינת ישראל נ' שלומי תם (להלן – עניין תם), שם נהג הנאשם בפסילה, ללא רישיון נהיגה וללא שציית להוראות שוטר:
"הפסילה הינה הכלי העיקרי, שקיים בידי בית המשפט, כדי למנוע את המשך הנהיגה ממי שמסכן בנהיגתו את בטחון הציבור. כאשר נהג בהתנהגותו מראה כי אין בעונש המקובל של נטילת רישיון הנהיגה כדי להרתיעו, ובמיוחד כאשר אותו נהג מסכן את הציבור בבריחה משוטרים בשל חששו להיתפס בהיותו נוהג בזמן הפסילה, הרי שהענישה ההולמת במקרה זה, היא במאסר בפועל."
בענייננו, המשיב, יליד 1983, הוציא רישיון נהיגה בשנת 2000, והספיק לצבור לחובתו 21 הרשעות קודמות, לרבות 2 הרשעות בגין נהיגה תחת השפעת משקאות משכרים.
סיכום והחלטה:
לאחר שבחנתי את נימוקי הצדדים ושקלתי את טענותיהם, הגעתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להתקבל.
נוכח דפוס התנהגותו, ועל רקע העדר המורא שהפגין כלפי רשויות אכיפת החוק עד כה, במישור התעבורתי, והסיכון הנשקף ממנו לציבור, לא מצאתי שיש מקום לחלופת מעצר בשלב זה.
נוכח האמור, אני מורה שהמשיב ייעצר מאחורי סורג ובריח וזאת עד לתום ההליכים נגדו וכן על פסילתו של המשיב עד תום ההליכים נגדו.