מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

נהיגה בשכרות חוזרת: עבר פלילי קודם

בהליך תיק תת"ע אדום (תתע"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בעברו 5 הרשעות קודמות בעבירה של נהיגה בשיכרות (בשנים: 2009 - 2011) והרשעה קודמת אחת בנהיגה בפסילה (2011).
סיכומו של דבר, שמעתי את ב"כ הצדדים וטיעוניהם, שקלתי את האנטרס הצבורי במניעת נהיגתם של נהגים שיכורים ושל נהגים פסולים, נתתי דעתי לכך שמדובר בעבירות חוזרות, התחשבתי בעברו התעבורתי והפלילי המכביד של הנאשם ובמאסר המותנה שהוא חב הפעלה.
...
סיכומו של דבר, שמעתי את ב"כ הצדדים וטיעוניהם, שקלתי את האינטרס הציבורי במניעת נהיגתם של נהגים שיכורים ושל נהגים פסולים, נתתי דעתי לכך שמדובר בעבירות חוזרות, התחשבתי בעברו התעבורתי והפלילי המכביד של הנאשם ובמאסר המותנה שהוא חב הפעלה.
לאור כל האמור, אני דן את הנאשם לעונשים הבאים: הנאשם ירצה תקופת מאסר בת 10 חודשים, שירוצו מאחורי סורג ובריח, הכוללים: 3 חודשי מאסר בגין העבירות בהן הורשע, ובנוסף - 7 חודשי מאסר מותנה, שהינו חב הפעלה, מתיק פ"ל 3767-06-10, (גזר הדין מיום 19.12.12), אשר אני מורה על הפעלתם במצטבר.
מאחר והנאשם מצוי בעיצומו של תהליך גמילה מאלכוהןל, אני מורה כי שב"ס ייתן דעתו לכך במסגרת המיון המוקדם, וידאג לאפשר לנאשם לקבל סיוע להמשך הגמילה, כולל השתלבות בקבוצה טיפולית במסגרת קבוצת A.A (אלכוהוליסטים אנונימיים) בבית הסוהר.

בהליך עבירות שאינן תאונות דרכים ואינן דו"חות (פ"ל) שהוגש בשנת 2017 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בית המשפט עמד שם על החשיבות שבאי המתקת המאסר בפועל לעבודות שירות וכדבריו: "קיימת חשיבות ראשונה במעלה בהעברת מסר שפוטי ברור וחד לפיו העבירות שעבר המערער מצדיקות עונש מאסר לריצוי בפועל מאחורי סורג ובריח גם אם לתקופה קצרה. דומה כי חריגה מעונש זה אמורה להעשות בנסיבות חריגות ומיוחדות, תוך היתייחסות להליך שקומי ממשי ומיטבי. לא זה המקרה שבפנינו." הינה כי כן במקרים בהם בוצעו יחד עבירות תעבורה חמורות של נהיגה בשיכרות ונהיגה בפסילה כשיש עבר קודם לפחות באחת מן העבירות ובעיקר בעבירה של נהיגה בשיכרות מטילים בתי המשפט מאסר בפועל זולת אם יש בו כדי לפגוע בהליך שקומי משמעותי של גמילה מסמים או מאלכוהול שעובר הנאשם.
לחומרה לקחתי בחשבון את העובדה שמדובר בעבירת שיכרות שניה של הנאשם, בלווי עבירות חמורות של נהיגה בפסילה, רישיון שפקע מעל 6 חודשים ועבירות חוזרות של נהיגה כשרישיון הרכב פקע משך מספר שנים, את עברו הפלילי הכולל שימוש עצמי בסמים ואת נסיבות ביצוע העבירות ובכלל זה את העבודה שהנאשם נתפס נוהג בפסילה ובשכרות שלושה שבועות בלבד לאחר שנתפס נוהג בפסילה.
...
בעפ"ת (י-ם) 1547-05-17 פרץ נ' מדינת ישראל, מיום 13.7.17 נדחה ערעורו של נאשם שהורשע בעבירות של נהיגה בשכרות, נהיגה בפסילה אי ציות להוראות שוטר וללא ביטוח, ונדון למאסר למשך 10 חודשים, מאסר על תנאי של 12 חודשים, פסילה למשך 40 חודשים, פסילה על תנאי, קנס והתחייבות כספית.
לפיכך החלטתי להטיל על הנאשם מאסר קצר יחסית לתקופה של 4 חודשים מאחורי סורג ובריח שיאפשר לו בזמן קצר יחסית לשוב למעגל העבודה.
בנוסף החלטתי להטיל על הנאשם פסילה ארוכה למשך 4 שנים כמצוות המחוקק בפקודת התעבורה בשים לב לעובדה שהנאשם הורשע בעבירה של נהיגה בשכרות בשנה שקדמה לביצוע העבירה הנוכחית.
עם זאת החלטתי כי הפסילות שהינן ברות הפעלה בתיק זה יופעלו בחופף.

בהליך תיק תעבורה (תת"ע) שהוגש בשנת 2014 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לחובת הנאשם עבר פלילי מכביד, הכולל 9 הרשעות קודמות, בין היתר הפרעה לשוטר, סיכון חיי אדם בנתיב תחבורה, עבירות רכוש רבות בתחום הרכב, סחר בסמים, תקיפת שוטר, חבלה במזיד ברכב, שבוש מהלכי משפט והפרה הוראה חוקית, תקיפה כדי לגנוב – הנאשם ריצה מאסרים בעברו.
בעיניין זה, יפים דבריו של כב' השופט ג'ובראן, במסגרת רע"פ 6439/06 קריטי נגד מדינת ישראל, תק-על (2006) 807: "נהיגה במצב של שיכרות מסכנת את חייהם של הנוהגים בכביש והיא מהוה גורם מרכזי למספרן הרב של תאונות הדרכים. על כן, יש לנקוט במדיניות ענישה מרתיעה ולהעניש בחומרה נהגים הנתפסים כאשר הם נוהגים בשיכרות". לאחר שבחנתי נסיבות ביצוע העבירות, נהיגה בשיכרות פעמיים, בהפרש של שלושה חודשים בלבד, בראשונה 475 מק"ג ובשנייה שיכרות מכוח היתנהגות חריגה ביותר וסרוב לבדיקת נשיפה, נסיעה חרף דרישת שוטרים שהורו לו לעצור, כימעט ופגיעה בניידת, בשים לב לערך המוגן בבסיס העבירות – חיי אדם, שלומם וביטחונם של משתמשי הדרך, מדיניות הענישה הנוהגת, במיוחד במקרים בהם מדובר בעבירת שיכרות חוזרת, ובתוך המיתחם – נסיבותיו האישיות של הנאשם, נישואיו הטריים, הודייתו ונטילת אחריות, חיסכון בזמן, המשבר הנפשי והנסיבות שפרטו הסניגור המלומד והנאשם, תסקיר שירות המבחן שאינו בא בהמלצה, העבר הפלילי המכביד, ששלושה חודשים עובר לשכרות הראשונה נגזר דינו של הנאשם למאסר והעבר התעבורתי – באתי לגזור על הנאשם את העונשים הבאים: מאסר בפועל לתקופה של 7 חודשים מהיום.
...
בעניין זה, יפים דבריו של כב' השופט ג'ובראן, במסגרת רע"פ 6439/06 קריטי נגד מדינת ישראל, תק-על (2006) 807: "נהיגה במצב של שכרות מסכנת את חייהם של הנוהגים בכביש והיא מהווה גורם מרכזי למספרן הרב של תאונות הדרכים. על כן, יש לנקוט במדיניות ענישה מרתיעה ולהעניש בחומרה נהגים הנתפסים כאשר הם נוהגים בשכרות". לאחר שבחנתי נסיבות ביצוע העבירות, נהיגה בשכרות פעמיים, בהפרש של שלושה חודשים בלבד, בראשונה 475 מק"ג ובשנייה שכרות מכוח התנהגות חריגה ביותר וסירוב לבדיקת נשיפה, נסיעה חרף דרישת שוטרים שהורו לו לעצור, כמעט ופגיעה בניידת, בשים לב לערך המוגן בבסיס העבירות – חיי אדם, שלומם ובטחונם של משתמשי הדרך, מדיניות הענישה הנוהגת, במיוחד במקרים בהם מדובר בעבירת שכרות חוזרת, ובתוך המתחם – נסיבותיו האישיות של הנאשם, נישואיו הטריים, הודייתו ונטילת אחריות, חסכון בזמן, המשבר הנפשי והנסיבות שפירטו הסנגור המלומד והנאשם, תסקיר שירות המבחן שאינו בא בהמלצה, העבר הפלילי המכביד, ששלושה חודשים עובר לשכרות הראשונה נגזר דינו של הנאשם למאסר והעבר התעבורתי – באתי לגזור על הנאשם את העונשים הבאים: מאסר בפועל לתקופה של 7 חודשים מהיום.

בהליך תיק תת"ע אדום (תתע"א) שהוגש בשנת 2017 בתעבורה מחוז מרכז נפסק כדקלמן:

עוד ציין ב"כ הנאשם כי מדובר בנאשם, עובד למחייתו כנהג בחברת קרביץ, נעדר עבר פלילי וקבלת עתירת המאשימה תיגרום לו לאבוד הפרנסה ול"איבוד כל עולמו".
מהפסיקה הנהוגה עולה כאשר מדובר בעבירה של נהיגה בשיכרות חוזרת, העונש הראוי הוא עונש של מאסר שיכול ויבוצע בדרך של עבודות שירות, בצד רכיב של פסילה ממושכת שנעה בין 24 חודשים ל- 48 חודשים בצד פסילה על תנאי וקנס כספי.
בעיניין הנסיבות שאינן קשורות לעבירה הנאשם נוהג משנת 2005 וצבר לחובתו 8 הרשעות קודמות, אחרונה שבהם הרשעה דומה בנהיגה תחת השפעת משקאות משכרים.
...
במועד שימוע הכרעת הדין הודיעה המאשימה כי בכוונתה לעתור לעונש של מאסר בפועל בעניינו של הנאשם מאחר ולנאשם הרשעה דומה משנת 2015 בעבירה של נהיגה תחת השפעת משקאות משכרים, לאחר ששמעתי את עתירת המאשימה מצאתי לנכון לשלוח את הנאשם לממונה על עבודות השירות על מנת לבדוק את התאמתו לביצוע עבודות שירות.
לאחר ששקלתי את חומרת העבירה, את מתחם הענישה הנהוג, את נסיבותיו האישיות של הנאשם כפי שהוצגו בפני, את וותק נהיגתו ועברו התעבורתי, אני דן את הנאשם לעונשים הבאים: מאסר: אני דן את הנאשם לעונש של מאסר בפועל ל- 4 חודשים אשר ירוצו בדרך של עבודות שירות בהתאם לחוות דעת ממונה מיום 27/2/17 במתנ"ס שיכון המזרח בשדרות יעקב 50 ראשל"צ. תחילת עבודות השירות ביום 3/4/17 באותו מועד יתייצב הנאשם בפני הממונה על עבודות השירות במפקדת מחוז מרכז ברמלה בשעה 08:00.
הפעלה: הנני מורה על הפעלת עונש של פסילת רישיון הנהיגה למשך 6 חודשים כפי שפסק על תנאי בית משפט תעבורה בתל אביב, ביום 28/4/15 בתיק 2526-11-14 (הרשעה מספר 1 ) לריצוי באופן חופף.

בהליך תיק תת"ע אדום (תתע"א) שהוגש בשנת 2017 בתעבורה מחוז מרכז נפסק כדקלמן:

הנאשם נוהג משנת 96, צבר לחובתו 31 הרשעות קודמות.
אין עבירות חוזרות.
עברו הפלילי של הנאשם התיישן.
מאסר על תנאי הנני מורה על עונש של מאסר לתקופה של 4 חודשים וזאת על-תנאי למשך 3 שנים, התנאי הוא שהנאשם לא יעבור עבירה של נהיגה בזמן פסילה או נהיגה בשיכרות או נהיגה תחת השפעת משקאות משכרים/סמים.
...
לאחר ששקלתי את השיקולים השונים ובחנתי טיעוני ב"כ הנאשם אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: קנס אני דנה את הנאשם לתשלום קנס בסך 1500 ₪ .
מאסר על תנאי הנני מורה על עונש של מאסר לתקופה של 4 חודשים וזאת על-תנאי למשך 3 שנים, התנאי הוא שהנאשם לא יעבור עבירה של נהיגה בזמן פסילה או נהיגה בשכרות או נהיגה תחת השפעת משקאות משכרים/סמים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו