המערערת פנתה פעם נוספת לעירייה במכתב מתאריך 20.8.14, ובו שבה על עמדתה כי יש מקום לחיובה בארנונה בגין המערכת הפוטו וולטאית לייצור החשמל, רק לאחר שיאושר בתקנות תעריף ייעודי לחישוב ארנונה בהתייחס למערכות כאלה.
בתאריך 17.12.15 פורסמו ברשומות תקנות הסדרים במשק המדינה [ארנונה כללית ברשויות מקומיות] [תיקון] התשע"ו – 2015 [להלן: "תיקון תקנות ההסדרים"] שבמסגרתן הוסף סיווג של מערכת סולארית המוגדרת כ"מערכת לייצור חשמל על ידי שימוש באנרגית השמש בטכנולוגיה פוטו-וולטאית או תרמו-סולרית, אשר אינה עושה שימוש בדלקים פוסיליים מעבר לקבוע בפסיקה (2) להגדרה 'מתקן אנרגיה מתחדשת' שבסעיף 1 לכללי משק החשמל [עיסקאות עם ספק חיוני] התש"ס – 2000".
לסיווג החדש שהוסף בתיקון תקנות ההסדרים נקבעו תעריפי מינימום ומקסימום שנעו בין 0.06 ₪ למ"ר ועד 2.4 ₪ למ"ר, כאשר התעריף משתנה ככל שהמדובר במערכות הממוקמות על גג נכס לעומת מערכות הממוקמות על קרקע והתעריף אף משתנה בהתאם לגודל השטח שתופסת המערכת הסולרית.
וועדת הערר אף ציינה כי אכן המשיבה שגתה כאשר חייבה בתחילה את המערכת הפוטו- וולטאית כמתקן השנאה, וכי טוב עשתה המשיבה כשתיקנה את טעותה וכי היא מחייבת מערכת זו כעת בהתאם לסיווג "תעשייה".
לאחר שדנה בעיניין הסווג הנכון ובעניין אי-תחולתו הרטרואקטיבי של התיקון לתקנות ההסדרים, ציינה הועדה כי המערכת הפוטו-וולטאית כלולה, לכל הפחות, בהגדרת "מתקן", בצו המיסים ועל כן הנה בגדר "נכס ראוי לחיוב", וזאת כאשר סיווג ה"תעשייה" מתייחס הן למבנה והן למיתקן.
.
בבר"מ 1676/15 ברודקאסט -וידאו ש.ב. בע"מ נ' מנהל הארנונה בתל אביב יפו (9.6.16) [להלן: "עניין ברודקאסט"] נפסק מפי כב' השופטת דפנה ברק-ארז, תוך היתייחסות לשינויים שחלו במשך השנים בתחומי הכלכלה, התעשייה והמסחר כדלקמן:
"כימעט חצי יובל עבר מן המועד שבו ניתן פסק הדין בעיניין רעיונות, וקשה להפריז בעוצמת השינויים שהביא עמו חלוף הזמן. פעולות שבעבר נעשו באמצעות מכונות תעשייתיות גדולות מתבצעות כיום על ידי מחשבים. תחומי תעסוקה חדשים נוספו, ותחומים אחרים שינו את פניהם ללא הכר. אחד הביטויים לכך הוא צימצום הפעילות שסיווגה באופן מסורתי כפעילות "יצרנית", והחלפתה במתכונת מודרנית מיתקדמת.
...
סיכומו של דבר, על יסוד הניתוח של סעיף 10(ג) לפקודת סדרי השלטון והמשפט וסעיף 17 לפקודת הפרשנות [נוסח חדש], הסמכות לקבוע תחולה למפרע לתקנות מותנית, לדעתי, בשני תנאים מצטברים: ראשית, צריך שהחוק המסמיך יקנה לרשות המנהלית סמכות לקבוע תחולה למפרע, בין במפורש ובין במשתמע, ואם אין הוא מקנה סמכות כזו במפורש, צריכה לחול חזקה פרשנית שלפיה המחוקק לא התכוון להקנות סמכות כזאת.
עיון בפרוטוקול הדיונים של וועדת הכספים בנושא "חיוב הארנונה באשר למערכות הסולאריות הרלוונטיות", אין בו כדי להביא לידי מסקנה כי היתה כוונה להחיל את התיקון באופן רטרואקטיבי, וזאת כאשר עולה בבירור כי וועדת הכספים היתה מודעת להעדר סיווג ספציפי כזה בעת דיוניה בשנת 2011, והיא אף הייתה מודעת לכך שקיימות רשויות מקומיות שגובות ארנונה בגין המערכות הסולאריות הרלוונטיות, ולמרות זאת, היא לא מצאה לנכון לקבוע מפורשות תחולה רטרואקטיבית של התקנות, והיא אף לא בחנה אם ניתן לקבוע תחולה כזו, מכוח הוראות החוק המסמיך.
לאור האמור לעיל, דין הערעור להידחות.