כפי שנקבע לעניין זה לפני קרוב לשלושים שנה, בהחלטתו של כבוד השופט א' רובינשטיין (עת כיהן בבית המשפט המחוזי בירושלים) בעיניין בר"ע (מחוזי ירושלים) 2323/96 רוזן נ' לסקובה (26.01.1997) (פסקה ב):
"אכן, הליך התביעות הקטנות נועד להיות ללא פורמאליות, מהיר וזול (ראה ע"א 596/84 קופ"ח נ' גל, פ"ד ל"ט(3) 477, וסקירת הרקע בחוו"ד כב' השופט חלימה בעמ' 482-483). הליך שמהותו לשון הרע, המצריך בדרך כלל שמירה על דיני הראיות במלואם (דבר שאינו נידרש בבימ"ש לתביעות קטנות לפי סעיף 62 לחוק בתי המשפט), אכן אינו תואם מסגרת זו ואת מטרת המחוקק ביצירתה...".
לא זו בלבד שבדרך כלל תביעת לשון הרע אינה מתאימה להתברר בהליך של תביעה קטנה (ראו עוד בעיניין זה: רע"א 8144/04 בודקר נ' בשקירוב (20.3.2005), כבוד השופט א' רובינשטיין, פסקה ח; רת"ק (מחוזי חיפה) 8931-09-20 ניר נ' חיימוף (9.9.2020), כבוד השופטת ב' בר-זיו, פסקה 4; רת"ק (מחוזי ירושלים) 43704-09-22 פלוני נ' ברייטמן (17.10.2022), כבוד השופט א' גורדון, פסקה 5 (להלן – עניין ברייטמן)), אלא שהבחירה לניהול תביעת לשון הרע בערכאה זו משליכה גם על הליך העירעור.
כאמור בעיניין השלכה זו: "לבחירתו של מסלול זה השלכה נוספת, שעניינה באפשרות ההשגה על פסק הדין. זו אינה מסורה כזכות לבעל הדין שאינו מרוצה מהתוצאה, ועליו לקבל רשות לערער תוך עמידה באמת המידה למתן רשות ערעור על פסק דין של בית המשפט לתביעות קטנות, שהיא מצמצמת ומחמירה" (עניין ברייטמן, שם)).
...
בסופו של דבר (על-פי טענת המבקשת בבקשת רשות הערעור הנדונה, היה זה מסיבות חיצוניות להליך שלא נמצא מקום להידרש אליהן), לאחר תיקון כתבי הטענות ובכלל זה תיקון הסעדים שנתבעו, התביעה נדונה בבית המשפט לתביעות קטנות.
אולם דומה כי אף ניתן היה להגיע למסקנה שונה, כי לא רק שלמשיב עמדה הגנה מכוח החוק בעניין אמירה זו, אלא שאמירתו לגבי התלונה שנסגרה אף בלי לחקור אותו, כי זו תלונת שווא, אינה בהכרח עולה כדי לשון הרע.
כך או אחרת, המבקשת לא הצביעה על קביעה של בית המשפט קמא או על מסקנה ממסקנותיו העולה כדי טעות של ממש, שהיא בגדר פגם מהותי בפסק דינו או שגיאה מהותית המצדיקים התערבות בפסק הדין.
לנוכח כל האמור, לא נמצא מקום למתן רשות לערעור על פסק-דינו של בית המשפט קמא ואף לא נמצא נימוק המצדיק להתערב בו.
בהתאם לכך, בקשת רשות הערעור נדחית.