מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

נהג המשאית אשם בתאונה אך גם לנהג הפרטית יש אשם עצמי תורם

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2016 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מצאתי לקבוע כי נהג המשאית אשם בתאונה, אך מצאתי גם לקבוע שלנהג הפרטית יש אשם עצמי תורם משמעותי לקרות התאונה (עפ"י סעיף 68 לפקודת הנזיקין) בשיעור של % 40, כך שבסופו של יום תהיה התובעת זכאית לפצוי חלקי בשיעור של % 60 בלבד מהנזק הנתבע.
גם המחלוקת בשאלת קיומו של המכוון, שעלתה במהלך הדיון, נראית כלא קיימת למעשה, מאחר שגם נהג הפרטית הודה ואישר, למעשה, בעדותו שהיה מכוון ולמצער שסביר מאוד שהיה מכוון (קיומו של המכוון התיישב עם הנחתו של נהג הפרטית לפיה כוונתו של נהג המשאית הייתה לנסוע לאחור בלבד ולא לנסות להכנס בחזרה לתוך רחוב וילסון).
...
סבורני כי בנסיבות המיוחדות הללו, היה על נהג הפרטית, לכל הפחות, להודיע ולסמן באופן ברור ומקובל (למשל בצפירה) על תחילת נסיעתו לצד המשאית, כאשר מעצם העובדה שהיה מכוון מחוץ למשאית נוצרה לנהג הפרטית הזדמנות נוחה לשאול את המכוון לאן פניה של המשאית ולמצער להודיע לו כי הפרטית מתחילה לנסוע ולפנות, במקום להיתפס להנחה שגויה ביחס לכך.
בהקשר זה שוכנעתי, כאמור, כי המכוון, מצדו, לא אמר ולא סימן לנהג הפרטית כי המשאית עומדת לנסוע שוב קדימה בפנייה לרחוב וילסון, אלא המכוון התרכז רק בהכוונת נסיעת המשאית לאחור.
סיכום התביעה מתקבלת באופן חלקי.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובעת 2 הייתה גם הנהגת/המשתמשת בפרטית במועד התאונה.
נסיבות התאונה והאשם בה עפ"י ניתוח מכלול הראיות, אני קובע כי נהג המשאית אשם בקרות התאונה, עם אשם עצמי תורם קטן בשיעור של 15% של נהגת/משתמשת הפרטית.
עם זאת, לנהגת/משתמשת הפרטית יש אשם עצמי תורם בנסיבות, שאני אומדו כקטן ומעמידו על 15%.
...
נהג המשאית העיד על כך שהוא נהג בה בזמן התאונה, מבלי להכירה ומבלי להיות מיומן בנהיגה עליה וגם מבלי להכיר את זירת התאונה, ועובדות רקע אלה מבססות גם הן את המסקנה שנהג המשאית התרשל באופן נהיגתו במשאית במועד התאונה.
סיכום התביעה מתקבלת, באופן חלקי, נגד הנתבע 1.
התביעה נדחית נגד הנתבעת 2, תוך חיוב התובעות לשלם לנתבעת 2 הוצאות משפט בסך 500 ₪ (כפי שכר העד שנפסק) וכן שכ"ט עו"ד בסך 3,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2016 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הרכבים המעורבים בתאונה בתאונה מעורבים 2 רכבים: · רכב התובעת – רכב פרטי מתוצרת טויוטה מ.ר. 6852779.
מצאתי לקבוע כי נהג רכב הנתבעות אשם בנזיקין בקרות התאונה, אך מצאתי גם לקבוע שלנהגת רכב התובעת יש אשם עצמי תורם לקרות התאונה (עפ"י סעיף 68 לפקודת הנזיקין) בשיעור של % 40, כך שבסופו של יום תהיה התובעת זכאית לפצוי חלקי בשיעור של % 60 בלבד מהנזק הנתבע.
אני סבור גם, שבעצם העובדה שהנהגת לא ראתה את המשאית מתקרבת לעברה עובר לתאונה (כך לדבריה המהימנים) יש משום התרשלות, משום שנהג במצבה ובנתיב הנסיעה המאולתר שבו בחרה לנסוע חייב להיות עירני מאוד כל הזמן לכל התפתחות בכביש, והתקרבות של משאית גדולה כמו זו של הנתבעות בהחלט נחשבת להתפתחות כזו.
...
אני סבור שבנסיבות מיוחדות אלה, הייתה שותפה הנהגת ליצירת הסיכון התעבורתי, שהתממש למרבה הצער בהתרחשות התאונה.
אני סבור גם, שבעצם העובדה שהנהגת לא ראתה את המשאית מתקרבת לעברה עובר לתאונה (כך לדבריה המהימנים) יש משום התרשלות, משום שנהג במצבה ובנתיב הנסיעה המאולתר שבו בחרה לנסוע חייב להיות ערני מאוד כל הזמן לכל התפתחות בכביש, והתקרבות של משאית גדולה כמו זו של הנתבעות בהחלט נחשבת להתפתחות כזו.
סיכום התביעה מתקבלת באופן חלקי (כמידת אחריות נהג רכב הנתבעות).

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2015 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מצאתי לקבוע כי נהג המשאית אשם בתאונה, אך מצאתי גם לקבוע שלנהגת הפרטית יש אשם עצמי תורם לקרות התאונה (עפ"י סעיף 68 לפקודת הנזיקין) בשיעור של % 30, כך שבסופו של יום תהיה התובעת זכאית לפצוי חלקי בשיעור של % 70 בלבד מהנזק הנתבע.
· עם זאת, סבורני כי גם לנהגת הפרטית אשם תורם מסוים.
...
לו הרכבים היו נוסעים בשיירה (אחד אחרי השני – הפרטית אחרי המשאית) בנתיב נסיעה אחד, לא סביר שהתאונה הייתה מתרחשת, משנהגת הפרטית יכולה הייתה להבחין היטב בפניית המשאית שמאלה ולא הייתה מופתעת מפנייתה, ושוכנעתי ממכלול הראיות והעדויות שיושבי הפרטית הופתעו וסביר שהופתעו מהתנהלות המשאית (נהג המשאית עצמו מעיד שהסיט את המשאית שמאלה דווקא וכן הגדיל את קשת הפנייה, והדבר מחזק את טענת יושבי הפרטית לפיה לא הבינו שפני המשאית לפניה ימינה).
· עם זאת, סבורני כי גם לנהגת הפרטית אשם תורם מסוים.
סיכום התביעה מתקבלת באופן חלקי (כמידת אחריות נהג המשאית).

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2017 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

תביעת עוקל הוגשה כאמור על נזקים עקפים – כנגד נהג הרכב הפרטי ומבטחתו - והסתכמה לסך של 125,033 ₪ בגין שווי המשאית, שכר טירחת שמאי, הפסד הכנסה בגין השבתת המשאית, עלות פירוק והרכבת מנוף המשאית, עבודות התאמת ארגז המשאית והפסד הישתתפות עצמית.
לאחר שביססנו את העובדות והראינו שהמשאית חנתה במקום שאסור לחנות בו האם הדבר מבסס אשם תורם של נהג המשאית שהוא שלוחו של עוקל או לחילופין הוא מבסס אשם נזיקי לקרות התאונה? וישאל השואל מה הבדל בין שני אלה לענייננו? עיון בפסיקה הרלוואנטית מעלה כי אשם תורם עצמי להבדיל מאשם היוצר אחריות מתייחס לחוסר זהירות של נפגע לגבי האפשרות שיגרם נזק לעצמו.
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים אני סבור כי יש לפצות את עוקל במלוא שווי המשאית ביום התאונה אך בערכים של משאית פגומה.
...
לכן אני מחייב את בולוס והכשרה לשלם ביחד ולחוד לעוקל סך של 60,652 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום התאונה ועד התשלום המלא בפועל.
כן אני מחייב את בולוס והכשרה לשאת בהוצאות עוקל לרבות שכר טרחת עו"ד בסך של 14,000 ₪.
כאמור לעיל, אני מחייב את הראל לשלם להכשרה סך של 4,940 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה וריבית מיום התאונה ועד התשלום המלא בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו