לא זו אף זו, בס' 6 לאישום 1 המאשימה עצמה ציינה ש"כאשר הנאשם חש שמתלונן 1 הפסיק לנסות להשתחרר מאחיזתו, הוא הירפה מצווארו, קם מהריצפה והלך מהמקום.
הנאשם נעצר רק לאחר מספר שעות בביתו, וגם אז נחקר בעבירת תקיפה הגורמת חבלה "בלבד".
נתונים אלה אינם שוללים בהכרח, כשלעצמם, את המסקנה המשפטית שמדובר בניסיונות רצח, אך הם בודאי מחלישים את אותה מסקנה, קל וחומר במקרה שלפנינו בו אנו צריכים לקבוע ממצא לכאורי בשיטת ה"סרט האילם", על פי נקודת מבט חיצונית, ובהתעלם מאימרות הנאשם שהיה במצב פסיכוטי וסבר על רקע מצב זה שהוא נרדף על ידי אנשים שונים.
...
משכך, בחנתי את חומר הראיות הלכאורי, הן נוכח טענת המאשימה ולפיה הנאשם ניסה לרצוח את כל המתלוננים; אך גם בשים לב לטענת ההגנה כי הוא תקף אותם ואף חבל בחלק מהם, אך נוכח הכלים שנקבעו בפסיקה באשר לאופן שבו יש לבחון ראיות לכאורה במקרים שכאלה (התייחסות בעיקר ליסוד הפיזי; בחינת האירוע כ"סרט אילם" וכו'), לא ניתן להגיע למסקנה – ולו מסתברת – שהוא עשה כן מתוך כוונה לרצוח אותם.
וגם אם תאמר כי המקרה שלפנינו הוא גבולי, סבורני כי נתון זה מצדיק בחירה בגישה המקלה עם הנאשם, כשאפנה בנדון לדברים שצוינו בע"פ 3083/17 שכבר הוזכר לעיל:
"לשאלת הסניגור, כיצד ניתן יהיה לקבוע באיזו עבירה מדובר, בהעדר יסוד המחשבה הפלילית, אשיב כי בדרך כלל המעשה עצמו ילמד על טיב העבירה, כפי המקרה שלפנינו. כך, לוּ היה מדובר בדקירות שאינן מכוונות לאיבר חיוני בגוף, כגון ברגלה של א', כי אז ניתן היה לייחס לנאשם עבירה של חבלה בכוונה מחמירה ולא ניסיון לרצח. במקרי גבול, יש להניח כי תאומץ הגישה המקלה יותר עם הנאשם" (פסקה 23, ההדגשה אינה במקור – י.ל.).
סוף דבר, אמליץ לחבריי לתת צו לפי ס' 15 (א) לחוק, כאשר העבירה שתהיה נקובה בצו היא חבלה בכוונה מחמירה, לפי ס' 329 לחוק העונשין, תשל"ז-1977.
ש. מנדלבום, שופט
סוף דבר,
(-) ניתן בזה צו אשפוז לגבי הנאשם בהתאם להוראות סעיף 15(א) לחוק לטיפול בחולי נפש;
(-) לפי הוראת סעיף 15(ד1)(2) לחוק הטיפול בחולי נפש, תקופת האשפוז או הטיפול המרבית תהיה 20 שנים, וזאת החל מיום תחילת אשפוז הנאשם - 13.7.23;
(-) אנו מורים על הפסקת ההליכים כנגד הנאשם בהתאם לסעיף 170(א) לחוק סדר הדין הפלילי;
זכות ערעור לבית המשפט העליון תוך 45 יום מהיום.