בית המשפט קבע כי מיתחם העונש ההולם המשקף רמת רשלנות גבוהה לרוב מתחיל מ-12 חודשי מאסר:
"כפי שהזכרתי לעיל, על פי ההלכה הפסוקה, לרוב העונש הראוי למי שהורשע בגרימת מוות ברשלנות, הוא מאסר בפועל, וזאת נוכח התוצאה הקשה של קפוח חיי אדם, ונסיונה של מערכת המשפט לתרום תרומה למלחמה הקשה בנגע תאונות הדרכים. הפסיקה העקבית בעיניין זה לא היתעלמה מכך שמדובר בעבירה מיוחדת, שבה היסוד הנפשי הנידרש הוא רשלנות בלבד; או מכך שלרוב עוברי העבירה הם אנשים נורמאטיביים, לעתים נעדרי עבר תעבורתי משמעותי, אשר העובדה שגרמו למות אדם בדרך כלל גורמת להם לטלטלה נפשית עזה; ולמרות כל שקולי הקולא, נקבע כי לאור עיקרון קדושת החיים, מדיניות הענישה הראויה היא הטלת עונשי מאסר של ממש, למעט בנסיבות חריגות."
בהמשך מצטט בית המשפט מרע"פ 2842/96 כחלון נ. מ"י:
"הקלה בעונש, על ידי השוואתו לעונשים קלים יותר שהוטלו במקרים אחרים, ואפילו דומים, עלולה לפגוע בתפקיד החשוב שממלאת הענישה במאמץ לצמצם את עבריינות התאונה ואת תאונות הדרכים. הקטל הנורא בכבישי הארץ מחייב אותנו להקשות את לבנו ולנהוג עם עבריינים כאלה במידת הדין ולא במידת הרחמים. משמעות הדברים היא שיש להעלות את רמת הענישה בכיוון העונשים המרביים הקבועים בחוק, תוך הפחתת המשקל היחסי של הנסיבות האישיות. צר לי על כך, אולם דומני שאיש לא יחלוק שהשעה צריכה לכך".
כמו כן הפנה בית המשפט הנכבד לדברי כב' הנשיאה יפה-כ"ץ (כתוארה היום) בע"פ 4208/07 מדינת ישראל נ' אבו שריקי (27.2.08):
"צוין בפסיקה, כי כל עוד עומדת בעינה המדיניות הקיימת באשר לעבירות גרימת מוות ברשלנות בתאונות דרכים (ותאונות אחרות), דינם של המורשעים בהן תקופת מאסר מאחורי סורג ובריח, והחריגים לכך נדירים. אכן, מרבית המורשעים בעבירות אלה - מן הסתם - הם אנשים מן היישוב, מה שקרוי נורמאטיביים, אלא שעל בתי המשפט לנסות להרתיע את הנוהגים בכביש ולהטמיע בהם את המודעות לנהיגה אחראית, וזאת בין היתר על ידי העברת המסר, כי אם יתרשלו ויפגעו בזולת, דינם מאסר. נוכח ההפקרות המרובה בכבישים, קיפודם של חיי אדם, האסון הנורא שאין לו מרפא הנגרם למשפחות הקורבנות, ותחושת חוסר האונים החברתית אל מול תאונות הדרכים, קבעה הפסיקה, שגם על בתי המשפט לתרום תרומה בניסיון לעצור את התופעה וזאת, כאמור, בדרך כלל על ידי ענישה מחמירה שעיקרה מאסר בפועל.
"
גם בעפ"ג (ב"ש) 16213-09-19 מדינת ישראל נ. אבנר אברהם חורב, חזר בית המשפט וציין כי המרכיבים העיקרים המשפיעים על סוג העונש ומידתו בעבירת גרימת מוות בתאונת דרכים, הם – הכלל הנוהג שבעבירה זו מטילים מאסר בפועל, בשל עקרון קדושת החיים ושיקולי הרתעה, מידת רשלנותו של הנהג בגרימת התאונה, ותוצאות התאונה – המגלמים בעצם את "חומרת המעשה בנסיבותיו ומידת אשמו של הנאשם", שהם חלק מנוסחת עקרון ההלימה הקבוע בסעיף 40ב' לחוק העונשין, שלאורו נקבע מיתחם העונש ההולם, המשפיע בתורו על העונש עצמו, ונסיבותיו של הנאשם ונסיבות שאינן קשורות בבצוע העבירה – המקבלות משקל נמוך יחסית.
בית המשפט צפה בסירטון ממצלמת האבטחה בתחנת הדלק בלהבים – ת/53, בסירטון זה ניתן להבחין כי במשאית הראשונה אין כל סימון אזהרה, ושלוש המשאיות נוסעות אחת אחרי השניה ללא לווי מקדימה ולא ביניהן ועל המשאית בה נהג הנאשם מאחור, אין כל שלוט, וגם הטנדר שנסע אחרון בשיירה לא נשא כל שלוט.
במסגרת זו טען הנאשם, טענה שכאמור נדחתה על ידי בית המשפט במסגרת הכרעת הדין בדבר רשלנותו התורמת הגבוהה של נהג האוטובוס וכן תרומה מסויימת לרכב הלווי והתשתית בכביש וכן לעונשים שהושתו על נאשמים אחרים.
בע"פ 698/14 מוחמד אלג'בור נ. מדינת ישראל, היתייחס בית המשפט לייחודיות שבנהיגה ברכב כבד אשר כמובן רלוואנטית גם לענייננו, וציין כך:
"תוצאותיו הקשות של המקרה דנן מהוות תמרור אזהרה נוסף לכל נהג, ובפרט לנהגים הנוסעים ברכבם כבדים, תמרור אשר שב ומזכיר כי יש לנהוג בזהירות מירבית, ולנקוט כל אמצעי, על מנת למנוע אובדן חיי אדם בתאונות דרכים".
בהכרעת הדין בית המשפט חזר והדגיש את החומרה היתרה שבמעשיו של הנאשם במיוחד נוכח העובדה כי נהג במשאית כבדת ממדים, משקל ואורך הנושאת עליה מטען חורג וחריג בהיקפו ובאפיוניו, תוך שהוא מפר את הוראות פקודת התעבורה ותקנותיה בכל הנוגע לסימון מטען חורג, אי הקפדה על מהירות הנהיגה המותרת בהתאם לרישיון הרכב, הרכבת פלטה מאולתרת שאיננה חלק אינטגראלי מהמשאית וניתוקו מרכב הלווי – כאשר כל אלה לא נשמרו ולא הקפיד בהם הנאשם גם בלילה הקודם לתאונה בו נהג באותו מסלול ממש ועם אותו מטען בדיוק (בכוון ההפוך).
...
אני קובעת כי המועד להתייצבות הנאשם לריצוי עונש המאסר הוא ביום 15.3.23 לצורך מיון הערכות ולימוד פסק הדין.
הנני גוזרת על הנאשם 12 חודשי מאסר אשר ירוצו במידה והנאשם יבצע ויורשע בביצוע עבירה של גרימת מוות ברשלנות תוך 3 שנים מהיום.
אני מורה על עיכוב יציאתו של הנאשם מהארץ.