לפני שיחרור התובעת, בוצעה ביקורת אולטרסאונד שהדגימה ברדיקרדיה (האטת דופק) עוברית קיצונית, ובבדיקה חוזרת מיד לאחר מכן, ניצפה העובר ללא דופק.
טענתם הייתה שחתמו על הטפסים מבלי שניתן להם הסבר בעל-פה.
על-פי גרסת התובעים בתצהיריהם, לאחר שנרשמו במשרד הקבלה בבית החולים (בשעה 9:32 לפי המדבקה על גבי הטופס), פגשו את הנתבע שערך לתובעת ראיון והחתים אותה על טופס ההסכמה לבדיקה לפני ביצוע הדיקור (ר' סעיפים 12-13 לתצהיר התובעת; סעיפים 12-13 לתצהיר התובע; תשובות 53 ו – 54 בתצהיר תשובות התובעת לשאלון בעמ' 110-111 לתיק מוצגי הנתבעים).
בפסיקה נקבע כי ראש הנזק של פגיעה באוטונומיה הוא שיורי, במובן זה שהוא חל רק "מקום בו לא ניתן להעניק לתובע פיצוי בגין התרשלות בטיפול או בגין אי הסכמה מדעת לטפול (בשל העדר קשר סיבתי להחלטה, קרי, לא הוכח שאילו ניתן ההסבר הראוי, החולה היה מסרב לקבל את הטיפול)" (ע"א 2278/16 פלונית נ' מדינת ישראל (נבו 12.3.2018)).
במקרים מעין אלה, כאשר בית המשפט מגיע למסקנה כי המטופל ממילא לא היה נוהג אחרת, כיצד ניתן לומר כי הטיפול הרפואי פגע בליבת האוטונומיה? בעניינינו, משקבעתי כי לפני התובעת עמד המידע הסביר הנידרש לשם קבלת החלטה עובר לבצוע הבדיקה, מסקנתי היא שהתובעת, במבחן "החולה הסביר" הייתה מסכימה לבצע את הבדיקה, אף אם היה מונח לפניה אותו מידע שלא נימסר, מידע אשר לא היה מהותי לצורך קבלת החלטה ואף לא נחשב ל'מידע סביר' כהגדרתו בחוק.
...
לטענתם יש להורות על החלת הכלל בסעיף זה, גם מן הטעם שתוצאות האירוע מתיישבות יותר עם המסקנה שהנתבע התרשל בבדיקה, מאשר עם המסקנה שנקט זהירות סבירה.
במקרים מעין אלה, כאשר בית המשפט מגיע למסקנה כי המטופל ממילא לא היה נוהג אחרת, כיצד ניתן לומר כי הטיפול הרפואי פגע בליבת האוטונומיה? בענייננו, משקבעתי כי לפני התובעת עמד המידע הסביר הנדרש לשם קבלת החלטה עובר לביצוע הבדיקה, מסקנתי היא שהתובעת, במבחן "החולה הסביר" הייתה מסכימה לבצע את הבדיקה, אף אם היה מונח לפניה אותו מידע שלא נמסר, מידע אשר לא היה מהותי לצורך קבלת החלטה ואף לא נחשב ל'מידע סביר' כהגדרתו בחוק.
לנוכח המסקנה שאליה הגעתי שלפיה לא הופרה חובת הגילוי ולתובעת נמסר כל המידע הדרוש לצורך קבלת ההחלטה, ממילא לא נפגעה הזכות לאוטונומיה ומשכך דין טענה זו - להידחות.
סוף דבר;
התביעה נדחית.