לאחר שהוגש כתב הגנה מטעם הנתבעת, היתקיים דיון מקדמי במסגרתו ניתנו מספר צוים: צו למשטרת ישראל לצורך הצגת כל התלונות שהוגשו מטעם הנתבעת כנגד התובע וכנגד אחיו, מר האדי ביאן, בעלה לשעבר של הנתבעת (להלן: "האדי" או "הגרוש"); צו למשטרת ישראל להמצאת התעוד ביחס לתלונה שהגיש התובע; וצו לשירותי הרווחה של עספיא, להמצאת התעוד הרלבנטי לתלונות הנתבעת כנגד התובע בלבד, לרבות ביחס לתלונותיה לניתוק החשמל.
הנתבעת העידה כי הצורה בה הופנו אליה הדברים על ידי התובע והעמידה של התובע, גרמו לה לחוש מאוימת ומפוחדת כי ירצח אותה, כך שלא ניתן לפרש את ההתנהלות, ההתערבות וההתבטאות של התובע אלא כאיום שמטרתו לגרש את הנתבעת מהבית ואם לא תצא, יפעל כנגדה באלימות ויגרום לה למות.
כך ניפתחה ההודעה:
"ראיתי את הנ"ל לפני ורשמתי את הודעתו כדלקמן: אני הזמנתי אותך בעקבות הסירטון בו צולמת מספרת על כך שבעלך ואחיו איימו עלייך."
מנגד, התובע ואחיו נחקרו כחשודים בתלונה שהוגשה על ידי הנתבעת, דבר המחזק את המסקנה כי אכן הנתבעת לא ידעה ולא נחקרה אודות התלונה שהגיש התובע, אלא נישאלה ביחס לסרטון שצלמה ותלונתה ביחס לאיומים.
קיומו של עניין צבורי בפירסום
כפי שפורט לעיל, סעיף 14 לחוק איסור לשון הרע קובע כי אמתות הפירסום איננה תנאי מספיק לצורך תחולת הגנת אמת דברתי, וכדי להנות מההגנה צריך המפרסם להצביע גם על כך שבדבר שפורסם היה "עניין צבורי". ההכרעה בסוגיית ה"עניין הצבורי" היא פועל יוצא של מדיניותו השיפוטית של בית המשפט, ולכן תיעשה על ידי השופט היושב בדין ואין לשמוע ראיות בעיניין זה. ההכרעה בשאלת קיומו של עניין צבורי בפירסום מגלמת למעשה את האיזון הנידרש בין הערכים המתנגשים: הזכות לכבוד האדם וחרותו, לשם טוב ולזכות הפרטיות למול הזכות לחופש הביטוי ולזכות הציבור לדעת.
עסקינן באשה שסבלה מארועי אלימות במשפחה תקופה ממושכת, חשה מאוימת מבעלה ואחיו אשר ביקשו לסלקה מביתה ולנשלה מזכויותיה בבית, ואף פעלו לניתוק החשמל בביתה, בעיצומו של החורף, שעה שבנה נזקק לטיפולים באמצעות מכשיר אינהלציה חשמלי.
ברי כי יש לעודד נשים המצויות במצבי מצוקה כדוגמת הנתבעת, לפנות לקבלת עזרה, לרבות מהציבור, ובודאי שלא להשתיק את זעקתן ומצוקתן ולהרתיע אותן לעשות כן, באמצעות "תביעות השתקה" לפצוי בגין לשון הרע.
בנגוד לנטען על ידי התובע, כלל לא התרשמתי כי תכלית הסירטון היה לבזות או לפגוע בשמו של התובע, אלא כדי לזעוק את מצוקתה של הנתבעת ולקבל עזרה מהציבור.
...
כמו כן, נוכח הוויכוח שהתנהל לאחר הדיון בבית הדין הדרוזי, דברי האיום שנאמרו על ידי האדי, דברי התובע עצמו, צורת דיבורו ותנועות גופו, הנני קובעת כי הנתבעת הייתה משוכנעת באמיתות הדברים שפרסמה ולפיהם בכוונת התובע היה לאיים עליה בהריגה, במידה ותזכה בבית המגורים.
סוף דבר
נוכח כלל האמור לעיל, אני מורה על דחיית התביעה.
התובע ישלם לנתבעת הוצאות משפט בסך 500 ₪ וכן שכר טרחת עורך דין בסך של 18,000 ₪ כולל מע"מ.
כל הסכומים ישולמו תוך 30 ימים מיום קבלת פסק הדין, שאם לא כן הם יישאו תוספת הפרשי ריבית והצמדה מהיום ועד התשלום בפועל.